Mit navn er David Schmidt, og jeg blogger til dagligt på siden Xgamer.dk, hvor jeg  skriver om alt hvad der rør sig inden for Xbox verdenen. Jeg har fået lov til at udgive en artikel her på siden, hvor jeg vil anmelde den nye Xbox One konsol.

Efter, at Microsofts nye Xbox One har været undervejs i et års tid, er den nu i september måned endelig kommet til Danmark. Hvorvidt spillekonsollen har været ventetiden værd, vil jeg nu give min vurdering af.

Hvordan er spiloplevelsen?

Min vurdering er, at Xbox One har en ekstremt smuk og deltaljeret grafik, som giver en glimrende spiloplevelse. Derudover reagerer controlleren optimalt med en god og hurtig reaktionsevne, der registrerer den mindste kommando. Dermed giver Xbox One en spilleoplevelse, der lever op til forventningerne, da den uden problemer kan følge med i diverse spil.

På den måde lever spillekonsollen også op til Microsoft beskrivelse, da den ifølge producenten skal give den bedste spiloplevelse og samtidig være et mediecenter, der kan fungerer som midtpunktet i din stue.

Xbox Ones opbygning er derudover nem at finde rundt i, da menuerne er overskuelige, og alle kan derfor være med. Det er desuden muligt at se digitalt TV på spillekonsollen. En anden smart feature, er muligheden for at opdele skærmen, så du eksempelvis kan skype med vennerne mens du spiller.

Et elegant design

Overvejer du en Xbox One, så læs evt. denne anmeldelse førstUdover, at Xbox One er brugervenlig i sin opbygning, så har den ligeledes et design, der til trods for de industrielle look, også et forholdsvis elegant.

Fladerne er sorte og matte med glinsende rister til køling i pryder. Dette design kombineret med den ellers minimalistiske overflade gør, at maskinen let kommer til sit rette under fjernsynet. Den stjæler hverken for meget af opmærksomheden eller gør sig helt ubemærket, men har formået at finde den gode middelvej.

Selve controlleren

Controlleren ligger super godt i hånden og ligner på rigtig mange punkter controlleren fra en Xbox 360 – blot med enkle ændringer i en bedre retning. Jeg er selv meget positiv over den, da de to D-pads adlyder den mindste ordre og knapperne reagerer med et solidt klik.

På samme måde som, der altid er uenighed om, hvorvidt Android eller Apple er den bedste løsning, så er der selvfølgelig også diskussion omkring, hvorvidt Xbox One-controlleren er bedre end Playstation 4’s. Dette er en diskussion, som jeg ikke vil gå ind i, men jeg kan blot konstatere, at Xbox One-cotrolleren virker upåklageligt og ligger bundsolidt i hånden.

Konklusion: Var Xbox One ventetiden værd?

Langt hen ad vejen er Xbox One brugervenlig og har en lang række spændende funktioner. Dog er der nogle områder, hvor den er mindre intuitiv for mindre børn og andre med begrænset teknisk viden. Brugeroverfladen er derimod lige til for gængse gamere.

Derudover har den et bredt udvalg af spil, hvilket kunne være et område som gjorde, at nogen nok ville vælge Xboxen over en Playstation 4, som har et mere begrænset udvalg – specielt når det kommer til bilspil.

Alt i alt giver Xbox One dig en god spiloplevelse med mange flotte og levende funktioner, og er derfor uden tvivl ventetiden værd. Desuden har den masser af spændende funktioner og muligheder for især gamere, der både kan Skype med sine venner og samtidig spille spil – som du også kan dele på kort tid til gaming-straming-tjenesten Twitch.