Du har sikkert hørt udtrykket “one hit wonders” brugt inden for musik, og i denne artikel kommer jeg med forslag til gode one hit wonders. Du må selv gerne komme med dine favoritter nederst i artiklen.

Hvad er one hit wonders?

Se mine favorit musiknumre i kategorien one hit wonders herOne hit wonders er en betegnelse for et musiknummer som er udgivet af et band eller en gruppe, som kun har haft succes med dette ene nummer (selvom der er udgivet mange flere). Måske skal det endda betegnes som kommerciel succes før et nummer (eller en gruppe) kan få betegnelsen one hit wonder.

Der findes således massevis a one hit wonders inden for musik, og fordi der kun er en sang der for alvor er blevet populær, kan det være ret svært at huske på alle disse gode sange, samt hvem der har lavet dem. Derfor dette indlæg, hvor du får nogle af mine favoritter, og hvor du har mulighed for at dele dine favoritter i kommentarfeltet nederst.

Liste med one hit wonders

Nu springer jeg ud i det og kommer med nogle af mine favorit one hot wonders. Kom gerne med dine forslag til listen nederst i artiklen.

Rockwell – Somebody’s watching me: Legendarisk sang fra 80’erne hvor Michael Jackson synger omkvædet.

Babylon Zoo – Spaceman: En sang jeg hørte meget i 90’erne og som stadig holder i dag. Den var med på en Absolut Music CD, og det er grunden til at jeg overhovedet kender denne sang.

New Radicals – You get what you give: Jeg kender kun denne ene sang med denne gruppe, men den er til gengæld også fabelagtig.

Chumbawamba – Tubthumping: En lidt speciel sang, som jeg hørte en del da den kom frem og som stadig bringer en masse herlige minder frem når jeg hører den i dag. Denne sang hører dog i sandhed til kategorien one hit wonders for mig, da jeg aldrig tror jeg har hørt andre sange fra denne gruppe.

Der findes tonsvis af sange i kategorien one hit wonders, og ovenstående er blot nogle af mine egne favoritter. Kan du nævne nogle flere som du holder meget af, så del dem gerne – og fortæl gerne hvorfor du elsker disse sange.

Kom med dine forslag?

Kender du flere one hit wonders som fortjener en plads på listen eller som du synes er rigtig gode, så kom gerne med dine bud i kommentar feltet.