Online lejetjenester

I gamle dage skulle man helt ned i den nærmeste kiosk for at leje film, men vi befinder os ikke i gamle dage længere og det betyder, at du kan leje film direkte fra dit TV, PC, tablet eller smartphone. Så når du sidder fredag, lørdag eller søndag aften og vil leje en film, er det bare at åbne din browser og gå ind på en de forskellige online lejetjenester.

Vi har derfor her lavet en liste over 5 tjenester, hvor du kan låne film på nettet.

Viaplay

Viaplay har et væld af lejefilm, som man kan låne. Blandt deres lejefilm finder man mange flere af de nyere film end man gør som abonnent på Viaplays streamingtjeneste. Du kan både låne de seneste danske og udenlandske blockbusters.

Priserne på Viaplay lejefilm varierer fra 19-49 kr. pr. stk. Når du har lejet en film, skal du se den indenfor 30 dage, og når du har trykket på play knappen har du 48 timer til at se den færdig.

SF Anytime

SF Anytime er endnu en tjeneste hvor du kan låne film online.  Bag SF Anytime står Svensk Filmindustri, som er en af de bærende kræfter når der produceres film i norden. Det betyder også, at de især er stærke indenfor udvalget af danske og andre nordiske film.

Fx kan du leje danske film som Flaskeposten P, men også internationale blockbusters som fx Junglebogen, oscar-vinderen The Revenant og lignende. Priserne varierer fra 19-49 kr. stykket afhængig af, hvor nye filmene er.

Plejmo

En sammenlægning af de to tidligere online lejetjenester Headweb og Film2home er i dag blevet til Plejmo, som faktisk er et rigtig godt alternativ til de andre lejetjenester, ikke mindst fordi de hver uge tilbyder at man kan låne 2 udvalgte film for 0 kr.

Den normale pris for at leje film hos Plejmo ligger mellem 3-49 kr. Fakstisk er det ret mange film der kan lejes for kun 3 kr. eller 9 kr., hvorfor det netop er et godt alternativ til de andre lejetjenester, hvis du ikke gider at bruge for mange penge på den lejet film.

Blockbuster

Blockbuster kender mange af os fra den gang vi gik ned og lejede VHS’er og DVD’er i deres fysiske butikker. I dag eksisterer de udelukkende online, hvor de har samlet deres kæmpe arkiv af film og serier.

Hos Blockbuster kan man låne film fra 19-49 kr. Derudover kan du også vælge at købe film (fra 99 kr.) og serier (fra 9 kr. pr. afsnit) og have det liggende for evigt på din Blockbuster konto. Det betyder du altid kan vende tilbage og se det igen.

iTunes

Her kan du leje alt. Der findes meget få film som du ikke kan leje via iTunes. Du kan låne alle de nyeste blockbusters, danske film og vælge mellem rigtig mange spændende dokumentarfilm som ofte kun koster 9 kr. stykket.

Filmene hos iTunes koster mellem 9 til 49 kr. at låne. Ligesom hos Blockbuster kan du faktisk også vælge at købe film og have dem liggende i dit iTunes film arkiv for evigt. Så du altid har mulighed for at streame dem.

Ovennævnte lejetjenester har alle deres fordele og ulemper. Er du interesseret i at vide mere om deres fordele og ulemper, så er de alle nærmere belyst i denne anmeldelse af online lejetjenester.