Hvis du som jeg elsker brætspil, men ønsker inspiration til populære brætspil, så kan du finde hjælp i dette indlæg.

Hvorfor er brætspil en god ide?

Et godt brætspil kan være en rigtig god og sund måde at tilbringe en aften med familien, venner eller sine børn på. Først og fremmest så er i ved at spille brætspil sammen på gammeldags maner – uden brug af asociale digitale tingester, som f.eks. tablets, TV og smartphones.

Når i på gammeldags maner sidder rundt om et bord, så åbner det op for ny læring, hyggeligt samvær, gode grin og ikke mindst vinderinstinktet. For hvem vil ikke gerne vinde.

At spille brætspil (og især quiz spil) åbner også op for helt nye samtaleemner som spørgsmålene i spillet kan være med til at afføde.

Populære brætspil for voksne

Der findes et hav af populære brætspil til voksne, og hvert eneste år kommer der nye spil på markedet. En af de fede ting ved brætspil er dog også at de ikke sådan lige bliver forældede. Ikke på samme niveau som så meget andet gør nu til das i hvert fald.

Brætspil kan holde i årevis, og de kan sagtens blive ved med at være underholdende selvom de er både 5, 10 eller måske endda 20 år gamle.

Det kan dog være en fordel ikke at komme til at kende dine brætspil for godt (gælder især for quizspil), da du så vil få en for stor fordel i forhold til dem du spiller med. Derfor kan det være en god ide ikke at spille de samme brætspil hele tiden.

Nu skal vi kigge på listen med populære brætspil for voksne:

Trivial Pursuit
Trivial Pursuit er måske et af de mest populære brætspil på markedetTrivial Pursuit er efterhånden et gammelt quiz spil, men det findes i flere udgaver, og det er stadig populært for mange mennesker – både unge og ældre.

Selv nyder jeg at spille det med familie og vennerne. Et rigtig god brætspil, hvor det gælder om at have god paratviden inden for mange kategorier for at vinde spillet. Køb det her.

Bezzerwizzer
Bezzerwizzer er også et ret godt quiz spilBezzerWizzer er et populært quiz brætspil, som naturligvis gælder om af have sin paratviden i orden. Til forskel fra mange andre quiz spil har du dog i Bezzerwizzer mulighed for at stjæle point fra de andres tur/spørgsmål. Det kan dog også give bagslag hvis du svarer forkert.

Du kan svare på spørgsmål inden for flere forskellige kategorier, og prioritere de antal point du kan vinde ved at vælge hvilke kategorier du ønsker at have chancen for af vinde fra 1 – 4 point (eller ryk på pladen). Det er er godt og solidt quiz spil, som kan gennemføres hurtigere end f.eks. Trivial Pursuit. Det findes ligeledes i forskellige versioner. Køb det her.

Scrabble
Scrabble er spillet der for alvor startede Wordfeud bølgen i Danmark og resten af verdenDette er brætspillet der startede Wordfeud dillen og brætspillet er nu udkommet i en ny Dansk version. Det hele foregår i et mere roligt og hyggeligt tempo i brætspil udgaven, og du har mulighed for at være flere spillere der samles om spillet end i App versionen.

Det er sikkert også nemmere at koncentrere sig om selve spillet og finde på krøllede og lange ord, når du ikke har de forstyrrende elementer fra mobiltelefonen kørende, samt når du sidder direkte over for dine modstandere. Køb det her.

Partners
Partners er bestemt også et af de mest populære brætspil i de senere årPartners er en rigtig sjov spil, hvor du sammen med en makker skal vinde over modstanderholdet i “avanceret Ludo”. Det lyder måske kedeligt, men det er det slet ikke.

Det er nemlig ikke de traditionelle brikker du bare skal flytte rundt på baggrund af hvad du slår med en terning. Partners foregår på den måde at hver spiller i hver runde får 4 kort, hvoraf du skal bytte ét med din partner (som sidder skråt) over for dig – uden at modstanderne ser hvad i laver. Hvert kort har én eller flere funktioner i forhold til at kunne styre dine brikker. Når du OG din makker begge er i mål med alle brikker, har i vundet. Læs mere her eller Køb det her.

Tegn og Gæt Platinium
Det klassiske og sjove brætspil Tegn og Gæt i nyere udgaveDet klassiske Tegn og Gæt spil i nyere udgave, med over 2000 tegneopgaver og masser af underholdende timer i vente.

I spillet er der 2 spillere på hvert hold, hvor turen går på skift. Din partner og dig skiftes henholdvis til at tegne eller gætte en opgave du trækker på et kort. Opgaven skal tegnes og gættes inden tiden løber ud. Det er faktisk ret sjovt at spille, da ret mange voksne helt har glemt at tegne, og fordi det er de sjoveste gæt der kan komme på det din partner tegner. Køb det her.

Voksenpoint
Voksenpoint er en sjovt og underholdende spil, hvor vinderen er den der er mest voksenEt spil med en lang række sjove spørgsmål fra hverdagen, om parforhold og meget andet, hvor du bliver spurgt om din holdning til forskelige situationer fra dagligdagen som alle kender.

I spillet gælder det så om at få flest “voksenpoint”. Det er et underholdende spil, som nemt kan kalde en masse latter frem. Køb det her.

