Video on demand vinder Danskernes hjerter mere og mere. Det er nok fordi det en rigtig nem måde at se film og tv på. I dette indlæg skal vi kigge lidt på de video on demand tjenester der tilbydes i Danmark.

Hvad er video on demand?

Oversigt over video on demand tjenester i DanmarkVideo on demand eller VOD er et udtryk der benyttes om film du kan leje via din internetforbindelse lige når du ønsker det. Så hvis du sidder derhjemme og keder dig behøver du ikke længere gå på tanken for at leje en film – eller at besøge den lokale Blockbuster eller lignende. Du finder bare en video on demand tjeneste på internettet, køber adgang til en enkelt film (eller til en periode), og så er du klar til at se film online. Det er da nemt ikke?

Hvad kræver video on demand?

Video on demand kræver at du har en enhed med en browser, samt at du har en god og konstant internetforbindelse. Minimum 2 Mbit / s, men helst mere. Din enhed kan enten være en MAC eller en PC, og for nogle tjenesters vedkomne også en iPad eller lignende enheder. Derudover kræver afspilningen af film via internetforbindelsen også typisk en rimelig kraftig enhed. Hvis din PC f.eks. er for langsom så kan det også godt være derfor filmen ikke kører helt flydende. Ønsker du er hurtigere PC, så kan en gamer PC være noget for dig.

De forskellige streamingtjenester bruger bestemte typer af software, men det er ikke noget du kommer til at betale for, da du enten har det på din computer i forvejen eller kan downloade det du har brug for gratis.

Hvis din internetforbindelse er for langsom, så fortvivl ikke. Hos de fleste video on demand tjenester har du nemlig mulighed for at downloade filmen, sådan så du ikke behøver at “belaste” din internetforbindelse imens du ser filmen.

For optimal nydelse af filmen, så er det måske en god ide at du kobler din computer til dit TV, så du kan få et større billede på filmen – og evt. bedre lyd hvis du har et surroundsound system eller bare nogle bedre højttalere end dit TV kan levere.

Hvilke tjenester findes der i Danmark?

I Danmark findes der allerede en del video on demand streamingtjenester, og der vil med stor sikkerhed komme flere til, da dette marked stadig er ret nyt i Danmark. Danskerne har nok ikke helt taget det til sig endnu, men du kan være sikker på at det kommer. Sådan har billedet i hvert fald været i USA, hvor de typisk er længere fremme i forhold til sådanne tjenester.

I Danmark findes der bl.a. følgende video on demand tjenester:

ViaPlay – ViaPlay kører også ganske fint. Her kan du både købe adgang til enkelte film men også til deres tv programmer og sportsbegivenheder. Jeg valgte at prøve dem i nogle måneder på grund af deres sportsbegivenheder. Deres filmudvalg er ikke ret omfattende synes jeg. Læs mere her.

HBO Nordic – Hos HBO kan du også se film og serie on demand, men det virker nu ikke som om deres udvalg er ret stort. Jeg har dog ingen erfaringer med dem. Dog er det ret billigt hvis du binder dig i 6 måneder. Læs mere her.

YouSee (YouBio) – Et godt alternativ til de andre som også virker til at have et udmærket udvalg. Læs mere her.

Tv2Play – Det virker som om TV2Play har et fint udvalg af film. Og her har du også mulighed for at købe adgang til deres programmer på de forskellige TV2 kanaler. Læs mere her.

NetFlix – Den danske version af NetFlix er blevet kritiseret for deres udvalg, men du har mulighed for at få en gratis måned på prøve, så helt galt kan det ikke gå. Læs mere her.

CMore – Denne tjeneste kendte jeg ikke, før jeg blev gjort opmærksom på den i kommentarfeltet. Den ser spændende ud. Læs mere her.

Kender du flere tjenester?

Kender du flere danske video on demand tjenester, så vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet.