Elsker du TV serier, så vil du med garanti også kunne lide en lang række af de Amerikanske TV serier der findes på markedet. Både nye og gamle. I dette indlæg kan du finde inspiration til gode Amerikanske TV serier.

Indhold i denne artikel

Vi starter lige med en lille oversigt over indholdet i denne artikel. Så hvis du ønsker at finde ideer til nogle gode Amerikanske TV serier fra et bestemt årti, eller et andet afsnit i indlægget, så kan du klikke på et af nedenstående links:

Hvad kan komme med på listen?

Find masser af gode Amerikanske TV serier lige herDer findes tonsvis af Amerikanske TV serier. Jeg vil tro at du kunne se Amerikanske serier fra nu af og til du stiller dine træsko, 24 timer i døgnet hvis det var det du ville. Der findes nye og gamle serier og gode og mindre gode.

I dette indlæg vil jeg liste en masse Amerikanske serier op som jeg mener kan være værd at se, enten fordi jeg selv har set dem, eller også fordi mange andre synes de er gode. Eneste krav for at komme på listen er at det skal være en Amerikansk serie. Genren er ligegyldig.

Lad os komme i gang med listen med gode Amerikanske TV serier – Vi starter med gode serier fra 1960 og derefter.

Amerikanske TV serier fra 60’erne

Jeg har ikke kunne finde ret mange serier fra 60’erne men der er dog kommet et par stykker på listen herunder.

 • Horton-sagaen (Days of our Lives): En af de længst kørende TV serier nogensinde. Det er en klassisk sæbeopera, som ikke kan købes på DVd eller lignende mig bekendt, men som stadig vises på TV flere steder i verden.
 • Star Trek: Kaptajn Kirk og hans besætning på rejse gennem mælkevejen. Du kan både finde den originale serie og nyere udgaver lige her.

Amerikanske TV serier fra 70’erne

I 70’erne begynde serierne for alvor at vinde indpas, og herunder kan du se de Amerikanske TV serier jeg har fundet frem til fra 70’erne. Flere af dem har jeg endda selv set, selvom de alle er fra før min tid.

 • M*A*S*H: En super god serie om hvor Koreakrigen er centrum i serien. Den Amerikanske hær behandler sine sårede i M*A*S*H lejre, og det er her vi følger læger, sygeplejersker og andre i disse lejer. Der er masser af skøre og gale figurer, hvor galgenhumor ofte anvendes for at komme igennem dagen. Køb hele serien som Box sæt lige her.
 • Dallas: Serien om familien Ewing med J.R. Ewing i spidsen kæmper for at udvide og beholde oliemillionerne. Sex, magt og intriger er nogle typiske kendetegn ved denne serie. Køb serien lige her.
 • Charlie’s Angels: Serien om de 3 smukke kvinder der bevæger sig ud på actionprægede eventyr i den gode sags tjeneste. Den originale serie fra 70’erne kan åbenbart ikke købes mere, men der er en nyere serie som kan købes – eller alternativt filmatiseringerne af serien. Køb dem lige her.
 • Det lille hus på prærien: Den populære serie om nybyggerfamilien Ingalls, som jagter den Amerikanske drøm, men som kommer til at kæmpe hårdt for den. Køb enkelte sæsoner eller hele serien + film lige her.
 • Kojak: Populær tv serie om en særpræget politimand ved navn Kojak, som ofte kunne kendes på sine særprægede jakkesæt og ofte suttende på en slikkepind: Køb serien lige her.
 • Love Boat: Populær komedieserie om en række passagerer og besætningen på et krydstogtskib. Køb den lige her.

Amerikanske TV serier fra 80’erne

I 80’erne er der virkelig nogle gode serier at hente. Flere af dem blev så populære at de stadig genudsendes den dag i dag. Og i 80’erne finder vi også verdens mest sete TV serie.

