Vil du gerne opleve Fyn, så kan du finde inspiration til seværdigheder og opleveler på fyn, samt en oversigt over de større byer, i dette indlæg.

Indhold i denne artikel

Fakta om Fyn

Der er masser af gode oplevelser på Fyn, hvor Odense som den største by ligger ca. i midten adf øen.Fyn er Danmarks 3 største ø, med et areal på 3099 km², og har et indbyggertal på knap 500.000 mennesker.

På Fyn taler de fynsk i flere forskellige dialægter, men for folk der ikke kommer fra Fyn er fynsk nok betegnet som en af de sjoveste dialægter i Danmark.

I udlandet er Odense, som er den største by på Fyn og den 3 største i Danmark, nok mest kendt for at være hjemsted for den berømte digter og forfatter H. C. Andersen.

Fyn er også kendt som en trafikknudepunkt for mange danskere, som hver dag enten kører igennem, til eller fra øen på vej på arbejde. Øen har også ofte været offer for drillerier på grund af placeringen mellem Jylland og Sjælland, netop fordi nogle blot anser det for at “være et bump på vejen”.

Men fakta er nu engang af Fyn har meget at byde på. Både i form af smuk natur, velbevarede herregårde og landsbyer, oplevelser, seværdigheder og masser af byliv. Alt dette kigger vi nærmere på i de næste afsnit.

Oplevelser på Fyn

Vil du gerne prøve nogle lidt anderledes og specielle oplevelser på Fyn, så findes der en hjemmeside der har gjort det til sit speciale at formidle oplevelser, som kan prøvet flere steder i Danmark.

Eksempler på spænende oplevelser du kan prøve på Fyn er:

 • Helikoptertur
 • Faldskærmsudspring
 • Mountainbiketur
 • Kajaktur
 • Kokkeskole

Se eksempler på oplevelser her.

Seværdigheder på Fyn

Skal du på tur med din bedre halvdel, hele familien eller bare dig selv, så er der mange spændende og attraktive seværdigheder og oplevelser på Fyn. Nogle af dem kan du læse mere om herunder:

Odense Zoo
I Odense Zoo kan du bl.a. opleve løver.I Odense Zoo som ligger midt på Fyn, kan du opleve en lang række spændende og eksotiske dyr. Du kan f.eks. komme helt tæt på girafferne eller kigge på løver.

Zoologisker haver er altid et besøg værd, og indeholder spændende oplevelser for hele familien.

Det er et sted hvor du nemt kan bruge mange timer på at kigge på dyr og andre spændende ting. Læs mere her. Vil du gerne opleve en af Danmarks øvrige Zoologiske haver, så find en oversigt her.

Egeskov Slot
Egeskov er meget mere end et slotEgeskov er en utrolig populær seværdighed på Fyn. Her kan du både:

 • gå på opdagelse på selve slottet og opleve historien
 • kigge på en masse gamle motorcykler, knallerter og biler
 • gå på opdagelse i den store og fantastiske have
 • boltre dig i legeskoven, hvor der både er labyrinter, “treee top walking”, segway og legepladser

Egeskov er også et sted for hele familien, hvor der kan bruges mange timer, da der er noget for enhver smag. Besøg hjemmesiden her.

Danmarks Jernbanemuseum
På Danmarks Jernebanemuseum kan du altid se den permanente samling og nogle gange komme til at køre i veterantogDanmarks Jernbanemuseum er eget af DSB, og indeholder over 150 års historie om togdrift og alt hvad det indebærer.

Her kan du bl.a. besøge den permanente udstilling, som indeholder en lang række tog som i tidens løb har kørt i landet.

Der er også spændende aktiviteter du kan prøve på Danmarks Jernbanemuseum. Du kan f.eks. komme til at køre med veterantog, kigge på deres genstandssamling eller deres billedsamling.

Læs mere her.

Odense By’s museer
På Odense Bys museer kan du bl.a. opleve H. C. Andersens barndomshjemOdense By’s museer er en hel samling af spændende museer. Her kan du bl.a. udforske:

Læs mere på hjemmesiden for Odense Bys museer.

Jernalderlandsbyen
Jernalderlandsbyen er et besøg værd hvis du gerne vil se en landsby fra oldtiden genoplivetI Jernalderlandsbyen kan du opleve hvordan Danskerne levede i jernalderen. Hele byen er rekonstrueret som var den fra oldtiden. Husene har ildsteder, senge og værktøj fra dengang, og de omkringliggende værksteder og huse er ligeså. Alle husene og værkstederne er “beboet” og i funktion under dit besøg, så du kan få en god fornemmelse for hvordan tingene foregik dengang.

