Det er både sjovt og hyggeligt at lave kreative ting sammen med dine børn, men du har måske ikke lige en ide til hvad I kan lave sammen. I denne artikel kan du finde inspiration til 4 forskellige anderledes og kreative hobby-ideer du kan lave sammen med dine børn.

4 hobby-ideer til den kreative familie

Fotografering

Det er dejligt at have billeder af sine børn, det er der ingen tvivl om. Så det kunne være en god ide at kaste dig over fotografering og samtidig få nogle gode familiebilleder ud af det, uden I behøver betale for en dyr fotograf. Hobbyen kan også nemt kombineres med gode naturoplevelser. Selvfølgelig er det en god ide at have et ordentligt kamera til formålet, og ja, det kan lyde som en stor og dyr udgift, men du bør se det som en investering i din hobby.

Lær at male

Mange finder ro ved at male og mange børn har en dejlig umiddelbar tilgang til det at male, så måske kunne det være en ide for dig og dine børn at lære at male sammen. Det kræver ikke særlig meget at komme i gang med at lære at male og hvis I lærer nogle simple teknikker kan malerierne blive rigtig gode. Hvis I bliver bidt af det at male, kan I overveje at sende børnene afsted på et malekursus for børn i sommerferien. Det vil sikkert kun styrke børnenes interesse. Hvis I mangler støtte og ideer til at komme i gang, kan I også melde jer til et fysisk eller online malekursus, som det du for eksempel kan finde via linket her: http://www.onlinemalerskolen.com.

Scarpbog

Det gode ved at lave scrapbøger med dine børn et at der måske bliver gemt minder som du måske ikke lige vidste var vigtige for dine børn. Scrap er engelsk og betyder “stumper” eller “noget sammenskrabet”. En scrapbog bruges oftest som en dagbog med minder, men kan også have et tema som for eksempel dit barn barnedåb eller konfirmation. Scrapbøger kan også fungere som notesbog. Man fylder en scrapbog med mange forskellige ting: udklip, billeder, billetter, programmer eller lignende. Det spændende ved scarpbøger er at de er alsidige, men kan bruge næsten alle materialer og være utrolig kreativ. Du kan læse mere om scrapbøger i en artikel fra Femina, ved at følge linket: http://www.femina.dk/bolig/tips-ideer/trin-trin-guide-til-scrapbooking

Decoupage

Decoupage er en teknik hvor du sætter små udklip af forskellige art sammen til et større og mere sammenhængende billede eller dækker en overflade med udklippene, og derefter lakerer overfladen så den bliver glat og jævn. Det kræver koncentration og fordybelse, men hvis børnene laver en fejl, er den til gengæld nem at rette. Derfor kan du nemt vende det til en succesoplevelse for børnene. Du kan lave decoupage på mange forskellige måder og på mange forskellige overflader. Nogle af de mest populære er at lave decoupage på små æsker eller glas, som børnene kan give i julegave.

Flere kreative ideer?

Savner du flere kreative ideer til hobbyer eller DIY, så kan jeg anbefale at du følger med på lykke-lykke.dk.