Hvem elsker ikke at bruge tid med sin familie? At stå op til en dag, hvor man ikke har noget for, men kan lave lige det, man har lyst til, med dem man elsker aller mest. Det er måske ferie, arbejdstelefonerne er slukket og der er ingen lektier, der skal laves. Det er tid til ren hygge uden nogen bekymringer. Men hvad skal I lave?

Vi har her lavet en lille guide til at få så meget kvalitetstid ud af fridagen som muligt med dine børn og andre familiemedlemmer. Det behøves ikke være det helt vilde, når den står på underholdning og oplevelser med familien. Det vigtigste er selvfølgelig, at man laver noget sammen, og der findes mange hyggelige ting at give sig til.

Lav mad sammen!

I en travl hverdag kan madlavningen være en uvelkommen ekstra opgave, så ofte går det hurtigt og maden bliver måske lidt kedelig. Men når der er god tid, findes der næsten ikke noget bedre end at tage sig tid til at lave en lækkert måltid sammen.

Det er nemlig også noget børnene kan være med til. Børn kan godt lide at få lidt ansvar og i køkkenet er der rig mulighed for, at de kan få deres egen opgave. Rundt omkring på nettet, findes der mange lækre opskrifter på ting, du kan lave med dine børn.

Tag på en éndags ø-tur

Pak tasken med de nødvendige ting og måske et par madpakker og kør afsted. I stedet for at bruge penge på at tage til fx Legoland eller andre dyre parker, kan du få en masse gratis glæder ud af at udforske et sted, du aldrig har været før.

En af de fantastiske ting ved en ø er, at stemningen er hyggelig og at stilheden og er til at føle på. Der er virkelig tid til fordybelse og til at lave det, man ikke har så meget tid til i hverdagen; at nyde hinandens selskab uden at skulle tænke på alt muligt.

Hvis vejret er godt, så har langt de fleste øer jo også nogle strande man kan benytte sig af. Og hvis man ikke gider bade, er det jo også bare hyggeligt at gå en tur på stranden.

Tag på cykeltur med hele banden

Lidt i stil med ovenstående, så er en cykeltur med hele familien også en fantastisk ting. Det er i udgangspunktet gratis og man kan køre hen hvor man ønsker. Det er også oplagt at tage bedsteforældrene med på sådan en tur.

Der findes mange sider på nettet, hvor du kan finde hensigtsmæssige cykelruter, som ikke er forstyrret af trafik og som leder dig til steder, hvor du kan holde pauser og nyde de madpakker I måske har taget med. Men husk vand, for det kan være hårdt at cykle.

Hold en sofadag med film og serier

En sidste oplagt ting at gøre på familiens fridag er simpelthen bare at blive hjemme og hygge sig i sofaen. Det kan måske lyde lidt kedeligt, men det kan faktisk være noget, der er brug for: at lave absolut intet og bare tænde tv’et. Der er i hvert fald nok muligheder for at finde noget på streamingtjenesterne som alle vil se. Det har aldrig været lettere og udvalget har aldrig været større.

Og for at alle kommer til at se noget, de gerne vil, så kan man skiftes til at vælge, og så er der ingen, der må sige ”det gider jeg ikke se”. Så tag dynerne og puderne med i sofaen og lad roen sænke sig. Er det ikke nok, kan man måske finde et brætspil frem på et tidspunkt og få enten far eller mor til at hente slik!