Leder du efter temafest ideer så kan du finde en række forslag til sjove temafester i dette indlæg.

Hvorfor er en temafest en god idé?

Find gode temafest ideer i dette indlægØnsker du at afholde en fest som bliver en uforglemmelig og særdeles festlig aften, så er en temafest er super god mulighed for dette. Det sætter nogle krav til dig som arrangør, men med få midler og lidt arbejde kan du få det til at blive en succes, og noget som dine gæster glæder sig til at deltage i.

Netop “forventningens glæde” er et vigtigt element at udnytte for at din fest bliver en succes.

Her er nogle grunde til hvorfor en temafest er en god idé og hvorfor det ofte bliver en succes:

 • Allerede når dine gæster modtager din indbydelse, får de en fornemmelse af at der venter dem en god oplevelse. Et oplevelse som de fleste fra dette øjeblik begynder at glæde sig til. Og med stor sandsynlighed mere end hvis det havde været “en almindelig fest”.
 • Når dine gæster glæder sig og de har udsigt til en spændende og anderledes fest som ikke sker så tit, så er de også ofte i den rette feststemning fra starten af. En god fest bliver kun rigtig god hvis der er nok feststemte mennesker med som gæster.
 • Udklædning gør en forskel. Bare det at dine gæster, og du selv, er udklædt gør også en stor forskel. Så er alt nemlig ikke som det plejer. Folk vil begynde at spille deres roller som dem de er klædt ud som, og det vil der med stor sandsynlighed komme en masse sjove øjeblikke ud af. Udklædningen gør det også nemmere at gøre sjove ting, lave festlige indslag, da man jo “spiller en rolle” – eller i hvert fald kan vælge at gøre det. Jeg har set det ske flere gange til stor morskab for hele forsamlingen til temafesten.
 • En special aften som en temafest jo er, vil også blive husket bedre end almindelige fester. Det er i hvert fald min egen erfaring.

Har du flere gode ideer til hvorfor en temafest er en rigtig god idé, så skriv gerne en kommentar nederst.

Gode temafest ideer

Nu skal du præsenteres for en række temafest ideer, så du kan holde en super god temafest. Der er faktisk næsten ingen grænser hvad du kan gøre. Kun din fantasi sætter grænsen. Herunder får du nogle ideer som du kan gå videre med i din planlægning.

Generelle temafest ideer:

 • Vælg et årti: Vælg at basere din fest på 60’erne, 70’erne, 80’erne eller et andet årti og lav festen som var den foregået dengang. Gæsterne skal klæde sig i tøj fra dengang, der må kun høres musik fra dengang og spises mad som dengang. Du kan også bestille et liveband, som du kan få til at spille til din fest. Læs mere om musik til fest her.
 • Vælg et land: Vælger du et land som tema, kan det også være med specielle udklædninger eller frisurer som ofte er brugt i dette land (hvis der gås til yderligheder især). Du kan også indføre tidspunkter på aftenen hvor der kun må tales på det sprog som der tales i landet. Det behøver ikke at være en undskyldning at gæsterne ikke kender sproget, for de kan jo altid tale volapyk, eller engelsk med landets accent.
 • Vælg en sportsgren: Du kan også vælge en bestemt sportsgren som tema, og gæsterne kan så klæde sig ud som spillere, dommere, trænere eller andet relateret. Der kan laves forskellige konkurrencer i sportsgrenen (som forholdene tillader).

Specifikke emner som temafest ideer:

