Leder du efter et godt brætspil som egner sig til mage hyggelige timer for hele familien, så er Partners et rigtig godt bud.

Hvad er et Partners spil?

Partners spil i kassePartners er et brætspil der egner sig til rigtig mange aldersgrupper og som kan bruges ved mange lejligheder.

Spillepladen minder meget om den du kender fra Ludo. Grundprincipperne fra Ludo om at du er 4 spillere, hver spiller har 4 brikker, der skal en bestemt handling til for at du kan flytte din brik ud og at du kan blive slået hjem er de samme i et Partners spil.

Men her hører lighederne også op. I ludo er der jo faktisk ikke mere i det end det. I Partners spiller du ikke selv. Du spiller sammen med en makker. Så i spiller altså 2 mod 2, og det gælder ikke kun om at kende spillet og være heldig. Det gælder også om at være strategisk. Det er måske derfor nogen kalder Partners for “avanceret Ludo”.

Hver spiller får i hver runde udleveret 4 kort, som hver har en funktion. Inden runden starter skal du bytte en kort med din partner. Det er i dette bytte en del af strategien ligger. Alt afhængigt af hvem der skal starte runden (man skiftes), så kan det rigtige kort du giver til din makker være afgørende for jeres fælles succes i spillet.

Køb Partners her til en god pris.

Hvert kort har som sagt en funktion, og kan bruges til forskellige ting. Nogle kort har også 2 funktioner. Du skal f.eks. bruge en “hjerter” for at flytte dine brikker ud. Tal kort kan du rykke en brik det antal felter med som står på kortet. Et andet kort gør dig i stand til at bytte to brikker rundt og med et tredje kort må du rykke 4 felter baglæns, og med et femte kort må du rykke 7*1. Altså 7 gange 1 ryk af gangen (og gerne med forskellige brikker).

Det hold der først får hver deres 4 brikker i hus har vundet. Når den første spiller på et hold har sine 4 brikker i hus, må han/hun hjælpe sine makker færdig med sine brikker. Når et holds 8 brikker er på plads er sejren hjemme.

Spillet er rigtig godt lavet, da det er hurtigt og nemt at lære for de fleste. Og spillet indeholder noget substans, da der er en del strategiske elementer i det, hvilket gør det rigtig sjovt at spille. Derudover er det hurtigt stillet op og lige så hurtigt pillet ned, da der kun er en spilleplade, 16 brikker og nogle kort.

Egner sig til mange situationer og lejligheder

Partners kan spilles af stort set alle, og er dermed et rigtig godt familiespil. Men det kan faktisk spilles med mange. Både derhjemme og andre steder.

Kassen til et Partners spil fylder ikke alverden, hvilket gør det nemt at transportere. Du kan dermed nemt tage det med dig på ferie, på weekendtur og lignende.

Jeg har spillet partners en del gange efterhånden. Både hos mig selv og hos andre. Det er også super hyggeligt at spille Partners en varm sommeraften på terrassen, eller i et sommerhus – både udendørs og indendørs.

Jeg har endda spillet Partners på sejlerferie imens vi tøffede af sted på en sejlbåd en dejlig varm sommerdag. Det er et spil man nemt kan spille i flere timer og ved mange forskellige lejligheder – og mange forskellige steder.

Køb Partners her til en god pris.

Hvad er dine oplevelser med spillet?

Har du prøvet spillet? Og slæber du det også med på ferie? Skriv gerne en kommentar herunder.