Kan du slet ikke få nok af romantiske film eller gode kærlighedsfilm, så kan du i dette indlæg finde en masse ideer til gode film i genren.

–> Spring direkte til listen ved at klikke her <–

Hvad kan du forvente at finde her?

Hjerte tegnet på vindueHvad er en romantisk film? Det kommer an på hvem du spørger. Og måske også om du spørger en mand eller en kvinde.

I min verden kan en film komme på listen i dette indlæg, hvis der udspiller sig en kærlighedshistorie i den – enten hvor handlingen er 100% en kærlighedshistorie eller hvor den blot er en del af handlingen. Det er sådan jeg har defineret hvad der kan komme på denne liste. Så der skal altså være noget kærlighed og romantik i filmen, men det behøver måske ikke være det centrale element i filmen. Det vil dog nok alligevel være sådan i de fleste film på listen.

Er kærlighedsfilm ikke kun for kvinder?

Jo! Det er der nok mange mænd der påstår. Og måske også enkelte kvinder. Jeg tror da også, at der er et flertal af kvinder, frem for mænd, der elsker at se romantiske film.

Dog er det min opfattelse at mange mænd sagtens kan holde ud at se en romantisk film. Især hvis det er en af dem, hvor det ikke udpræget, er en kærlighedshistorie, der udgør handlingen. Det er nok mere spiseligt hvis kærligheden er inddraget i et større drama eller hvis filmen samtidig er en komedie, en actionfilm eller lignende.

Sandheden om mænd og romantiske film

“Tudefilm”, “tøsefilm” og lignende ord er tit synonymer for romantiske film, når ordene kommer ud af munden på en mand. Mange mænd har tilsyneladende et behov for at virke mere macho end de egentlig er i forhold til kærlighedsfilm.

Min påstand er i hvert fald at rigtig mange mænd godt kan lide den slags film også. De vil bare ikke stå ved det. Simpelthen.

Det er der hovedsagelig én grund til tror jeg. Det er sjældent cool for en mand at indrømme at han godt kan lide romantiske film – især over for andre mænd. Endnu værre bliver det hvis en mand bliver taget i at sidde med vand i øjenkrogen ved en film om kærlighed. Det synes han i hvert fald ofte selv.

Det der med at være macho hænger altså bare ikke sammen med kærlighedsfilm. Det er nok derfor der er så mange mænd slynger om sig med skældsord om kærlighedsfilm. Men sandheden er jo at mange mænd faktisk godt kan lide at se kærlighedsfilm.

Mænd har også følelser, de ønsker måske bare ikke altid at vise dem. Men det betyder ikke at de ikke kan lide at se en romantisk film. Det er er mange der kan. Gå amok i kommentarfeltet hvis du er uenig! 🙂

Sådan får du en mand med på idéen

Kunne du godt tænke dig at få en mand med på at se en romantisk film, så er der nogle helt åbenlyse strenge du kan spille på:

  • Fortæl ham hvem den kvindelige hovedperson er! Er det ikke nok, så fortæl om hvor lækker hun er.
  • Lad ham vide at filmen også er andet end en kærlighedshistorie (hvis det er tilfældet).
  • Lad ham vide at du elsker mænd der vil se den slags film med dig (hvis det er tilfældet)
  • Virker ingen af ovenstående, så kan du med de fleste mænd lave en aftale om at i vælger én film hver, som i så ser sammen. Det kunne f.eks. være at han kunne finde en god action film, som også var noget for dig?

Listen over de bedste romantiske film

Så er vi nået til listen over nogle af de bedste romantiske film. På listen ser du udelukkende film jeg selv har set, har fået anbefalet af venner og bekendte, eller kærlighedsfilm der er blevet anbefalet i kommentarerne nedenfor (eller på vores sociale medie profiler). Ønsker du selv at bidrage til listen, så kom gerne med dit forslag i kommentarfeltet nederst på siden.

Ved siden af film navnet, vil der være et link til hvor du kan købe filmen, hvis du skulle få lyst til det.

Udenlandske kærlighedsfilm

Danske romantiske film

Bidrag til listen

Har du kommentarer til dette indlæg eller er der en suveræn kærlighedsfilm der mangler på listen, så giv os et hint om det i kommentarfeltet herunder. På forhånd mange tak!