 • MacGyver: Populær serie om helten MacGyver der kan redde sig ud af en stram situation med noget så simpelt som et stykke tyggegummi eller noget sølvpapir. Køb serien lige her.
 • Mine glade 60’ere (The Wonder Years): Populær komedieserie om en ung knægt (Kevin Arnold) der vokser op i 60- og 70’ernes USA. Den kan ikke købes længere så vidt jeg kan se, men den sendes sikkert igen på TV i ny og næ.
 • Baywatch: Verdens mest sete TV serie nogensinde. Serien om livredderne ved stranden og de mange smukke kvinder. Det var bl.a. serien der gjorde Pamela Anderson kendt. Køb de forskellige sæsoner og lige her.
 • Dollars (Dynasty): 80’ernes ekstremt populære sæbeopera om familien Carringtons olieformue, livsstil, magt, intriger og kærlighedsaffærer. Køb enkelte sæsoner eller hele serien som box sæt lige her.
 • Knight Rider: Legendarisk serie om en mand med en ny indentitet der bekæmper kriminalitet med hjælp fra sin avancerede og højteknologiske bil, som oveni købet har kunstig intelligens og sin helt egen personlighed. Køb serien både i original udgave, men også i ny indspilning, lige her.
 • Magnum P.I.: Populær serie om en tidligere Navy SEAL der nu er privatdetektiv på Hawaii. Køb den lige her.
 • Blomsterbørns børn (Family Ties): Kærlig familieserie om et forældrepar der opdrager på deres børn, som ofte er uenige med dem. Køb den her.
 • Glamour (The Bold and the Beautiful): Serie om kærlighed, magt og intriger. En familie prøver på at holde gang i deres rigdom og modefirma, men skal igennem mange prøvelser for at lykkes med det. Køb den lige her.
 • Nord og Syd: To familiers sammenhold kommer på hårde prøver på grund af de mange begivenheder og følelser op til den Amerikanske borgerkrig. Køb den her.
 • The Simpsons: Kultserie i animeret form med humor i højsædet. Køb den lige her.

Amerikanske TV serier fra 90’erne

I 90’erne begyndte jeg for alvor at stige på serieræset, og der er MANGE at tage af. Har jeg ikke fået din yndlingsserie med på listen, så skriv gerne en kommentar nederst i dette indlæg.

 • Beverly Hills 90210: Ungdomsserie hvor vi følger tvillingerne Brenda og Brandon som flytter til Beverly Hills, får en masse nye venner. Disse venner følger man hele vejen igennem serien fra de er teenagere til de er voksne, med alle de udfordringer de møder på vejen. Køb serien lige her.
 • Venner (Friends): Yderst populær komedieserie om en flok venner som elsker at drikke kaffe på den lokale kaffebar. Humor og skæve figurer i i højsædet, og med denne serie er du sikret mange timers god underholdning. Køb hele serien lige her.
 • Alle elsker Raymond: Sjov serie med en familiefar med kone og børn i centrum. Hans forældre og bror er også med i serien. Deres samliv kommer der mange sjove situationer ud af – på godt og ondt. Køb den her.
 • Alletiders barnepige (The Nanny): Komedieserie om en barnepige der flytter ind hos en rig familie og vender op og ned på mange ting i husstanden. Den kan tilsyneladende ikke købes mere, men bliver sikkert genudsendt på TV på et tidspunkt.
 • Buffy – Vampyrernes Skræk: Er du til vampyrbekæmpelse, så er det svært at komme uden om denne serie. Køb den her.
 • Dawson’s Creek: Populær ungdomsserie om en række teenagere der kæmper med hver deres udfordringer i livet. Vi følger de fleste af den gennem serien. Køb den her.
 • Frasier: En serie om en psykiater, der er radiovært og hans familie. Yderst morsom komedieserie. Køb den lige her.
 • Heksene fra Warren Manor: Serie om 3 søstre der opdager at de besidder magiske evner, som de vælger at bruge på at bekæmpe det onde i verden. Køb den her.
 • Kongen af Queens (The King of Queens): Fantastisk sjov serie om et ungt kærestepar (Doug og Carrie) der bor i byen Queens, med Carrie’s far boende i kælderen. Doug og Carries far er nogle vidunderlige og mærkelig figurer. Køb den her.
 • New York Blues (NYPD Blue): Følg en masse politifolk i New York i denne gode serie – både i deres arbejds- og privatliv. Køb den her.
 • Rap fyr i L.A. (The Fresh Prince of Bel-Air): Serien der gjorde Will Smith kendt. Serien handler om en ung fyr der flytter til L.A. og hvor han for alvor sætter gang i sagerne. Køb den lige her.
 • South Park: En vanvittig og sjov serie hvor man primært følger 4 fyre vokse op i South Park og komme på en masse prøver og finde på vanvittige ting. Køb den lige her.
 • The Sopranos: Serien om Tony Soprano der er mafiaboss og familiefar. De 2 verdener kan være svære i sig selv – men endnu sværere i kombination. Fantastisk serie. Intet mindre. Køb den her.
 • Seinfeld: En serie der med humor tager udgangspunkt i hverdagens små observationer, gjort af Jerry Seinfeld som også er seriens hovedperson. Der er dog generelt gode og sjove skuespillere i serien, bl.a. Kramer som skiftevis ser tjekket og bøvet ud, og som er kendt for sin entre i Jerry’s lejlighed. Køb den her.
 • X-Files: Serien hvor Fox Mulder er en FBI agent der bliver sat til at opklare en række uforklarlige sager. Da han tror på at sagerne involverer paranormale fænomener, får han en ny kvindelig partner tildelt, som går mere videnskabeligt til værks. Sammen bliver de en godt makkerpar og kommer ud for mange mærkelige og uforklarlige sager. Fantastisk serie. Køb den her.