Jeg har aldrig
Jeg har aldrig er et sjovt brætspil, hvor det gælder om at finde frem til sjove og pinlige sandheder“Jeg har aldrig” er et populært brætspil der egner sig rigtig godt til at sætte fut i ethvert selskab. Spillet går nemlig ud på at finde frem til afsløringer eller pinlige sandheder om hinanden.

Spillet er en rigtig god måde at varme op til en tur i byen på, da “straffen” i spillet f.eks. kan være en tår alkohol. Der kan også bruges mønter eller andre genstande til at tælle “point”. Hovedformålet med spillet er dog at komme hinanden nærmere og lære folk at kende, samt ikke mindst at finde frem til sjove eller pinlige sandheder – og få folk til at afsløre dem. Køb det her.

Hvem i dette rum
Hvem i dette rum er et sjovt og anderledes brætspil der kan give en masse gode grin og pinlige situationer“Hvem i dette rum” er et anderledes og sjovt brætspil hvor alle spørgsmål starter med “hvem i dette rum….”. Den der trækker et spørgsmål, skal læse det højt for alle deltagere, og efter en tænkepause skal hver især pege på den person som bedst passer som svar til spørgsmålet.

Dette spil kan give en række sjove, pinlige og ekstremt underholdende situationer. Køb det her.

7 Wonders
7 Wonders er et rigtig godt strategi brætspil7 Wonders er et nyere strategispil, hvor det gælder om at udnytte dit lands resurser, opbygge din by og udvikle den – f.eks. via handelsforbindelser til dine naboer – samt opbygge en stærk hær.

Du kan spille dette spil 2-7 deltagere af gangen, og spillet er kåret til årets voksenspil i 2011. Køb det her.

Tøsemiddag
Tøsemiddag er endenu et af de populære brætspil på markedet - dog specielt målrettet kvinderEt godt spil til at lære nye (eller gamle) veninder bedre at kende på, eller hvis du bare ønsker en hyggelig og sjov aften med dine veninder med et af de populære brætspil på markedet.

I Tøsemiddag kan du få en lang række sjove, skøre og måske pinlige spørgsmål, som du skal svare på til alles morskab. Og så kan i blive klogere på hinanden på samme tid – og naturligvis få en sjov aften. Køb det her.

Quiz Battle
Quiz Battle brætspillet er lige så skægt som den populære App af samme navnMåske kender du den populære App til smartphones som hedder Quiz Battle. Men vidste du at Quiz Battle også findes som brætspil, og at det er mindst lige så sjovt som App’en.

I brætspillet dyster du i paratviden inden for 6 forskellige kategorier, med helt nye spørgsmål. Her er til mange timers underholdning og hygge med dette populære brætspil. Køb det her.

Ego
Der findes flere forskellige Ego brætspil - de er alle gode hver for sigEgo brætspillet findes i flere forskellige udgaver, bl.a. i “Hvem er jeg?” udgaven hvor du kan få mere at vide om dig selv og hvordan andre opfatter dig.

Spillet findes i følgende udgaver: “Hvem er du?”, “Hvem er jeg?”, “Emotions” og “Pictures” og du kan finde dem alle lige her.

Populære brætspil for børn

Der findes et hav af populære brætspil til børn i alle aldre, og i stedet for at liste dem alle op, så vil jeg i stedet for komme med et par bud på nogle af de mest oplagte (efter min mening) – og ellers linke direkte til en webshop som har et kæmpe udvalg i populære brætspil til børn.

Nogle af de populære brætspil til børn som er værd at gå efter kunne f.eks. være:

  • Vildkatten
  • Junior Bingo
  • Klodsmajor
  • Og mange flere

Klik på knappen herunder for at finde populære brætspil til børn.

Find brætspil til børn her

Mine favoritter

Jeg elsker quiz spil og det endda på trods af at min paratviden er ret dårlig. De sjoveste brætspil jeg har prøvet er dermed også quiz spil, men der er dog også andre slags brætspil på min favorit liste.

  • Trivial Pursuit er nok det jeg har spillet mest, og vil altid være en favorit. Ulempen er dog at det kan tage voldsomt lang tid.
  • Bezzerwizzer er også en favorit. Spørgsmålene er gode, og det er fedt at man har mulighed for også at kunne svare på modstandernes spørgsmål, hvis de ikke kan svare. Og så tager det ikke helt så lang tid som Trivial Pursuit.
  • Partners er ikke et quiz spil, men en slags avanceret Ludo, som dog er langt sjovere end det klassiske Ludo spil. Ulempen er at det kun kan spilles hvis du er 4 personer, men til gengæld er det ret sjovt.
  • Tegn og Gæt er ikke noget jeg har spillet så meget, men de gange jeg har prøvet det er både mine tegne evner (eller mangel på samme) og mine gætteevner kommet på en hård prøve. Og det er faktisk kanon sjovt at spille tegn og gæt.

Hvilke brætspil er din favorit? Del gerne dine forslag nederst i kommentarfeltet.

Mangler der nogle gode brætspil på listen?

Hvis du synes der mangler nogle populære brætspil på listen, så er du meget velkommen til at komme med forslag i kommentarfeltet. Beskriv også gerne hvad i elsker at spille hos jer – og hvorfor.