Der findes en hav af rigtig gode Danske TV serier. I dette indlæg har jeg samlet en liste med en masse gode Danske Tv serier i forskellige genrer. Du kan både finde nye og gamle serier. Nogle serier kører måske på TV lige nu, og andre kommer helt sikkert til at køre på TV igen på et tidspunkt. Og så vil der være links til steder hvor du kan købe serierne på DVD eller Blu-Ray, hvis du bare må have fat i dem med det samme.

Anerkendelse i udlandet

Danske TV serier - her symboliseret ved Sarah Lund fra Forbrydelsen.Danske TV serier er generelt af meget høj kvalitet. Det er vi som danskere måske vant til efterhånden, men faktisk bliver mange Danske TV serier rost til skyerne i udlandet.

Nogle af de seneste eksempler er Forbrydelsen og Borgen, som nyder stor succes i udlandet.

Måske er det på grund af alle de dygtige skuespillere, manuskriptforfattere, instruktører og andre filmfolk vi har i Danmark. Fedt er det i hvert fald. 🙂

Ældre Danske TV serier

Der er blevet produceret Danske TV serier i rigtig mange år, så der findes efterhånden en del serier af ældre dato. Det gør dem dog slet ikke til dårlige serier. Der er flere ældre (måske endda gamle) serier der fortjener at blive hevet frem fra gemmerne og nævnt på denne liste.

Listen fra før år 2000 ser sådan her ud:

Nyere Danske TV serier

Inden for de seneste år (efter år 2000) har der været vist flere serier af rigtig høj kvalitet. Et par af serierne er allerede nævnt i dette indlæg, da de også har høstet ros fra det store udland og dermed er blevet populære uden for Danmarks grænser.

Listen med nyere Danske TV serier ser således ud:

Sjove Danske TV serier

Er du mere til sjove TV serier, så findes der skam også nogle af den slags. Herunder kan du se eksempler på dem:

  • Klovn (2009) – Sit com med Casper Christensen og Frank Hvam i hovedrollerne. Satire når det er bedst. Læs mere her.
  • Langs Fra Las Vegas (2003) – Frank og Caspers projekt før de gik i gang med Klovn. Læs mere her.
  • Casper Og Mandrilaftalen (2000) – Masser af sort og anderledes humor med bl.a. Casper og Frank. Læs mere her.
  • Drengene Fra Angora (2004) – Drengene fra Angora var en landeplage i 2004, og huskes nok især for cykelholdet Team Easy On.
  • Stand-up.dk – Oplev de fleste af de Danske stand-op komikere på slap line i denne serie. Læs mere her.
  • Anstalten (2011)Læs mere her.
  • Hvor fanden er Herning? (2009)Læs mere her.
  • Kristian (2009)Læs mere her.
  • Finn’sk Fjernsyn (1999) – Sjove sketches og meget mere med bl.a. Finn Nørbygaard. Læs mere her.

Mine egne favoritter

Jeg kan godt lide krimiserier. Mine klare favoritter er Forbrydelsen (både 1, 2 og 3) og Den Som Dræber. Senest har jeg dog også med stor fornøjelse set Borgen, som jeg synes er en fremragende serie. Det er spændende at se hvordan det politiske spil spilles – fiktivt eller ej.

Jeg kan også godt lide sjove serier, og her er det bedste der nogensinde er blevet sendt i Danmark, Drengene Fra Angora. Jeg kommer aldrig til at glemme figurer som Henning Primdahl og Henrik Solgård og alle de andre. Det er simpelthen topklasse underholdning. 🙂

Klovn er jo nok den mest populære serie i denne genre, og den er også god, men jeg kan bedre lide Casper og Frank’s første forsøg på en Sit Com, nemlig Langt Fra Las Vegas. Jeg kan godt lide de skæve (og overdrevne) figurer der er med som f.eks. Kenny Nickelmann, Niels Buckingham og Robert Dølhus.

Hvad mener du?

Hvilken Dansk TV serie er din favorit? Og mangler der nogle gode danske TV serier på listen? Smid gerne en kommentar herunder hvis du har et eller flere forslag.