Er du vild med RTS (Real-time strategy) spil, så tror jeg at du vil elske StarCraft 2. Heart of the Swarm er en udvidelse til spillet, som byder på et par nyheder til spillet, nye kampagner, og ikke mindst nye baner (maps).

Hvad er StarCraft 2?

Starcraft 2 - Heart of the Swarp - teaser storStarCraft 2 er en strategi spil som foregår i “real-time”. Det vil sige at du spiller mod dine modstander(e) i realtime. StarCraft er et af de mest populære spil i genren og spilles af millioner af mennesker over hele verden. Som så mange andre populære computerspil afholdes der også turneringer i StarCraft med store pengepræmier, tilskuere, tv og streaming transmissioner.

Spillet går ud på at bygge en hær af units og smadre dine modstandere. Før du kan bygge din hær skal du først tjene resurser (mineraler og gas). Når du “høster” mineraler og gas, kan du bygge de bygninger du kan træne kampunits med.

Du kan spille kampagner hvor du skal gennemføre en række missioner. Alene i denne del af spillet ligger der mange timers god underholdning. Kampagnerne er samtidig en god måde at lære alt det grundlæggende i måden at spille på.

Det suverænt sjoveste er dog helt klart at spille online mod andre mennesker af kød og blod. Du kan enten spille 1 mod 1, 2 mod 2, 3 mod 3 eller 4 mod 4. Hvad end du foretrækker at spille solo eller sammen med andre, så gælder det om at vælge den rigtige strategi for at vinde. Nøglen til de fleste sejre ligger i at smadre modstanderens økonomi. Det gælder også om at tilpasse sin hær efter hvad du skal i krig med. Så det er også utrolig vigtigt hele tiden at vide hvad modstanderen gør, så du ved hvor og hvornår det er godt at angribe, eller hvornår du skal bygge andre slags units osv.

Se en trailer til StarCraft 2 – Heart of the Swarm herunder (Bl.a. med “in game” video):

Hvorfor er det bedre end andre RTS spil?

Jeg har spillet StarCraft 2 jævnligt i flere år efterhånden, og spillet holder stadig 100%. Det er der rigtig mange grunde til:

 • Spillet har et helt suverænt gameplay.
 • Spillet er rigtig godt afbalanceret. Om du vælger at spille med den ene eller den anden race betyder ikke så meget, for de er alle gode og ret lige. Om du vinder eller ej handler mere om hvor god du er til at styre det hele, samt samarbejdet med dit hold (hvis ikke du spiller solo)
 • Det handler i høj grad om strategi og samarbejde hvis du skal vinde.
 • Fantastisk multiplayer del, som gør det nemt at spille online. Du spiller f.eks. altid mod nogle jævnbyrdige, da dine modstandere ca. har samme rankings som dig.
 • Millioner af mennesker spiller det på verdensplan, så det tager kun få minutter at få gang i en spil.
 • Masser af gode baner.
 • Afbalanceringen i spillet sker løbende, for at gøre racerne så lige som overhovedet muligt.
 • Spillet kan afvikles på de fleste computere (også de lidt ældre af slagsen).
 • Der kommer af og til udvidelser til spillet, som bringer noget nyt ind i spillet (nye units, nye baner og nye kampagner).

Jeg har siden 90’erne spillet rigtig mange RTS spil, da det er min favorit spil genre, men jeg har aldrig spillet noget så meget som StarCraft 2. Spillet er efter min mening det suverænt bedste af sin slags.

Jeg tror du vil elske StarCraft 2 (i alle varianter), hvis du tidligere har spillet spil som:

 • Dune
 • Command & Conquer
 • Red Alert
 • WarCraft
 • StarCraft
 • Age of Empires

Kunne du lide bare ét af spillene fra ovenstående liste, så er jeg sikker på at du bliver vild med StarCraft 2. Jeg tror aldrig jeg bliver træt af det. 🙂

Både til PC og MAC

Er du MAC bruger har du mulighed for at spille det, efter min mening, bedste RTS spil der findes på markedet. StarCraft 2 – Heart of the Swarm, kan nemlig både købes til PC og MAC.

Hvad synes du om StarCraft 2 Heart of the Swarm?

Hvad synes du om StarCraft 2 Heart of the Swarm? Har du en kommentar til spillet, er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.