Leder du efter fastelavnstøj til børn eller voksne, så kan du finde en række ideer og gode links i dette indlæg.

Indhold i dette indlæg

Find fastelavnstøj til både børn og voksne herFørst en lille oversigt over de forskellige afsnit i dette indlæg, så du nemt kan hoppe til det afsnit der er mest relevant for dig, hvis du ikke ønsker at læse det hele.

Du kan finde fastelavnstøj til både kvinder, mænd, piger og drenge i dette indlæg. Ja endda til babyer hvis du ønsker det. Der er også lidt ideer til dig, hvis du ønsker at lave dit fastelavnstøj selv.

Klik på et af nedenstående links for at hoppe direkte til det ønskede afsnit:

Fastelavnstøj til børn

Ideer til fastelavnstøj til piger

Er du på udkig efter fastelavnstøj til piger, så er der rigtig mange muligheder. De kan nemlig både trække i de feminine kostumer, men også nemt i de mere maskuline. Så pigerne kan faktisk vælge fastelavnstøj på alle hylder. Nogle af de mest populære ting til piger er dog nok uden tvivl:

 • Kostumer kendt fra film/tv: Hvilke piger ønsker f.eks. ikke at være Askepot, Den lille havfrue, Den lille rødhætte eller andre lignende figurer. Find flere eksempler lige her.
 • Uhyggeligt fastelavnstøj: Vil din pige gerne være heks eller noget der er lidt uhyggeligt, så kan du finde gode eksempler på det lige her.

Find flere ideer til fastelavnstøj til piger ved at klikke lige her.

Ideer til fastelavstøj til drenge
Skal du finde noget fastelavnstøj til en dreng, så er udvalget jo lige så stort som til piger, men det er nok ikke så mange drenge der vil gå i de helt feminine ting, så som prinsesse kostumer eller lignende. Så udvalget er stadig stort med dog lidt mere begrænset. Dog tror jeg at drenge er nemmere at stille tilfreds end piger, da de sikkert er nemmere at imponere med et kostume – og måske især af tilbehøret, så som pistoler, sværd, en kappe eller lignende ting. Til drenge er der nok en del ting der kan bruges, men nogle af de mest populære må helt klart være:

 • Superhelt: Hvem vil ikke gerne være Batman, Spiderman eller en måske en Transformers figur. Se alle udklædninger til børn med superhelte lige her.
 • Disney figurer: Alle børn kender de fleste Disney figurer, og det er også muligt at finde fastelavstøj med disney figurer. Se udvalget lige her.
 • Uhyggelige kostumer: Jeg tror at de fleste drenge gerne vil se lidt uhyggelige eller farlige ud. Den slags fastelavstøj kan du finde lige her.

Er der ikke lige nogle af ovenstående muligheder der passer til din dreng, så kan du prøve at starte på forsiden på denne webshop, hvor du kan finde masser af fastelavnstøj til børn og voksne.

Hvad må de klæde sig ud som?
Når dine børn skal klædes ud til fastelavn, så har de som regel nogle ønsker til hvad de gerne vil være. Hvis ikke de allerede ved det selv på forhånd så kommer der nok et svar fra dem hvis du spørger dem af. Om ikke andet så efter lidt betænkningstid. Men har du tænkt over hvad der er okay for dine børn at blive klædt ud som? Måske er det værd at tænke over inden du har snakken med dine børn om hvad de må være.

Hvad nu hvis din dreng kommer og vil være prinsesse eller din pige kommer og vil være et eller andet total drenget. Er det så okay? Grunden til disse spørgsmål er at jeg har oplevet, og hørt flere historier, og forældre der ikke ville lade deres børn blive klædt ud som de ville hvis drenge ville være klædt ud som noget som normalt er forbeholdt piger – og omvendt.

Men helt ærligt! Fastelavn er først og fremmest en udklædningsfest, så hvorfor ikke lade børnene blive hvad de ønsker? Den ene gang om året hvor de kan få lov til at blive hvad de ønsker og lege på en helt anderledes måde, det kan da ikke skade nogen. Hvad mener du om den sag? Skriv gerne en kommentar nederst.

Fastelavnstøj til voksne

Skal du rundt og banke på døre sammen med dit barn eller dine børn, og vil du også gerne være udklædt, så kan du også finde masser af godt fastelavstøj til voksne.

 • Fastelavnstøj til kvinder: Til kvinder kan du også finde et stort udvalg af fastelavnstøj. F.eks. Superhelte, heltinder eller figurer fra film og meget andet. Find det lige her.
 • Fastelavnstøj til mænd: Til voksne mænd kan du finde et bredt udvalg. F.es. superhelte, film figurer og meget andet. Se udvalget af fastelavnstøj til mænd lige her.

Fastelavnstøj – gør det selv

Synes du at det er for dyrt at købe eller ønsker du bare at gøre det selv, så kan det også nemt lade sig gøre. Hvis du er god til håndarbejde eller nyder at sidde og bikse med det, så gælder bare om at få en god idé.

Det kunne f.eks. være:

 • Spøgelseskostumer: Kræver måske blot nogle hvide lagener, som der klippes huller i til øjnene.
 • Vagabond: At klæde dig selv, eller dit barn, ud som vagabond kræver måske heller ikke det helt store, da det blot gælder om at få noget gammelt tøj til at se slidt og måske lidt beskidt ud. Måske kan du lave nogle laser i tøjet så det kommer til at se godt brugt ud.
 • Dyr: Hvis du har noget stof, noget tyl eller lignende kan du måske selv lave et mariehøne kostume, et bi kostume, et kanin kostume eller lignende.
 • 60’er eller 70’er stil: Hvis du har noget gammelt tøj liggende kan du lave sjove sammensætninger så du kommer til at ligne et levn fra gammel tid.

Kan du ikke finde tøj i din egen garderobe, kan du prøve hos dine forældre eller bedsteforældre. Alternativt kan du gå på jagt efter materialer eller gammelt tøj i genbrugsbutikkerne.

Har du flere ideer til gør det selv fastelavnstøj, så skriv gerne en kommentar nederst i indlægget.

Hvad gør du til fastelavn?

Har du nogle faste traditioner til fastelavn – for børn og voksne? Og hvad gør du med udklædningen? Laver du dit fastelavnstøj selv eller køber du det færdiglavet? Skriv gerne en kommentar hvis du har lyst til at dele dine erfaringer.