Amerikanske TV serier fra 00’erne

Efter år 2000 er der også kommet et utal er gode serier. Kvaliteten af serierne er tydeligvis steget i nogle af disse serier siden 70’erne sådan rent teknisk, men også historie-, klippe- og koncept-mæssigt finder du efter år 2000 anderledes og velkonstruerede serier. I flere af serierne er der også hovedpersoner eller biroller for nogle af de absolut bedste skuespillere i verden. Så er du født i 90’erne og har endnu ikke set nogle af nedenstående Amerikanske TV serier, så er det nok her du skal starte.

 • 24 timer: En fantastisk actionpræget serie om FBI agenten Jack Bauer, der skal redde USA mod terrorangreb, sin datter fra kidnappere og meget andet. Serien er ekstremt godt skruen sammen i og med at hver afsnit er 1 time i Jack’s liv. Så vi følger ham sådan set i 24 meget hektiske timer. Super god og spændende serie. Køb den her.
 • Amys ret: En rigtig god serie om en enlig mor, der efter at have arbejdet som advokat, bliver udpeget til at blive dommer. Herefter kæmper hun med at være en god dommer, gøre karriere og samtidig være en god mor og have tid til familien. Køb den her.
 • Bones: Det umage par Booth og Brennan opklarer forbrydelser i denne spændingsfyldt krimiserie. Køb den her.
 • Breaking Bad: En serie om en kræftdømt kemilærer der prøver at sikre sin familie økonomisk ved at begynde at producere og sælge stoffer. Det går ikke helt efter planen! Super serie. Køb den lige her.
 • Californication: Hovedpersonen Hank Moody spiller en forfatter som er yderst morsom, har hang til sex, sprut og stoffer, hvilket ikke harmonerer ret godt med at han prøver at opfostre sin datter og vinde sit livs kærlighed tilbage. Køb den lige her.
 • Criminal Minds: En serie med forbryderbekæmpelse med en lidt anden vinkel en mange andre serier, nemlig hvor profilerne på forbryderne er i højsædet. De analyseres og det er ofte en psykologisk spil eller et spørgsmål om hvem der er mest intelligent: Forbryder eller FBI’s special agenter. Køb den her.
 • Dexter: Spændende serie om Dexter der er kriminalteknikker. Men en traumatisk barndom har gjort at han selv føler trang til at dræbe, så han lever et dobbeltliv som morder på den ene side og som arbejde hos politiet på den anden side. Køb den lige her.
 • Entourage: Komedieserie om nogle venner der tager til Hollywood for at gøre en god figur, med alle de udfordringer der ligger i det. Køb den lige her.
 • Fringe: Gyserserie med paralelle verdener, FBI agenter der forsøger at opklare forbrydelser og redde verden. Læs mere eller køb lige her.
 • Greys Hvide Verden (Grey’s Anatomy): I denne dramaserie følger vi Meredith Grey, som er førsteårs turnuslæge på et hospital. Hun forsøger egentlig bare at leve et så normalt liv som muligt, men henden proffesion gør det ofte svært. Læs mere eller køb den her.
 • How I Met Your Mother: Romantisk komedieserie er en kærlighedshistorie der bliver fortalt baglæns på meget humoristisk og underholdende vis. Køb den her.
 • Jackass: Et show i afsnit hvor en flok vanvittige fyre laver de vildeste stunts hvor de ofte kommer galt af sted. De udfører de vildeste ting, som gør ondt til stor morskab for hinanden og resten af verden. Det startede som en joke på MTV, men blev hurtigt en kæmpe succes. Læs mere eller køb her.
