Er du vild med action film, men svaner inspiration til nye eller gamle film du ikke har set, så har vi lavet en lang liste til dig i dette indlæg. Det kan også være du kan finde nogle film du har set, men som du bare MÅ have i din samling.

–> Spring direkte til listen med de bedste action film ved at klikke her <–

Hvad kan du finde her?

Action film - teaserHvad er definitionen på en action film? Sandheden er jo at dem er der næsten lige så mange af som der er mennesker. Vores definition på en god action film er dog ret klar.

Disse film skal helt foregå i et højt tempo, med masser action. F.eks. i form af biljagter, skuddueller, slåskampe, eksplosioner, krig og ødelæggelse.

Der må gerne være en klassisk actionhelt i filmen, men det er dog ikke et krav. Actionhelten kan også være kvindelig, men er ofte en mand. Eksempler på klassiske actionhelte er f.eks.: Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger, Steven Seagal, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jet Li, Jackie Chan og mange flere.

Det gør ikke så meget hvis handlingen er forudsigelig, urealistisk eller helt uvirkelig. Det vigtigste er action elementerne. At der sker så meget at det er underholdende i sig selv. Dog hjælper det altid at filmen også har en handling med lidt substans, men det er sjældent det vigtigste krav i genren.

I dette indlæg kan du forvente at finde en liste af danske og udenlandske action film der kan leve op til ovenstående definition.

Er action film kun for mænd?

Nej. Der er nok mange kvinder der måske hellere vil se noget andet. F.eks. en stak romantiske film, men da mange actionfilm også tit indeholder spændingselementer, kan kvinderne tit godt holde ud at se dem. Det er min fornemmelse. Ret mig hvis jeg tager fejl. 🙂

Og så er der jo altså også kvinder der kan godt kan lide action film. Jeg tror der er flere kvinder der kan lide action film end der er mænd der kan lide romantiske film (eller som tør indrømme det i hvert fald).

Sådan overtaler du en kvinde til at se en action film

Måske er det ikke nødvendigt, hvis hende du ser film med godt kan lide action film? Men hvis der skal lidt overtalelse til, så kan det være et af følgende punkter virker:

  • Find en action film med en lækker mand. Der findes action film med lækre mænd som hovedrolle indehavere. Søg f.eks. efter film med Matthew McConaughey, Jason Statham eller hvem kvinder nu synes er lækre.
  • Find en action film som ikke kun er action, men hvor der også er thriller eller spændings elementer i. Så plejer det at være nemmere at sælge ideen om en action film.
  • Virker ingen af ovenstående, så må du lave en aftale med hende om at i vælger lige mange film hver, som i så ser sammen. Det vil de fleste nok synes er fair.

Listen med de bedste action film

Så er vi nået til listen med de bedste action film. Listen indeholder kun film der lever op til vores egen definition og som vi selv har set, fået anbefalet af venner og lignende eller fået anbefalet i kommentarerne til dette indlæg (eller på sociale medier)

Udenlandske action film

På denne liste kan du se en lang række gode udenlandske action film:

Danske action film

Der er også lavet en masse gode danske action film. På nedenstående liste finder du de bedste:

Gode action box-sæt

Der findes også nogle gode box-sæt som indeholder en hel serie af gode actionfilm. Vi har samlet nogle af de bedste herunder:

Mangler vi nogle gode actionfilm på listen?

Er der en action klassiker eller har du netop set en god ny action film, som ikke er på listen, så giv os gerne besked om det. Skriv gerne en besked nedenfor. Så sender vi dig spandevis af god karma den anden vej. 🙂