Når påsken nærmer sig med hastige skridt, betyder det altid et par dejlige fridage sammen med familien eller vennerne. Men hvad skal man give sig til i påsken? I dette indlæg vil vi forsøge at inspirere dig til gode påskeaktiviteter til alle medlemmer af familien.

Påskeaktiviteter for hele familien

Gode påskeaktiviteter kræver altid masser af påskeægJagten efter påskeæg
Er der mindre eller små børn i familien, er det jo en klassiker at de voksne gemmer påskeæg som børnene skal finde. Det er også en god lejlighed til at alle kommer ud i den friske luft. Både unge og gamle.

For at gøre det mere interessant så sørg for at skift sted hvor i laver i gemmer æggene hvert år. Tag evt. et nyt sted hen og gem påskeæggene, sådan så det hele bliver lidt sjovere for alle parter. Oplagte steder kunne være:

 • I naboens
 • Den lokale skov
 • Den lokale strand

Mulighederne er mange, hvis i er lidt kreative. Denne aktivitet er næsten umulig at komme udenom.

Leder du efter gode produkter eller en lille gave du kan give børn eller voksne til påske, så spring direkte til dette afsnit.

Oplev naturen
Naturen er ofte ekstra spændende lige omkring påsketid, da foråret er på vej. Det der også er spændende ved påsken er at du aldrig ved at der er vinter agtige tilstande eller måske endda sommeragtigt. Uanset hvad så er foråret på vej. Det betyder at du f.eks. i skoven kan opleve at planter og træer begynder at røre på sig. Farverne skifter.

Så påskeferien er en rigtig god lejlighed til at få sig rørt og samtidig være sammen med familien i naturen. I kan gå ture. Er der ikke gode skove eller gode gå områder der hvor i holder til, så sæt jer i bilen og kør til den nærmeste skov, park, strand eller lignende.

Tag på en endagstur
I påsken er der også gode muligheder for at du sammen med familien kan snuppe en en dag udflugt til et spændende sted i Danmark (eller udlandet, hvis du bor tæt på). Også her er det kun din fantasi der sætter grænserne. Er i lidt eventyrlyste i din familie, så kan en endags udflugt måske være en god idé.

Gode forslag kunne være:

 • Planetariet
 • Musseer
 • Badeland
 • Zoologisk have
 • Legeland / actionpark

Og ellers kan i lede efter events i påskeferien i jeres lokalområde. Et godt sted at gøre dette er typisk i den lokale ugeavis eller via den nærste større by’s hjemmeside.

Sjove spil og lege
Medbring nogle gode brætspil, sjove kortspil eller find på nogle gode selskabslege som alle kan være med på. Der findes et hav af muligheder her og det er kun din fantasi der sætter grænserne. Forslag kunne være:

Hvis alt andet glipper, så kan flere af de elektroniske hjælpemidler dog i denne sammenhæng godt være en godt hjælp. Hvem ved. Måske kan hele familien lokkes med på en gang:

 • Wii bowling, golf eller lignende
 • Singstar eller andre sang spil til forskellige konsoler

Måske kender du selv flere af den slags sjove spil for hele familien. Hvis du gør må du meget smide et tip i kommentarfeltet nederst i dette indlæg.

Sluk mobilen og computeren
Overvej at gøre det til en regel at mobilen og computeren (og andre elektroniske dimser) skal være slukket – om ikke andet så i bestemte perioder. Det tvinger jer til at være sammen som familie på en anden måde. Nemlig den gode gamle måde, hvor i skal tale sammen. Spille spil, spise god mad og bare hygge jer.

Det bliver måske lidt hårdt for børnene, men så er du til gengæld også sikker på at der bliver ro, når de elektroniske apparater bliver frigivet igen. 🙂

Tilgodese dem der keder sig mest
I sådan en miniferie er det svært at tilgodese alle på én gang. Og der vil være nogen der keder sig til tider og som måske hellere vil lave noget andet. De må dog ofre sig for fællesskabet (føler de selv).

Det vil nok ofte være de lidt større børn den slags går ud over. Derfor kan du igen komme i kridthuset hos dem, hvis du en aften i påsken gør noget for dem. Og kun dem. Du kan f.eks.:

 • Invitere dem en tur i biografen (det kan resten af familien også deltage i)
 • Give dem fri fra spilleaftenen med resten af familien – til f.eks. at gøre hvad de har lyst til. Man behøver jo ikke alle være sammen hele tiden 🙂

Påskeaktiviteter for de unge

Er du blevet for gammel til at finde påskeæg, og vil du hellere bare lave noget selv så kan du finde en masse tips til indendørs aktiviteter i dette indlæg.

Det er dog som om mange familier virkelig samles i påsken – unge som gamle. Så det gælder nogle gange også om at finde på aktiviteter som tilgodeser alle, selvom det kan være svært.

Men er du f.eks. af sted på miniferie med en flok venner eller veninder, så kan i sagtens jagte påskeæg alligevel. Jeres påskeæg er måske bare øl i stedet for. Der kunne måske godt komme et festligt indslag ud af sådan en øljagt. 🙂

Finde produkter og ideer til en påskegave

Skal du af sted til en påskefrokost med familien, så er det jo ikke smart at komme tomhændet. Enten er der sikkert nogle børn der skal have nogle påske æg eller også skal værtinden eller værten måske have en lille gave. Herunder kan du få lidt ideer til hvilke gaver du kan købe og links til hvor du kan købe dem.

 • Her finder du sjove påske gadgets.
 • Her finder du lækre påskeæg.
 • Har du nogle børn du skal besøge, så kan du måske finde noget smart påsketøj til dem. Klik her.
 • Her finder du gode parfumer til værtinden/værten til gode priser. En god lille gave. Læs mere her.

Sådan forløber min egen påske

Min egen påske forløber tit ved at den nærmeste familie samles i mine forældres sommerhus. Det er altid superhyggeligt og super afstressende, da der er utrolig dårlig internetforbindelse i området.

Jeg får hurtigt abstinenser uden internet, men det er samtidigt dejligt afslappende når man “tvinges” til at være sammen på den der gode gammeldags “face to face” måde.

Så vi sidder der i en sommerhus, hvor det hele er lidt mere primitivt end til hverdag, og kommer hinanden ved.

Vi spiser dejlig mad. Spiller kort eller et sjovt brætspil. Går (eller cykler) lange ture i den dejlige omkringliggende natur. Kører en tur ud til havet.

Af og til er der også noget arbejde der skal laves på eller omkring sommerhuset. Dette gør vi også tit i påsken hvor vi alle har fri og alligevel er der. Det er en kærkommen lejlighed til at få noget lavet. Vi har tidligere ryddet træer, lagt terrasse, skiftet tag og lignende opgaver. Det bliver så til et hyggeligt familieprojekt – og samtidig kan vi nyde den dejlige friske luft, som der bliver til for lidt af til hverdag.

Efter nogle dage i dette afstressende miljø, er batterierne altid blevet ladet op til en ny tørn i dagligdagen, når vi vender tilbage til virkeligheden. Det er virkelig skønt at komme lidt væk på denne måde. Og de mere primitive forhold har helt sikkert en positiv effekt på humøret og måden vi er sammen på i disse dage.

Har du faste traditioner i påsken?

Hvordan forløber din påske typisk? Har du og din familie nogle faste traditioner som i mødes om? Del gerne dine påsketraditioner med os andre. Skriv en kommentar herunder.