Julen nærmer sig og det er så småt tid til at tænke over, hvad man skal ønske sig i julegave eller sågar hvad skal man give i julegave?

Er du til hyggelige stunder med familien kunne et brætspil uden tvivl være en god gave. Men hvilket brætspil er mest oplagt? Hvert år kommer der mere end 100 nye dansksprogede brætspil på markedet og det kan ofte være svært at sortere de gode fra de mindre gode.

Her er et bud på 5 brætspil til julegave, som du ikke går galt i byen med. Alle brætspillene kan købes lige her.

Ego

Ego brætspilEgo spillet, eller Ego spillene som man med rette kan sige, da der er 4 forskellige Ego spil på det danske marked, er brætspil der går ud på at lære de andre deltagere og sig selv bedre at kende.

Seneste skud på stammen er Ego Pictures, hvor man ligesom i de forrige udgaver af Ego forsøger at finde frem til, hvad de andre spilleres holdning til et givent emne er. Men spillet adskiller sig dog fra tidligere udgaver ved at spillet tager udgangspunkt i 3 billeder og en oplysning.

Det lyder måske lidt underligt? Men spillet er hylende morsomt. Måske det giver en bedre forståelse for, hvad spillet går ud på ved at visse denne video:

Ego spillene er meget populære har vundet utallige brætspilspriser på det danske marked såvel som internationalt. Måske den gave du mangler?

Quiz Battle Brætspil

Quiz Battle brætspilDu kender sikkert Quiz Battle appen? Spillet som stort set alle i Danmark har prøvet at spille før eller siden og mange mennesker spiller det stadigvæk i dag. Spillet er nu kommet i en brætspilsudgave. Producenten forventer at det bliver den helt store gaveidé til julen 2013.

Spillet ser også rigtig lovende ud. Som det kendes fra appen går det ud på at svare på spørgsmål indenfor kategorierne: Kunst & Litteratur, Sport & fritid, Historie, Underholdning, Geografi og Videnskab & Natur. I brætspilsudgaven går det ud på at være den første deltager til at komme af med alle sine spørgsmålsbrikker og derved vinde spillet.

Der er tilføjet ”stjernekort” som giver spillet nogle taktiske overvejelser, der gør det muligt at vende spillet selvom man er bagud. Et stjernekort kunne f.eks. fjerne 2 af de forkerte svarmuligheder.

Er du eller gavemodtageren til quizspil er dette spil helt sikkert en oplagt julegave. Du kan finde Quiz Battle brætspillet her.

Alias familieudgave

Alias brætspil i familieudgaveAlias er et rigtig underholdende familiespil for hele familien. Spillet kan spilles fra 7 års alderen og sikrer en hyggelig stund for hele familien.

Alias er et ordforklaringsspil, hvor børn og voksne deltager på lige fod takket være den gode spilmekanisme.

Kort fortalt går spillet ud på at forklare et givent ord for sin medspiller uden at sige ordet. Det vil sige at der skal bruges synonymer, modsætninger, rim og ledetråde for at lægge ordet i munden på medspilleren.

Ordene som børnene skal forklare er bevidst lavet nemmere så niveauforskellen fra barn til voksen udjævnes. Tilsætter man Wildcards, som er taktiske kort, der gør opgaven for deltagerne nemmere eller svære, så har man et rigtig godt familiespil, hvor man samtidig med at hygge sig også bliver bedre til at formulere sig.

Mexican Train

Mexican Train brætspilEr man til dominospil kunne Mexican Train være et godt bud på en god gave. Spillet er inspireret af det klassiske spil Domino og involverer da også de velkendte dominobrikker.

I Mexican Train gælder det om at være den første spiller til at komme af med alle sine brikker. Man bygger på sit ”train” ved at lægge en dominobrik, som passer med antallet af øjne på den dominobrik, der ligger for enden af ens tog.

Kan man ikke ligge en brik, er man sårbar i den næste runde, hvor de andre deltagere kan bygge på ens tog og derved komme af med nogle af deres brikker.

Videoen nedenfor forklarer meget godt, hvad spillet går ud på:

Monsterland

Monsterland brætspilSidste spil på listen henvender sig mest til dem, som skal give en gave til et barn i alderen 6-10 år.

Monsterland er et sjovt familiebrætspil, hvor især børn i alderen 6-10 år vil føle sig underholdt. I Monsterland skal deltagerne kæmpe om at slippe helskindet ud af forlystelsesparken inden midnat, hvor monstrene tager de deltagere som er tilbage i parken. Ved hjælp af monsterkort kan man skræmme sine modstandere eller monstrene og derved have lettere ved at komme ud af parken i live.

Spillet bliver især rost for den gode kvalitet og de flotte illustrationer. Selve spillemekanismen fungerer naturligvis godt og selv forældre vil synes om at spille spillet med deres børn.

Find flere ideer til julegaver her eller brug brætspil som en gave til årets pakkekalender til hende, ham eller børnene.