Det er de færreste, der tager til udlandet denne sommer. Det gør heldigvis ikke noget, da den danske natur har masser at byde på. Herunder følger 3 konkrete eksempler på en hyggelig og billig sommerferie i Danmark.

Selvom flere lande har åbnet op for, at det er muligt at tage på sommerferie uden for landets grænser, er det formentlig de fleste, der bliver hjemme alligevel. Det er en god anledning til at stoppe op og tage ud og opleve Danmark, i stedet for konsekvent at pakke kufferterne og drage sydpå, så snart sommerferien står for døren.

Hvis du er løbet tør for gode idéer til, hvordan sommerferien kan afholdes i Danmark, bør du læse med herunder. Der findes masser af spændende, hyggelige og skønne oplevelser i det danske sommerland. Herunder får du 3 konkrete bud på sommerferie inden for landets grænser.

#1: Sheltertur i Danmark

Hvis du leder efter en måde, hvorpå du kan komme ud i naturen, uden det skal koste en formue, er sheltere et oplagt bud på en weekendtur. Der findes masser af sheltere rundt omkring i den danske natur, og det handler blot om at tage ud og finde dem.

Du kan også foretage et shelter køb, så du kan bygge din egen shelter direkte i baghaven. Det er der god grund til, hvis du godt kan lide at sove under åben himmel. Alternativet er, at du tager ud og sover i en af de mange sheltere, som står til fri afbenyttelse rundt omkring i landet.

I visse tilfælde skal du booke shelteren, hvilket koster et gebyr, men det er typisk mellem 20-50 kr., hvorfor det ikke er noget, du går fallit af. Det kan dog være praktisk, hvis du vil være sikker på, at der er ledigt, når du ankommer.

#2: Tag en tur til det sydfynske øhav

Der er masser af øer i Danmark – og det er formentlig de færreste af dem, du har haft fornøjelsen af at besøge. Ikke desto mindre er der rig mulighed for det i denne sommer, hvor du formentlig ikke kommer til udlandet.

Hvorfor ikke tage på tur i det sydfynske øhav, hvor du finder øer som Lyø, Bjørnø, Avernakø, Langeland og Ærø. Her er der rig mulighed for at få god mad, sove og være aktiv. Flere steder kan du booke en tur, hvor du tager på øhop på alle øerne. Typisk varer hver besøg én dag.

#3: Cykelferie

Hvis du gerne vil kombinere afslapning med at være aktiv, kan du med fordel besøge en af de mange campingpladser, som findes rundt omkring i Danmark. Tag på en cykeltur, hvor du tager rundt til de forskellige campingpladser og sover i en dag eller to.

Priserne varierer, men du kan med fordel planlægge ruten, før du tager afsted, så du har sørget for at booke i god tid. Der er mange, som holder sommerferie i Danmark i år, hvorfor det kan være vanskeligt at få plads, hvis ikke du er ude i god tid.