Hvad skal jeg lave? Hvad skal vi lave? Er det spørgsmål du tit stiller dig selv, så er du landet det rette sted. I hvert fald kan du her få en masse tips og ideer til underholdning og oplevelser. Og det gælder både ting du kan foretage dig alene og sammen med andre.

Hvad skal jeg lave? – Få ideer her

Hvad skal jeg lave?Er du alene og mangler noget at give dig til, så har vi en lang række tips til dig, som vi håber du kan bruge til noget.

Der er masser af muligheder for god underholdning, hvis bare du har nogle få hjælpemidler til rådighed.

Har du f.eks. et tv, en DVD afspiller, en computer med forbindelse til internettet, en konsol eller lignende moderne hjælpemidler, så er der masser af muligheder der ligger lige for hvis du keder dig en smule. Du kan f.eks.:

 • Finde en masse sjove film på YouTube. Der er timevis af god underholdning af finde der. Se evt. vores afdeling med sjove videoer fra YouTube her.
 • Finde nogle sjove online spil, som du ikke har prøvet før. Find inspiration til online spil her.
 • Finde noget godt læsestof. Er du til gode bøger, blade eller magasiner, så kan du få tips til godt læsestof her.
 • Se nogle gode film. Vi har lavet indlæg med forslag til både romantiske film, gode action film, gode western film, en gyser film med masser af uhygge og meget mere.
 • Lytte til god musik. Måske kan du finde inspiration på YouTube, Spotify, på iTunes eller lignende services. Du kan også prøve at spørge nogen der er en generation ældre end dig selv, hvad de hørte da de var unge (eller hvad de hører i dag). Der er utrolig meget godt musik som du sikkert slet ikke kender fra 60’erne, 70’erne, 80’erne osv.

Ovenstående muligheder er dem, der for de fleste, der ligger lige for. Men hvis du ønsker at være lidt mere aktiv eller måske bare at lave noget uden for dit hjem, så kan du prøve noget af følgende:

 • Tag en tur i biografen. Det kan du faktisk sagtens gøre alene. Hvis ikke du synes det er fedt, så inviter du bare en med.
 • Du kan gå dig en lang tur. Tag evt. noget spændende i ørerne, mens du går (musik, en lydbog eller nogle podcasts). Er det for kedeligt at gå, så løb eller tag cyklen i stedet.
 • Lav en dejlig overraskelse for en du holder af. Lav f.eks. en god middag til din partner eller gør noget andet godt for en du ved bliver glad for din gestus.
 • I den mere fornuftige afdeling kan du f.eks. rydde op i kælderen, gøre hele hytten ren, slå græsset, rive gårdspladsen, vaske bilen, afrime fryseren eller lignende. Det handler mest om at tage dig sammen og få det gjort. Bagefter ved du jo godt du har en god følelse i kroppen. En følelse der giver dig fornemmelsen af at have udrettet noget fornuftigt, og som også retfærdiggør at du efterfølgende vælger at lave noget fra toplisten i dette indlæg. 🙂
 • Besøg en ven eller et familiemedlem du ikke har set i et stykke tid. Det vil i sikkert begge blive glade for. Hvis i så begynder at kede jer for hurtigt, så hop til næste overskrift. 🙂
 • Ta’ et smut til København og prøv nogle sjove oplevelser eller se nogle seværdigheder. Der er masser af spændende oplevelser i København der bør udforskes.
 • Hvis det er i december måned du ikke ved hvad du skal lave, så kan du købe en julekalender på DVD eller Blu-ray eller følge med i en af dem der vises på TV.

Hvad skal vi lave? – Få tips her

Er det ikke kun dig selv der savner inspiration til noget i kan lave, så kan du også få en række tips til det i dette indlæg.Rigtig mange ting bliver sjovere når man er 2 eller flere personer. Men måske keder du dig alligevel en smule sammen med din ven, din kæreste, din bror eller søster.

Fortvivl ikke. Jeg vil prøve at komme med en række ideer til hvad i kan lave. I kan f.eks.:

 • Snakke. Med nogle mennesker skal der ikke mere til for at man ikke keder sig. Kombiner det f.eks med lidt fysisk aktivitet, så som en gå- eller cykeltur.
 • Spille et brætspil eller et kortspil (kræver dog måske flere end 2 personer).
 • Find en stak mennesker og start en rundbold kamp, en fodbold kamp, en hockey kamp, stikbold kamp eller hvad i nu kan finde på af fysisk aktiviteter inden for sport.
 • Er i kun få personer, så er der sikkert et sted i nærheden i kan spille crocket, mini golf, fodbold golf, frisbee golf, petanque, kaste med en boomerang eller lignende.
 • Kig i avisen eller søg på internettet efter events i dit lokalområde og se om i kan finde spændende ting at tage til. Det kunne f.eks. være åbent hus, messer, fester, koncerter, markeder, udstillinger, sport, undervisning og meget meget mere.
 • Spørge på Facebook om der er nogen der har ideer til hvad i skal lave. Måske får i en masse gode forslag. Og måske får i endda andre med på ideerne.
 • Tage på udflugt i skoven, til den lokale strand, park eller badesø. Det gælder sådan set både sommer og vinter. At være udendørs et hyggeligt sted er altid fedt sammen med andre. Nyd livet, spis jeres medbragte mad. Lav det selv over bål eller på en grill. Der er masser af muligheder.
 • Find nogle spændende oplevelser og prøv dem sammen. Måske kan i finde inspiration til gode oplevelser her.

