Fans har ventet længe på efterfølgeren til Mafia 2, som udkom helt tilbage i 2010. Derfor gjorde Mafia 3 også lidt af en entré ved Gamescom 2015 med en hårdtslående debuttrailer. Men indtil nu, har 2K forholdt sig meget stille angående forskellige vigtige detaljer, herunder udgivelsesdatoen.

For at hjælpe med at opklare mysterierne, der omgiver Mafia 3, har vi lavet en opsamling af alt, hvad vi ved, indtil nu.

MAFIA 3 UDGIVELSESDATO – HVORNÅR KOMMER DET?

Mafia 3 bliver lanceret den 7. oktober på PS4, Xbox One og PCMafia 3 screenshot. 2K Games og Hangar 13 annoncerede udgivelsesdatoen sammen med offentliggørelsen af en ny historiefokuseret trailer.

Mafia 3 har været under udvikling i en del år efterhånden, faktisk siden 2012. Det rygtedes oprindeligt, at 2K Czech, udvikleren af Mafia 2, også arbejdede med det næste spil i serien.

Men i januar 2014 var der en omstrukturering i virksomheden, og studiet i Prag lukkede ned. Udenfor Prag-studiet blev der sammensat en nyt team i Novato, Californien, som blev døbt Hangar 13. De nye team fik overdraget tøjlerne til Mafia 3.

MAFIA 3 GAMEPLAY – HVORDAN ER DET?

2K har offentliggjort en kort gameplay video med fokus på den centrale styringsmekanik i Mafia 3 og med bidrag fra udviklerne.

Gameplay-billederne herover giver en ret god idé om, hvad vi kan forvente. Først og fremmest ser spillet fantastisk ud, med nogle utrolige lyseffekter (hvis det altså fortsætter med at se så godt ud indtil offentliggørelsen), men det indikerer også, at vi kan vente os en meget fysisk og voldelig oplevelse.

Der vil være den traditionelle udforskning af den åbne verden, ligesom den findes i de tidligere spil i serien, med third-person action og dække, og intense ildkampe på nært hold. Vi fik ikke lov til at se så meget af hvilke dialog-muligheder, vi vil få i mellemscenerne. Hvordan vi interagerer med NPCer, når vi ikke fylder dem med kugler og knive, er et andet ubesvaret spørgsmål, men forhåbentlig får vi det snart besvaret, formentlig på E3 2016.

Som vi kan se fra infiltreringen af natklubben, er der også mindre stealth sektioner, selvom det ser ud til, at vi aldrig er langt væk fra et kæmpe slagsmål med den italienske mafia.

MAFIA 3 HISTORIEN – HVAD HANDLER DET OM?

Mafia 3 afviger noget fra de tidligere spil i serien. Snarere end at følge en traditionel mafia-familie i hjertet af Empire Bay, skal vi denne gang til New Orleans, Louisiana i 1968.

Mafia 3 følger Lincoln Clays historie, en udelukket Vietnam-veteran, som vender hjem fra krig, og leder efter et hjem og et sted at høre til. Med en opvækst uden forældre i bagagen, finder Lincoln endelig en form for familie hos byens sorte mafia, og han finder den erstatningsfar og -bror, han har længtes efter.

Men da Lincolns nye familie bliver forrådt og slagtet af den italienske mafia, bliver han fuldstændig fikseret på at få hævn, og han erklærer en brutal krig mod italienerne og forrykker magtbalancen i New Orleans skumle underverden. Som historien skrider frem allierer Lincoln sig med andre af byens kriminelle, og han får opbygget sit eget imperium og familie, som helt forandrer byen.

Takket været den virkelighedstro verden og tidsperiode, kommer spillet også til at indeholde et officielt soundtrack med musik fra perioden, herunder sange som ‘Paint It Black’ af Rolling Stones og ‘Along the Watchtower’ af Jimi Hendrix.