En god fest, stor eller lille, er ikke ret meget uden musik. Er du på jagt efter musik til fest, så kan du få en række tips og gode links  i dette indlæg, uanset om du skal holde en impulsiv fest for nogle få personer inden en bytur eller en kæmpe fest som f.eks. et bryllup, 40 års fødselsdag eller lignende.

Indholdsfortegnelse

Hvis du ikke ønsker at læse hele dette indlæg om musik til fest, kan du i nedenstående indholdsfortegnelse hoppe direkte til det afsnit i indlægget, der interesserer dig mest.

Hvad er anledningen?

Der findes tonsvis af anledninger til at holde en fest, men groft set vil jeg dele anledningerne op i 2 kategorier, nemlig de mindre og måske lidt mere impulsive fester, og så de helt store fester, som du ikke holder ret mange af i løbet af dit liv.

Festen til store begivenheder
Til store begivenheder så som bryllup, runde fødselsdage, konfirmation og lignende, er der en del ting at tænke på ud over musikken. Men hvis vi holder os til musik til fest i dette indlæg, så vil jeg foreslå dig at overveje følgende inden du går i gang med at lede efter musik til din fest.

  • Hvad er dit budget til musik? Gør dig klart hvad du ønsker at bruge på musikken inden, sådan så budgettet for hele festen ikke løber løbsk.
  • Tænk på dig selv og dine gæster. Jeg har indtryk af at mange glemmer at tænke på sig selv når de holder fest. Hvilken slags musik vil DU gerne have. Du kan alligevel ikke gøre alle glade. Så vælg nu primært efter hvad du godt kunne tænke dig. Når det er sagt, så bliver festen ikke rigtig god før alle gæsterne er med på løjerne, så hvis du kan finde noget der både falder i din egen og de fleste gæsters smag, så er det win/win.
  • Skal der være dans senere på aftenen?
  • Skal der være noget mere stille og roligt musik under maden, og som kan spille og synge til eventuelle sange fra gæsterne?
  • Vil du have et live band til at levere musikken senere på aftenen, og i så fald, hvor længe og hvornår skal de spille?

Når du har styr på nogle af disse spørgsmål kan du begynde at bestille musik til fest. Der findes en fremragende hjemmeside til formålet, som du kan gå til ved at klikke på knappen herunder..

Få tilbud på musik til din fest her

Den mindre og impulsive fest
Mangler du inspiration til hvordan du får musikken til at spille til en mindre fest, f.eks. i dit eget hjem, så kan du springe til dette afsnit og læse mere.

Book live musik til fest

Book live musik til fest lige herHar du allerede styr på ovenstående kriterier, med budget til musik til fest, hvilket tidsrum du ønsker musik til, hvilket tidsrum de skal spille og i hvilket geografisk område i Danmark festen skal holdes, så er det faktisk ret nemt og ganske uforpligtende at indhente tilbud på musik til fest – Og det er faktisk uanset type.

Du kan ganske gratis indtaste indhente tilbud på musik til fest på en rigtig god hjemmeside der har specialiseret sig i at formidle kontakten mellem musikkere og folk der skal holde fest. Du kan således ganske uforpligtende indtaste din oplysninger i deres nemme formular, og forvente at få nogle tilbud, enten pr. email eller telefon, inden for 24 timer. Og det er som sagt ganske gratis og uforpligtende at benytte denne service.

Meget nemmere bliver det næsten ikke. Og når du modtager tilbud, kan du læse mere om de enkelte tilbud, lytte dem i lyd- og video klip og derefter kan du beslutte om du vil gøre brug af et af de forskellige tilbud. Klik på knappen herunder for at prøve det af og bestille et tilbud på musik til fest.

Få tilbud på musik til din fest her

Gør det selv musik til mindre fest

Vil du gerne stå for musikken selv til din fest, så er der også masser af muligheder for det. Igen kommer det jo lidt an på om det blot er noget musik til en lille forfest med nogle få venner/veninder inden en bytur eller en større privat fest, som du ikke involverer ret mange mennesker.

Skal du f.eks. holde en større temafest i et forsamlingshus eller i privaten, hvor du ønsker at du selv (og dine gæster) nemt kan styre musikken, kan du f.eks. overveje at leje en jukeboks. Det gør det nemt for dig og dine gæster at gå op og skifte sang, og så kan alle være med til at bestemme hvad der spilles.

Ønsker du at stå for det hele selv, sådan så du både skal stille højttalere, evt. computer og have adgang til en masse musik selv, har det faktisk heller aldrig været nemmere. Hvis ikke du selv har adgang til en god musik tjeneste, så som Wimp, Spotify, YouMusic eller andre i samme genre, hvor du har adgang til hundredetusinde vis af sange, så er der sikkert en af dine gæster der har. Alt hvad det kræver er faktisk en telefon eller en tablet, som du kan slutte til noget lyd som kan spille festlokalet op.

Ulempen ved selv at stå for musikken er at gæsterne ofte har forskellige holdninger til hvad der skal spilles, samt at mange ikke har forstand på at sætte sange i kø, og dermed afbryder den sang der netop nu spillede (som en anden gæste havde sat i gang). Måske er hele playlisten (hvis der var sådan en) også blevet slettet fordi der har været pilfingre på spil som ikke ved hvad de laver (og alkohol gør det ikke bedre). Den slags kan være ret træls. Derfor kan det give god mening at sætte én person til at styre musikken, og tage imod ønsker sådan så musikken glider uden problemer.

Har du ikke allerede nogle højttalere, så har en af dine venner måske, eller også kan du købe nogle ret billige højttalere, som kan bruges til mange andre formål end blot den ene fest. Det kunne f.eks. være en af disse:

  • Transportabel højttaler, til mange formål, og som har mange tilslutningsmuligheder. Læs mere her.
  • Højttalere primært beregnet til at slutte til en computer. Læs mere her.

Mine erfaringer med musik til fest

Lad nogen med forstand på sagerne, styre musik til festJeg har været med til et hav af fester i tiden løb. Både større og mindre. Jeg foretrækker dog klar de der fester som opstår ret impulsivt, og hvor det hele ikke er så planlagt. Og så er jeg ikke så glad for at danse og ej heller for “suppe, steg og is” festmusik. 🙂

Min favorit musik til fest, er faktisk bare at der er adgang til en pokker masse musiknumre og så sidde rundt om et bord, i en bar eller lignende, og så bare hygge, drikke lidt alkohol og sætte den sang på der lige popper op i hovedet på mig eller én i forsamlingen. Den slags er klart at foretrække til de der mindre og impulsive fester. Et irritationsmoment er dog altid når der kommer en person til computeren, som ikke ved hvad han/hun laver og kommer til at afbryde den sang der spiller, slette playlisten eller lignende. Så det er helt fint at det kun er få personer der “styrer” musikken og resten kan så komme med ønsker.

Til større fester ville jeg til hver en tid vælge en live band, som var dygtige om som kunne skabe en stemning. Ikke nødvendigvis med dans, men lidt som at være til en lille intim koncert med et godt live band.

Hvad gør du?

Når du selv har skulle holde en stor (eller mindre) fest, hvordan har du så skaffet musik? Og har det været med live musik til fest, jukeboks eller noget helt andet? Skriv gerne en kommentar herunder. Du må også meget gerne beskrive hvorfor musikken var god til nogle af de fester du i tiden løb har været med til.