Ønsker du at opleve noget som godt må koste lidt penge, og som er lidt ud over det sædvanlige, så er der masser at gode oplevelsesmuligheder i Danmark. Find gode eksempler ved at klikke her.

Find ud af hvad der interesserer dig

Selvom man tit hører at det er sundt at kede sig, så er der nu alligevel mange ting der er federe end at kede sig. Og selvom mange ting er underholdende, kan de sagtens være sunde. Det handler i virkeligheden mest om at finde ud af hvad der interesserer dig. Når du ved hvad der interesserer dig, så kan du i langt de fleste tilfælde lave noget “sundt” og fornuftigt med din interesse.

Så hvis du tit keder dig, så har du temmelig sikkert ikke nok interesser. Når du for alvor ved hvad der interesserer dig, så kan du også først begynde at være kreativ med dine interesser. Når dette sker vil du nok opdage at du meget sjældent keder dig – og at dine tanker altid arbejder på den næste udfordring, ide eller oplevelse du gerne vil i gang med.

Jeg kan ikke fortælle dig hvad der interesserer dig, men jeg kan måske give dig et par bud på hvordan du selv kan finde ud af det. Du kan f.eks.:

 • Tvinge dig selv til at prøve nye ting eller oplevelser når du får muligheden. Kort og godt. Sig ja til de ting du normalt siger nej til. Det kunne jo være at du fik nedbrudt nogle fordomme eller fandt nye spændende interesser på denne måde.
 • Hvis du alt for tit keder dig eller ikke kan få tiden til at gå, så mangler du måske netop at finde nye interesser eller en ny hobby. Så kan det være du prøve at dyrke en anden slags sport end du gør i forvejen. Det kan også være arbejdsmæssigt at du ikke trives. Se om du kan finde kilden til “problemet” og forsøg at gøre noget ved det.
 • Spørg dine venner og familie om de har nogle forslag til hvilken sport du skal kaste dig over, hvilket uddannelse du skal tage eller hvilken hobby du burde prøve af. De kigger sikkert på dig med helt andre øjne end du selv gør. Derfor kan deres input til den slags spørgsmål sagtens lede dig i den rigtige retning.
 • Hæng ud med spændende og glade mennesker. Har du nogle mennesker i din vennekreds eller din familie der inspirerer dig, som altid er sjove at være sammen med, så dyrk dem mere (eller kun) til fordel for dem der altid er sure, destruktive, brokkehoveder eller bare generelt negative og/eller kedelige. Den slags mennesker bliver du nok ikke lykkeligere af at være sammen med. Det skader ikke at skifte ud blandt venner i ny og næ. Og der bør altid være plads til nye bekendtskaber.
 • Find dig et arbejde der gør dig glad. Dit arbejdsliv er en så stor del af dit liv, at det er vigtigt at du har et arbejde der interesserer dig og gør dig glad. Det skader i hvert fald ikke at du sigter efter det. Er du i stand til at gøre dine interesser eller din hobby til din levevej, ja så er du kommet rigtig langt.
 • Sæt dig nogle mål. Hvis du forsøger at være målrettet om at nå de mål du har sat, så vil din hjerne arbejde på at nå disse mål hele tiden. Så er chancen for at du bruger din tid fornuftigt langt større, samt at du sjældent kommer til at kede dig. Et eksempel kunne f.eks. være at begynde at spise sundere – f.eks. med inspiration i opskrifter fra hjemmesiden sund-mor.dk.

Når du ved hvad der interesserer dig, så dyrk dine interesser og du vil komme til at kede dig endnu mindre. Så vil du nok opleve at du kun kommer til at bruge alle forslagene fra dette indlæg som afslapning – og ikke for at “slå tiden ihjel”. Og du vil nok mere sjældent stille dig selv spørgsmålet: Hvad skal jeg lave?

Hvad mener du?

Har du en kommentar til dette indlæg eller andre tips til hvad man kan lave, så skriv gerne en kommentar herunder. Hvad gør du f.eks. når spørgsmålet “hvad skal jeg lave” opstår?