Besøger du Jernalderlandsbyen kan du få et unikt indblik i hvordan dagligdagen var for mange Danske for mange år siden. En spændende oplevelse på Fyn, og et spændende besøg for hele familien.

Naturama
Naturama i Svendborg er et besøg værd for hele familien, hvis i er til natur og dyrNaturama i Svendborg på Fyn er et spændende sted at besøge hvis du elsker natur og dyr. Her har du mange forskellige udstillinger med mange forskellige dyrearter. De har bl.a. følgende udstillinger med dyr:

 • Havets kæmper
 • Nordeuropas pattedyr
 • Nordeuropas fugleverden
 • Og meget mere

Du kan også opleve teater, koncerter, foredrag og rundvisninger. De har også levende dyr på stedet, så det er et spændende sted for hele familien. Læs mere på Naturamas hjemmeside.

Holckenhavn Slot
Holckenhavn Slot er et velbevaret slot på Fyn, hvor du bl.a. kan holde private arrangementer eller nyde en romantisk weekend for 2På Holckenhavn Slot, som er et af Danmarks bedst bevarede renæssanceslotte, kan du bl.a. opleve de fantastiske rammer til private arrangementer, som f.eks.:

 • Bryllup
 • Firmafest
 • Messer og andre arrangementer

Du kan også nyde et romantisk weekend på Holckenhavn Slot, hvis du ønsker en fantastisk og hyggelig oplevelse for 2 i smukke rammer.

Læs mere på  http://www.holckenhavn.dk.

Terrariet Vissenbjerg
I Terrariet Vissenbjerg kan du opleve en lang række eksotiske dyr. Bl.a. komodovaranerI Terrariet i Vissenbjerg på Fyn, kan du finde Skandinaviens største samling af krybdyr og andre eksotiske dyr. Du kan bl.a. se:

 • Varaner
 • Forskellige øgler i miniformat
 • Slanger
 • Krokodiller
 • Skildpadder
 • Edderkopper

Dyrepasserne holder flere fremvisninger i løbet af en besøgsdag, og fortæller gerne om dyrene og lader jer komme helt tæt på dyrene. Et spændende sted for hele familien, med gode oplevelser i vente, hvis i er fascineret af eksotiske dyr.

Læs mere på http://www.terrariet.dk.

Tidens Samling
Tidens Samling er en spændende udstilling der bl.a. tager dig med ind i dagligstuerne som de så ud for 100 år siden.Vil du gerne opleve hvordan mennesker boede i det 20. århundrede, så er Tidens Samling i Odense stedet for dig. Her kan du kigge på tøjstil, boligindretning og meget mere fra starten af 1900 tallet og frem.

Især for nutidens børn er det både forbløffende og meget lærerigt at besøge dette museeum. Museet adskiller sig i øvrigt fra mange andre, fordi det er tilladt at sidde i møbler, kigge i skufferne og lignende.

For mange voksne vil det være et nostalgisk gensyn med mange genstande og syn fra ungdommen, og for de yngste, vil der naturligt være mange sjove spørgsmål der melder sig.

Læs mere på http://tidenssamling.dk.

Fjord & Bælt
Fjord & Bælt er en turistattraktion, hvor du bl.a. kan se marsvin, sæler og få lov til at røre ved fisk og planter i deres akvarier.Fjord & Bælt i Kerteminde er en blanding af en turistattraktion og et forskningscenter, som beskæftiger sig med livet i de danske farvande.

De har bl.a. marsvin og sæler, som du kan opleve blive fodret og trænet på bestemt tidspunkter under dit besøg. Du kan også finde akvarier med fisk, planter og andre dyr, som du kan stikke hånden ned i og mærke hvordan de forskellige dyr og planer føles.

Du kan også gå en tur på havets bund, da der direkte ud til Kerteminde Fjord er lave en undervandstunnel, hvor du bl.a. kan se deres marsvin nedefra, samt andre dyr fra havet, som blander sig med dem.

Læs mere på http://www.fjordbaelt.dk.

Frydenlund Fuglepark
Danmarks Fuglezoo har over 800 fugle fra hele verden og er bestemt et besøg værdI Frydenlund Fuglepark, også kendt som Danmarks Fuglezoo, har de over 800 fugle fra hele verden. De har lige fra helt små fugle til nogle af de største der findes i verden, som f.eks. en struds.

I parken, som har et areal på 5 ha, er der også en samling af gamle landbrugsredskaber i parken, som i øvrigt også indeholder en lang række forskellige buske, træer og blomster. Alt i alt et hyggeligt sted at tilbringe nogle timer.

Læs mere på http://www.danmarksfuglezoo.dk.

Gorillapark Svendborg
Gorillapark i Svendborg er et sted hvor du kan klatre på krævende baner og få en dag fyldt med actionI Gorillapark i Svendborg, kan både voksne og børn brænde en masse krudt af. Det er en klatrepark hvor du kan prøve forskellige baner, som egner sig til både børn og voksne. Hver bane har en aldersbegrænsning og en sværhedsgrad der passer til de enkelte alderstrin.

For at prøve den nemmeste bane kræves det at du er minimum 4 år. Den sværeste og mest krævende bane kræver at du er minimum 15 år. På denne bane kan de fleste blive udfordret. Både rent fysisk og måske endda også i forhold til højderne.

Er du, og familien, til en dag fyldt med action og adrenalin, så er Gorillapark i Svendborg måske noget for jer.

Læs mere på http://gorillapark.dk.

Odense Åfart
Kom på en hyggelig sejltur på Odense Å med Odense Åfart.Vil du gerne opleve Oden og Fyn på en lidt anden måde, så er Odense Åfart en god mulighed. I sommerperioden kan du komme på en sejltur op og ned af Odense Å på en times tid, og se det hele fra en anden vinkel, samt opleve den flotte natur.

Odense Åfart tilbyder også udlejning af vandcykler, segways og udlejning af turbåde til private arrangementer i anderledes og hyggelige omgivelser. Det er altid en hyggelig tur at komme på sejltur. DU kender det sikkert fra kanalrundfarterne i København, hvor dette er en lignende oplevelse. Dog med noget mere natur involveret.

Læs mere på http://www.aafart.dk.

Segwaytours Odense
Oplev seværdighederne i ODense på en sjov og anderledes måde med Segwaytours OdenseMed Segwaytours i Odense kan du komme til at opleve den største by på Fyn på en anderledes og sjov måde. Du kan vælge mellem en tur på hengoldsvis 1 eller 2 timer, hvor du kommer til at tilbagelægge 4-10 kilometer på en segway.

På turen kommer du til at se seværdigheder og få informationer og historier om de steder i kommer forbi på vejen. Det er en sjov måde at opleve byen på og samtidig prøve kræfter med de sjove segways.

Større byer på Fyn

Leder du efter oplevelser på Fyn, så kan du også tage udgangspunkt i de største byer på øen. De har hver for sig noget spændende at byde på. Du kan f.eks. besøge følgende byer på Fyn:

 • Odense: Danmarks tredje største by, med over 170.000 indbyggere. Læs mere om Odense på https://www.visitodense.dk
 • Svendborg: Den næststørste by på Fyn med ca. 27.000 indbyggere, som altid har været præget af søfart og til dels stadig er det i dag. Læs mere på http://www.visitsvendborg.dk.
 • Nyborg: Byen har ca. 17.000 indbyggere og har helt sikkert noget at byde på. Læs mere på http://www.visitnyborg.dk.
 • Middelfart: Byen har knap 15.00 indbyggere og er nok mest kendt som værende gennemfartsby for mange danskere. De har dog også en masse at byde på. Læs mere på http://www.visitmiddelfart.dk.
 • Faaborg: Byen har ca. 7.000 indbyggere og du kan finde spændende oplevelser i og omkring byen på http://www.visitfaaborg.dk.
 • Assens: En mindre by på Fyn med ca. 6.000 indbyggere, men stadig noget at byde på. Læs mere på http://www.visitassens.dk.
 • Kerteminde: Byen har knap 6.000 indbyggere, og hvis du gerne vil se hvad byen kan byde på så besøg http://www.visitkerteminde.dk.

Er du glad for at besøge de Danske byer, for at se hvad de har at byde på, så tjek også artiklen om oplevelserne og seværdigheder i København og omegn, som du finder her.

Øer omkring Fyn

Omkring Fyn ligger der en lang række øer. Flere af dem er bestemt et besøg værd. Herunder kan du se nogle af øerne og læse mere om dem.

Har jeg glemt noget?

Kender du flere seværdigheder eller oplevelser på Fyn som bør være med i dette indlæg, så gør mig gerne opmærksom på det. Og fortæl mig også gerne hvorfor det bør være med på listen.