Er ferie for jer at dase ved stranden og læse bøger? Eller er I mere til at cykle rundt i bjergene eller trave storbyen tynd? Ferie kan være mange forskellige ting, og for mange er den gyldne middelvej en kombination af aktiviteter og ren afslapning.

Vil du gerne på en aktiv ferie med din familie, er der et væld af muligheder.

Se verden på cykel

Har I prøvet at være på cykelferie? En cykelferie er en fantastisk måde at komme ud i det fri og bruge sin krop. Hvad enten I er mest til at cykle Danmark rundt eller til at opleve nye kulturer, har I et væld af muligheder, når det kommer til cykelferie. Book en cykelferie i Bulgariens bjerge, hvor der står en guide og et cykelhold klar, når I ankommer med flyveren, eller start cykelferien på jeres egen adresse og cykl hvorhen, I vil, i det danske, ganske land.

Har I større børn, er cykelferie en skøn ferieform, hvor I kommer hinanden ved og får en masse frisk luft og motion. Har I mindre børn, kan I stadig tage på cykelferie, men her er det vigtigt, at sætte ambitionerne ned. Har I en dreng på 5 med på egen cykel eller et barn på cykelsædet bag jer, skal I nok ikke forvente at tilbagelægge hundredvis af kilometer på en dag.

Camping i det fri

Kan I godt lide at være meget ude? Pak et telt på cyklen eller i tagboksen på bilen, og tag afsted. Camping er en meget fleksibel ferieform. I kan vælge at bo på en regulær campingplads i Danmark eller udlandet, eller I kan slå et telt op i Sveriges natur. Kan I gode lide en aktivitet som kano eller kajak, kan I sejle derudaf og tage en overnatning på en af naturpladserne ved Gudenåen, inden I sejler videre næste dag.

En af de mest charmerende elementer ved camping er, at verden står åben for jeres dør. I kan tage hvorhen, I vil med jeres telt, og det er nemt at rykke teltpløkkerne op og tage videre til en ny destination.

Aktive endagsture

Det kan også være rigtig skønt at holde ferie hjemme. Her er der rig mulighed for at få ordnet en del praktiske projekter eller for at se venner og familier. Hvis I gerne vil være hjemme, men gerne vil på sjove, aktive endagsture, er der også rig mulighed for det.

Pak bilen og tag en tur til den nærmeste strand for at gå en lang tur og finde sten, eller tag på en spændende sælsafari i Vadehavet. Køb oplevelser, du aldrig vil glemme, med rabat her. Klatring, sælsafari, østersjagt i Limfjorden og bådture i København er et lille udsnit af de mange oplevelser, du kan købe et gavekort til.

Skiferie med børn

En skiferie er altid noget der kan samle familienElsker I at stå på ski? Tag jeres børn med på skiferie. Her er der rig mulighed for at røre sig og få fart over feltet på skibakkerne. Der er noget for alle aldre, og når dagen er slut, og alle er godt trætte, kan I hygge jer og grine sammen i skihytten eller på hotelværelset. Køb jeres egne ski, hvis I tager afsted hvert år, eller lej på skistedet.

I kan have selv små børn med på ski. Har I et barn, der ikke er gammel nok til at stå på ski, kan I pakke barnet godt ind og have det med på langrendsski i en pult eller bruge mange sjove timer med kælk. Overvej om I kan undgå at tage bus frem til skistedet, da det kan være en mindre sjov oplevelse med små børn. Tag derfor bilen, hvis I har mulighed for det.

Læs flere gode råd til, hvordan I får en god skiferie med mindre børn her.

Hvad vil I helst?

Aktiv ferie er mange ting. Hvad enten det er at tage på ski eller at indlogere sig på et sportsresort som Club La Santa på Lanzarote. I bestemmer selv, hvor højt et aktivitetsniveau I vil lægge for dagen, og om flere dage også skal stå afslapning med en god bog eller andet. De fleste former for ferier kan lade sig gøre både med og uden børn – så det er bare med at komme afsted. Hvad venter I på?

Husk: Det er altid en god ide at få styr på rejseforsikringen inden du tager afsted. Tjek f.eks. denne guide med skirejseforsikringer.