Hvis du elsker musik, så kender du nok også en masse Dansk musik. Men der kommer jo hele tiden nyt til, og der findes også meget gammel Dansk musik som tåler et genhør eller måske at blive udforsket. I dette indlæg vil jeg forsøge at finde en masse god Dansk musik frem fra gemmerne. Du kender helt sikkert en masse af det, men måske finder du også noget nyt som du ikke kender i forvejen. Som altid er du meget velkommen til at byde ind med mere Dansk musik til listen ved at skrive en kommentar nederst i indlægget.

Danske kunstnere

Få inspiration til Dansk musik i dette indlæg.For at noget musik kan komme i betragtning til nedenstående lister skal kunsterne være Danske, men ikke nødvendigvis synge på Dansk.

Jeg skal også skynde mig at sige, at dette indlæg er voldsomt præget af mine gene holdninger til Dansk musik og musik genrer generelt. Da jeg foretrækker rock og pop musik, vil det nok også skinne tydeligt igennem på nedenstående lister. Dog har jeg ofte store problemer med mange af nutidens kunstnere, da jeg simpelthen synes der er RIGTIG langt imellem snapsene. Måske er jeg ved at blive gammel, men så skal du endelig blande dig i kommentarfeltet. 🙂

Nyt Dansk musik

Beklager, men jeg kan ikke nævne et eneste band som jeg synes er super fede og som er kommet til i de seneste 5 år. Der er masser af nyere Danske bands der har lavet nogle gode sange. Bevares. Men jeg kan ikke nævne en eneste Dansk gruppe siden Veto, som har været aktive siden 2004, hvor jeg har kunne holde ud at høre et helt album fra ende til anden – igen og igen.

Så hvis du har noget at byde ind med her, så slå dig løs i kommentarerne. Og jeg er naturligvis klar over at musiksmag er meget individuelt, men jeg KAN bare ikke lide den slags musik som de spiller til døde på alle radiostationerne. 95% af det er den slags musik som ingen husker eller savner om nogle få år. Hvor er den tidsløse musik blevet af? Heldigvis kan man også gå på jagt efter fantastisk pop og rockmusik i fortiden. Også Dansk musik.

Er du på jagt efter nyt Dansk musik, så kan du prøve her.

Gammel Dansk musik

Gammel dansk musik er i min verden musik fra før 80’erne. Og fra dengang er der faktisk masser af kvalitet af finde inden for Dansk musik. Nogle af mine favoritter kan du se på listen herunder. Måske kan du finde lidt inspiration.

 • John Mogensen
 • Kasper Winding
 • C. V. Jørgensen
 • Mabel
 • Gasolin

Dansk musik som aldrig svigter

Der er en lang række kunstnere inden for Dansk musik som sjældent svigter. Flere af dem kommer med nyt musik den dag i dag, mens andre bare kan tåle at blive hevet frem igen og igen. Den slags har vi faktisk rigtig mange af inden for Dansk musik synes jeg. Her skal du få en liste med mange Danske kunstnere inden for pop og rock som jeg nok aldrig bliver træt af:

Gode danske rock grupper:

 • D-A-D
 • Nephew
 • Veto
 • Kashmir
 • Mew
 • Sort Sol
 • The Raveonettes
 • Gasolin
 • Johnny Madsen
 • Carpark North
 • Magtens Korridorer

Gode danske pop grupper:

 • TV-2
 • Kim Larsen
 • Shu-bi-dua
 • Dodo & The Dodos
 • Ray Dee Ohh
 • Rocazino
 • Lars H.U.G

Gode danske grupper i andre genrer:

 • John Mogensen
 • Spleen United

Der findes et hav af andre gode danske kunstnere inden for både pop og rock genren, men ovenstående lister er bands som har lavet hele albums af så høj kvalitet så de kan høres igennem fra ende til anden (mere eller mindre) og igen og igen. Det er der ikke mange kunstnere der kan bryste sig med synes jeg. Og da slet ikke inden for det nyeste danske musik.

Dansk musik top 10

Denne liste vil indeholde min egen top 10 inden for dansk musik.

Jeg vil nu liste de kunstnere op som jeg har haft de største oplevelser med under en live koncert. Jeg mener nemlig at de største oplevelser med musik altid sker live.

Så min Dansk musik top 10 er altså de 10 bedste live oplevelser jeg har haft med danske bands. De kommer her:

 1. D-A-D – Har jeg oplevet et hav af gange, men de (og publikum) var særdeles oplagte et år til Kløften Festival, hvor de bare ikke ønskede at gå af scenen og publikum forgudede dem for det. En helt igennem fantastisk aften.
 2. Nephew – Har jeg også set flere gange, og de er altid gode. Bedst har de dog været på det største scene jeg har oplevet dem på, nemlig et år på Jelling Festival. Og så har jeg set deres Roskilde koncert fra 2007 på YouTube en del gange også. De kan bare noget live de Nephew drenge.
 3. Carpark North – Altid energiske og gode præstationer fra disse drenge. Det er en fornøjelse at høre dem live og med masser af gang i den.
 4. Kashmir – Muligvis mit favorit rockband i Danmark, men jeg har desværre kun oplevet dem live en enkelt gang, som jeg knap kan huske da jeg havde fået lidt for meget under vesten. Så lad det være en opfordring herfra: Skal du have noget ud af musikken, så nøjes med at drikke dig en kæp i det ene øre. 🙂
 5. Veto – Dem har jeg også oplevet til Kløften Festival hvor de gav den max gas umiddelbart efter udgivelsen af deres debutalbum. Det var uforglemmeligt og helt fantastisk.
 6. Dodo & The Dodos – Super fede koncerter de giver, hvor man kan få et ordentligt skud nostalgi og en masse fællessang.
 7. Rocazino – Fællessang, nostalgi, en masse dejlige kendte popsange fra 80’erne. Det har resulteret i en enkelt fremragende aften for mit vedkomne da jeg oplevede dem live en aften i Haderslev.
 8. Spleen United – Dem har jeg hørt live 2 gange efter deres debutalbum, hvor jeg synes alle sange er gode. De gør det virkelig godt live. Dog synes jeg deres efterfølgende albums er blevet ringere, så det vil nok ikke være det samme at høre dem i dag.
 9. Kim Larsen – Der er ingen tvivl om at Kim Larsen stadig kan levere varen, men jeg kunne bedst lide ham fra før år 2000 (ca.). Det er også deromkring fra jeg har min bedste koncertoplevelse med ham. Det er nok mest fordi der ikke var så mange nyere sange med dengang. Men en koncert med Kim Larsen går man aldrig helt galt i byen med.
 10. Johnny Madsen – Altid morsomme Johnny Madsen elsker jeg at være til koncert med. Især på festivaler, da han ofte der er i sit es. Det virker på en eller anden måde som om han føler sig godt hjemme der. Bandets blanding af rock og blues kan jeg rigtig godt lide, og så er der altid et par super svedige guitar soloer fra fantastiske Knud Møller.

Danske musikprogrammer på TV

Er du vild med Dansk musik, så har du sikkert også fulgt med i nogle af de Tv programmer der har været gennem tiden med musik som tema. Hvis du mangler lidt inspiration til den slags programmer, så kan du se en liste med danske musikprogrammer på tv herunder. Det er ikke sikkert at de alle kommer igen, men så kan du måske finde nogle klip med programmerne på YouTube.

 • X-Factor – Programmet der næppe behøver nogen introduktion. Jeg kan godt lide dette program af flere årsager. I starten fordi der er SÅ mange der stiller op som slet ikke burde stille op. Det er frygteligt at de ikke kan se hvor dårlige de er, men det er ofte til stor morskab for seerne. Ja, eller i hvert fald mig. Programmet er også fedt fordi der af og til kommer hæderlige musikalske præstationer fra helt almindelige og ukendte danskere. F.eks. Chresten – Where did you sleep last night, Tine – This is my life eller Anne-Louise – Spillet til atomer.
 • Voice –  Danmarks største stemme – Programmet hvor der også er en række dommere der leder efter musikalske talenter i Danmark. Det er et hæderligt program, men mest på grund af den gode dommersammensætning synes jeg. Det er ofte småt med musikalske genier i programmet.
 • Backstage på DR2 – Det mest geniale og originale musikprogram af dem alle efter min mening. Forskellige danske grupper går sammen om at udføre hinandens numre eller cover numre fra andre kunstnere. Det er der kommet flere fede ting ud af som kan findes på YouTube. F.eks. Mads Langer & Dúné – Dry lips + Poem with no rhyme eller Spleen United & The William Blakes – Running up that hill.

Kender du flere gode musikprogrammer fra TV der bør være på listen, så skriv endelig en kommentar.

Skal du holde en fest og mangler musik til festen, så tjek dette indlæg.

Har du mere til listen?

Har du mere godt Dansk musik, der bør være på en af ovenstående lister? Skriv endelig en kommentar hvis du har noget du vil dele med os andre. 🙂