 • Lie to Me: Fantastisk spændende serie om en person der er ekspert i at afsløre sandheden ved at aflæse folks kropssprog og ansigtsmimik. Disse evner bruger han til at opklare forbrydelser og opklare mysterier. Køb den her.
 • Mad Men: En serie om reklamebranchen i 60’erne hvor forbruget var stort og alt var tilladt i branchen. Branchen domineres af mænd, men kvinder begynder også at gøre deres indtog. Læs mere eller køb den her.
 • My Name Is Earl: Serien om Earl der er en rigtig taber, som beslutter sig for at vende al den dårlige karma ved at rode båd på alle sine fejltagelser gennemlivet. Typisk skal der fikses en fejltagelse pr. afsnit. Underholdende serie. Læs mere eller køb den her.
 • One Tree Hill: Sukkersød dramaserie om en række unge mennesker i en lille by der kæmper med sædvanlige udfordringer som alle andre unge mennesker. Gennem serien følger vi mange af de samme mennesker som bliver mere og mere voksne gennem serien. Det bliver deres udfordringer dog ikke nødvendigvis mindre af. Køb den her.
 • Prison Break: I denne serie forsøger en person at komme i fængsel for at redde sin bror der sidder inde for en forbrydelse han ikke har begået. Sammen skal de forsøge at bryde ud af fængslet. Magtfulde personer er dog interesseret i at den uskyldige bror dømmes til døden, så hvis det lykkes dem at flygte er helvede først løs. Køb den lige her.
 • 30 Rock: Prisvindende komedieserie om en kvinde som skal styre et Tv show, med underholdende kaos og godt skuespil til følge. Køb den her.
 • Alias: Serie om en ung, smuk og toptrænet CIA agent, som kommer ud for mange prøvelser og udfordringer i jagten på retfærdighed. Læs mere eller køb her.
 • American Dad: Underholdende animationskomedie om en CIA agent, hans familie og en alkoholiseret alien der bor hos dem. Læs mere eller køb her.
 • Desperate Housewives: I denne populære serie følger vi 4 smukke husmødre som knokler for at holde den fine facade, sammen på familien, venskaberne og se skide godt ud mens de gør det. Serien har taget verden med storm. Køb den her.
 • Gilmore Girls: En serie om en enlig mor og hendes teenage datter, der er hinandens bedste veninder, som bor i en lille by og er bestyrer på en kro. I serien er der en række udfordringer for både mor og datter. Køb den her.
 • Glee: Primært en musical, men indeholder også elementer af drama og komik. En gruppe unge håbefulde musikkere lærer af deres dedikerede lærere en del om musik og livet i denne serie. Læs mere eller køb den her.
 • Lost: 48 personer overlever et flystyrt, men havner på en øde ø, og må nu holde sammen og kæmpe for overlevelse og for at komme væk fra øen i live. Læs mere eller køb den her.
 • NCIS: Super god action og spændingsserie om en specialgruppe der rejser verden rundt og opklarer mord, bekæmper terrorister og andre forbrydelser. Køb den her.
 • Two and a Half Men: Om en ungkarl der lever det søde liv med et godt job, smukke kvinder og styr på det hele. Altså lige indtil hans kiksede bror og hans søn flytter ind i hans hus. Sjov komedieserie, som du kan købe lige her.

Amerikanske TV serier fra 10’erne

Her finder du de nyeste Amerikanske TV serier i dette indlæg. Der er ikke så mange på listen lige nu, men den vil løbende blive udbygget.

 • Hannibal: En serie om den berømte og intelligente kannibal Hannibal Lecter, i serien spillet af Mads Mikkelsen, der ofte hjælper politiet med at finde forbrydere, da han har nemt ved at sætte sig ind i hvordan de tænker. Køb den her.
 • Homeland: En serie om en kvindelig CIA agent der må sætte hendes omdømme og karriere på spil, for at afsløre en intern Al Qaeda spion, da ingen andre tror på hende. En rigtig god serie af sin slags. Køb den her.
 • Game of Thrones: Magtfulde familier kæmper om tronen i en fantasiverden. Kun vinderne står tilbage og taberne går til grunde. Læs mere eller køb den her.
 • The Walking Dead: Om en Sheriff der vågner op fra en koma, til en verden der er hærget af en Zombieepedemi. Han begynder at lede efter sin familie og andre overlevende. Horror serie når det er bedst. Køb den her.

Mine egne favoritter

Jeg har gennem tiden set et hav af Amerikanske TV serier. Det er langt fra dem alle, som jeg har set alle afsnit af (der er også ret mange), men af ret mange af ovenstående serier har jeg set nok til at kunne danne mig et godt indtryk af dem.

Nogle af mine favorit serier er følgende:

 • Beverly Hills 90210: Fordi den serie startede med en række hovedpersoner der havde samme alder som jeg selv. Gennem seriens levetid blev jeg voksen sammen med personerne fra serien. Så det er ren nostalgi hvis jeg i dag ser et afsnit af Beverly Hills 90210.
 • M*A*S*H: Fordi den en overgang blev sendt på tv lige inden sengetid. Selvom den er gammel er den ret sjov og for mig var det i perioden en fin måde at slutte dagen på.
 • Venner: Det er nok den serie jeg har set mest, og der er ikke et afsnit som ikke er sjovt. Elsker de skæve figurer i serien hvor Chandler og Joey er mine favoritter.
 • Kongen af Queens: Det er en total sjov serie. Jeg er vild med hovedpersonen Doug og hans svigerfar (og hans til tider underlige udbrud og påhit).
 • Seinfeld: Den har jeg også set mange afsnit af tidligere. Ret sjov serie. Især når Kramer er med (og gør sin berømte entre).
 • 24 Timer: Jeg kan rigtig godt lidt denne serie og synes at den var revolutionerende da den kom frem med den måde den var skruet sammen på. Fantastisk serie.
 • The Sopranos: Fantastisk serie om en midaldrende mand, der prøver at holde sammen på familien og sin business som mafiaboss.
 • X-Files: Brillant serie der spiller på det overnaturlige, det uforklarlige eller det paranormale. Serien er virkelig et mesterværk i mine øjne og jeg var suget til skærmen første gang serien kørte på TV i 90’erne kan jeg huske.

Hvilken Amerikansk TV serie er din favorit? Skriv gerne en kommentar nederst på siden. 🙂

Streaming af TV serier

VIl du hellere streame dine Amerikanske TV serier, så har du flere muligheder for det. Er du typen der gerne vil se din film via elektronisk download, eller bare live på en enhed med forbindelse til internettet, så kan du f.eks. prøve en af nedenstående tjenester.

 • Netflix
 • HBO
 • Viaplay

Mangler der nogle serier på listen?

Synes du der mangler nogle gode Amerikanske TV serier på listen, så vil jeg meget gerne høre fra dig. Skriv gerne en kommentar til dette indlæg herunder. Gerne med flere bud på gode serier.