Leder du efter en oplevelse af de helt store, so kan du overveje et tandemspring, som du f.eks. kan opleve på Sjælland eller i Jylland.

Hvad er et tandemspring?

Prøv et tandemspring om få en oplevelse for livetEt tandemspring er et udspring med faldskærm, som foregår sammen med en instruktør. Det er altså et faldskærmsudspring, hvor 2 personer deles om én faldskærm.

Den helt store fordel ved et tandemspring er at det ikke kræver det store af dig, da det er instruktøren der har erfaringen og ansvaret for at tingene spiller og at sikkerheden er i orden.

Et tandemspring er rigtig godt til dem der ønsker at prøve kræfter med faldskærmsudspring, men som måske ikke har prøvet det før. Instruktøren sørger for alt det praktiske og sikkerhedsmæssige, så du stort set kun koncentrere dig om at nyde turen. Først i form af et frit fald hvor adrenalinen for alvor bliver frigivet, og herefter i et mere roligt tempo, med faldskærmen foldet ud, hvor du kan nyde resten af turen og den flotte udsigt.

Dem der har prøvet et tandemspring, siger at det er et oplevelse for livet som du aldrig glemmer.

Hvordan foregår et tandemspring?

Da det er et tandemspring hvor det fulde ansvar ligger hos en erfaren instruktør, skal du blot følge nogle enkelte instrukser og regler. Oplevelsen foregår nogenlunde som beskrevet nedenfor u punktform:

  • Du møder op på det aftalte sted.
  • Du får ca. 15 minutters instruktion.
  • Du får ca. 20 minutters flyvetur inden dit tandemspring. Der springes fra ca. 3000 meter højde.
  • I selve springet er der 30-50 sekunders frit fald, alt afhængigt af forholdene.
  • Herefter er der 5-6 minutters tur ned til jorden med faldskærmen udfoldet, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt.
  • Til sidst vil du få udleveret et certifikat eller diplom, som bevis på at du har gennemført et tandemspring.

Der kun nogle ganske få krav til dig, eller den, som skal prøve et tandemspring. Du må maksimum veje 90 kg, og du skal være fyldt 9 år.

Hvor kan du prøve det?

Ønsker du at prøve et tandemspring, kan det f.eks. lade sig gøre i Tureby på Sydsjælland, hos Faldskærmsklubben DFC, eller i Vamdrup hos Østjyllands Faldskærmsklub.

Du kan bestille et tandemspring til dig selv (eller en anden) og vil så få et oplevelsesbevis, som har en gyldighed på 24 måneder. Inden for denne periode kan du (eller modtageren) selv booke hvornår han/hun ønsker at prøve et tandemspring på en af de 2 forskellige lokationer.

Læs mere her.

Køb gavekort og giv oplevelsen som gave

Et tandemspring er faktisk en ideel oplevelse af give væk som en gave. Det kan f.eks. være at du kender en person der skal have polterabend, hvor et tandemspring ville være en god oplevelse for ham/hende.

Men det kan også være en god gave ide til personer som du har svært ved at finde gaver til, eller som aldrig ønsker sig noget. Det kunne også være en fin gave til en større fødselsdag, hvor i skal finde på at give en god gave.

Hvis du synes at et tandemspring er for dyrt at give som gave selv så kan du få nogle andre med på ideen, sådan så i kan deles om udgifterne til tandemspringet.

Hos DGDA, som er oplevelsesformidleren, kan du købe gavekort til oplevelser, så modtageren selv kan bestemme hvornår han/hun vil prøve et tandemspring (eller en anden oplevelse).

TIP: Hold øje med DGDA og andre hjemmesider der sælger oplevelsen på Black Friday, da de ofte kan spare en del penge på at købe der. Du kan også holde øje med en side som black-friday-tilbud.dk i stedet.

Har du prøvet det? Del gerne dine erfaringer

Har du prøvet et tandemspring, så vil jeg gerne høre hvad du synes om det? Skriv gerne en kommentar herunder og del dine erfaringer og oplevelser med os.