Vil du gerne finde de bedste TV serier eller ønsker du at finde forslag til noget nyt underholdning på TV, så kan dette indlæg måske hjælpe dig. Her kan du finde en masse forslag til gode Danske og udenlandske TV serier.

Bedste TV serier fra Danmark

Danmark er efterhånden ret kendt for at producere gode TV serier af høj kvalitet, men hvilken en er den bedste? Det vil jeg give mit bud på herunder. Selvom smag er individuelt, så er mine valg i dette indlæg ikke kun baseret på min egen holdning. I hvert fald er der mange andre der er enige med mig, baseret på seriernes popularitet. Er du uenig, så skriv gerne en kommentar nederst i indlægget.

Nogle af de bedste TV serier fra Danmark er efter min mening delt op i 2 kategorier. Der er krimiserierne og så er der de sjove serier. Nogle af mine favoritter kommer herunder.

De bedste Danske krimiserier:

 • Forbrydelsen: Jeg er vild med serien om Sarah Lund der skal opklare diverse modsager. Jeg synes både at Forbrydelsen 1, 2 og 3 har været noget af det bedste som Danmark har produceret.
 • Den som dræber: Også en fantastisk krimiserie, med nogle fantastiske skuespillere. Har du ikke set den, kan den virkelig anbefales.

De bedste Danske sjove serier:

 • Drengene fra Angora: Jeg er ret vild med de sjove og skøre figurer i Drengene fra Angora. Specielt Henrik Solgård og Henning Primdahl. Det er topklasse underholdning.
 • Klovn: Serien hvor Frank Hvam og Casper Christensen spiller sig selv i sådan en ekstrem grad så det både er tåkrummende pinligt og morsomt på samme tid.

Vil du gerne se flere eksempler på gode Danske TV serier så læs mere her.

Bedste TV serier fra USA

Se en liste med de bedste TV serier fra Danmark, England og USAUSA har produceret et hav af serier lige siden 60’erne. I 80’erne begyndte serierne for alvor at få befolkningen til TV skærmere.

Der er virkelig lavet mange Amerikanske TV serier gennem tiden, og der er også ekstremt meget kvalitet at finde her.

Også i denne kategori foretrækker jeg (for det meste) sjove serier eller krimiserier, eller noget i samme stil.

De bedste sjove serier fra USA:

 • Venner: En serie hvor de fleste karakterer er sjove. Vi følger en række venner, der ofte ynder at drikke kaffe på den lokale kaffebar og ellers følger vi dem i deres lejlighed. De er alle meget forskellige og i virkeligheden ret specielle typer. I hver eneste afsnit er der skruet op for komikken på den ene eller anden måde. Mine favoritpersoner fra serien er Chandler og Joey.
 • Kongen af Queens: Et helt almindeligt kærestepar (Doug og Carrie) bor i Queens, og har Carries far boende i kælderen. Den er hysterisk morsom. Kevin James er jo bare genial i rollen som Doug der elsker mad og livets simple ting, og springer ofte over hvor gærdet er lavest. Han har sine helt specielle måder at gøre og sige ting på, og alene det er ret sjovt. Carries far Arthur er også en ældre herre der ofte kan få sindene i kog, og ikke stiller sig til tåls med hvad som helst. En helt igennem forrygende morsom serie.
 • Seinfeld: Legendarisk serie med Jerry Seinfeld i hovedrollen som sig selv, hvor meget af handlingen udspringer af dagligdagens observationer. Den er utrolig godt lavet og ret morsom. Jeg er vild med Kramer i serien.

De bedste krimiserier fra USA:

 • X-Files: Serien med Fox Mulder og Dana Scully som det umage par der skal opklare uforklarlige sager er simpelt nogen af det bedste der nogensinde er lavet af sin slags. Serien er absolut værd at se eller gense efter min mening.
 • 24 Timer: Superagenten Jack Bauer har virklig nogle hektiske døgn i denne serie, hvor hvert afsnit udgør en time i hans hektiske døgn. I serien skal han op imod terrorister og andre hårdkogte forbrydere og ofte står prominente personers liv på spil. Bl.a. den Amerikanske præsident. Fantastisk serie.
 • The Sopranos: Serien om en familiefar der prøver at få både karriere og familieliv til at gå op i en højere enhed. Det er dog ikke altid lige nemt når man er mafiaboss. Genial serie af højeste kvalitet.

Vil du have flere eksempler på gode Amerikanske TV serier så kan du finde dem her.

Bedste TV serier fra England

I England laver de også et hav af serier og TV programmer, men her er der ikke så meget kvalitet, som i Danmark eller USA – hvis du spørger mig. Dog er der et par stykker der bestemt er værd at nævne i dette indlæg. Her vil jeg ikke dele det op i sjove og krimier, for selvom der er et hav af Engelske krimiserier, så falder de ikke lige så godt i min smag som de Danske og Amerikanske af samme slags. Derfor får du kun sjove TV programmer og serier fra England.

Sjove TV serier fra England:

 • Little Britain: Fantastisk morsomt sketch show, med en masse sjove karakterer – ofte spillet af de 2 samme personer. Og de gør det fremragende. Der er virklig nogle guldkorn i den serie.
 • Top Gear: For det første er dette verdens bedste bilprogram, hvor de tester fede biler, men der er også meget andet, som gør serien både sjov og seriøs på samme tid. Okay, måske er den mest sjov, men det er drengerøvs TV når det er allerbedst. Masser af stunts, konkurrencer, fede biler, dækrøv, værter der tager gas på hinanden, prominente gæster i studiet – og altid med humor inde over som en vigtig del at denne fabelagtige cocktail.

Vil du gerne se en liste med flere TV serier fra England så finde den lige her.

Bedste TV serier nogensinde

Når jeg skal vælge de bedste TV serier nogensinde fra Danmark, England og USA, så er det faktisk noget nært umuligt at vælge. Mit valg er således foretaget ud fra hvad jeg helst vil se igen i skrivende stund. Og der kan du jo være rygende uenig. Og det har du naturligvis ret til. Jeg vil også gerne høre fra dig i en kommentar nederst, hvis du har en anden holdning til hvad der er den bedste TV serie nogensinde.

Mit bud er følgende: 24 Timer.

Det er faktisk umuligt at vælge. Og der er MANGE andre serier det lige så godt kunne have været. Men det er nok den serie jeg helst ville sætte på lige nu. Fælles for de fleste af serierne nævnt i dette indlæg, er at det er umuligt at vente på at næste afsnit kommer, når de sendes på TV. Det er mega irriterende at skulle vente en hel uge på af et super godt afsnit bliver fulgt op.

Men så er det jo rart at der i dag er mulighed for at købe sig adgang til mange af disse serier på DVD eller på nogle af de online streamingtjenester der efterhånden findes. Det kunne f.eks. være Netflix, ViaPlay, TV2Play og lignende.

Hvad mener du?

Hvis du skulle vælge de bedste TV serier nogensinde eller bare dén bedste TV serie, hvilken skulle det så være? Skriv gerne en kommentar nedenfor.