 • Dårlig smag: Lad “Dårlig smag” være dit tema, og giv en præmie til den person som kommer i det grimmeste outfit. Kør stilen helt igennem ved at vælge borddækning og så videre som overhovedet ikke passer sammen. Det vil med garanti kunne give en sjov aften.
 • Eventyr: Lad emnet være eventyr, så dine gæster kan komme klædt ud som noget fra et kendt eventyr, og du med pynt og borddækning også kan give det et twist af eventyr.
 • Hippi: Klæd jer selv ud i flowerpower tøj, trompetbukser, lad håret gro og skægget stå. Lav borddækning og pynt med tonsvis af farver, så skal det nok virke.
 • Western: Indianere og cowboys, skuddueller og meget andet, kunne også være temaet til en god western fest.
 • Beachparty: Lav en indendørs strandfest, hvor udklædningen ofte er underholdende i sig selv, da det er ret normalt at komme i tøj med badetøj udenover. Kør stilen helt igennem ved at lave en eksotisk strandbar med sand og det hele.
 • Disco fest: Discokugler, disco tøj og grimme dansemoves. Disco er en oplagt mulighed hvor der findes masser af tilbehør som kan laves og købes. Det er også nemt at finde discotøj.
 • Film fest: Vælg en kendt film og gør den til aftenens tema. Udklædningerne skal så være fra karakterer fra filmen.
 • Rum/space fest: Mulighed for benyttelse af masser af sølvpapir, rumdragter og evt. med et bord der ligner landskabet på månen eller på Mars eller lignende.
 • Gangsterfest: Lad “Gangster” være temaet og giv evt. hinanden roller som bliver spillet i løbet af aftenen. Du kan som festens vært evt. tage hovedrollen som mafiaboss.
 • Diktatorfest: Skriv i indbydelsen at de besøgende skal klæde sig ud som en diktator. Forestil dig en fest hvor rummen er fyldt med tidligere diktatorer. Det må da give anledning til en masse underholdning.
 • Fræk og sexet: Tør du, og tør dine gæster, så lad erotik være emnet til din temafest, og giv en evt. en præmie til ham/hende med det frækkeste outfit. Find frækt lingeri og kostumer her eller find frække outfits her.

Har du flere temafest ideer, så del dem gerne i kommentarfeltet nederst på siden. Du kan finde endnu flere ideer til gode temafester lige her.

Vigtige elementer til en god temafest

Når du skal arrangere en gode temafest, så er der en række ting du med fordel kan tænke over, sådan så festen kan blive en succes.

 • Find et godt tema som passer til dig og dine gæster. Kig på ovenstående liste hvis du mangler gode ideer til temafest.
 • Indbydelsen er ekstrem vigtig. Sørg for at sende den ud i god tid, så folk kan nå at finde gode kostumer eller lave deres egne udklædninger. Skriv så præcist som muligt hvad temaet er, og lok gerne med et eller andet så folk gør sig umage. F.eks. præmier for bedste udklædning eller lignende.
 • Tænk over prisen. Hvis dine gæster både skal ud og købe gaver (hvis det er en fødselsdag eller lignende), og samtidig skal købe (eller skaffe) gode kostumer er der måske nogle der vil synes at det bliver en dyr fest. Derfor kan du overveje om du vil frabede dig gaver (eller at opfordre folk til at bruge pengene på kostumer i stedet). Hvis målet for dig er at få en god temafest kan det med stor sikkerhed få folk til at gøre sig mere umage.
 • Hvor skal festen holdes. Overvej hvor festen skal holdes, og om du ønsker at festen skal være helt privat eller i et mere offentligt forum. Hvis festen f.eks. fortsætter i bylivet senere ude blandt ikke udklædte mennesker, er det så okay, eller ønsker du et mere lukket fest i et forsamlingshus eller i privaten eller lignende.
 • Tag billeder. En god temafest er noget der vil blive husket af deltagerne i lang tid, men det er jo altid en god ide at dokumentere festens højdepunkter på billeder (eller måske endda videoer). Forestil dig hvor sjovt det kunne være at se billerne at alle udklædningerne om mange år.
 • Lav festlige indslag eller konkurrencer. Hvis du finder på nogle festlige indslag, som kan sætte lidt ekstra fut i festen, så kan det gøre aftenen endnu mere uforglemmelig.

Har du flere tips du til gode temafest ideer, eller til hvad der er specielt vigtigt at tænke på når en temafest skal arrangeres, så skriv gerne en kommentar nederst.

Kostumer til temafest

Skal du på jagt efter et kostume til en temafest, så kan du med ret stor sikkerhed blive inspireret på denne hjemmeside – eller måske endda finde noget du kan bruge. Læs mere om kostumer til voksne her.

Vil du lave noget selv eller finde det andre steder, må du på jagt i din egen, dine forældres eller dine bedsteforældres garderobe. Du kan også forsøge dig i nogle af de lokale genbrugsbutikker.

Dine erfaringer med temafester

Har du nogensinde holdt en temafest – eller været med til en, så vil jeg meget gerne høre om dine erfaringer. Var det en bedre fest end “normale” fester? Var det en succes at være med til? Skriv gerne en kommentar herunder hvis du har flere temafest ideer eller bare en kommentar til dette indlæg.