Vil du tage familien med på en lille weekendtur i julen, så skal du helt sikkert vælge, at tage den med til de store danske eller tyske julemarkeder. For eksempel Hamburg, Berlin, Leipzig, Tivoli, Den Gamle By for at nævne nogle stykker af de mest populære.

Julemarkeder i Tyskland

I Tyskland gør de virkelig et stort nummer ud af deres julemarkeder. De har årelange traditioner for deres markeder, hvilket også hurtigt ses og fornemmes.

De laver de mest fortryllende små julebyer og scenarier. Og deres madtraditioner i julen er også fantastiske. De emmer af god og hyggelig stemning, så snart man nærmer sig områderne med boderne. Det dufter af kager og kringler. Man kan finde en masse flot julepynt, som er hjemmelavet af langt de fleste. Og så er det selvfølgelig også muligt, at få en kop varm kaffe og kakao.

Så bliver underholdningen i min bog ikke meget bedre. Det er underholdning for hele familien, unge som gamle. De fleste elsker julen og den er ikke bestemt af alder, da vi alle i større eller mindre grad er vokset op med julen – og vi møder den også hver dag, bevidst eller ubevidst, i op til to måneder før juleaften.

Det er en meget klar anbefaling fra mig, at tage familien med til de tyske julemarkeder. Det bliver med garanti en oplevelse, som du vil søge år efter år.

Julemarkeder i Danmark

I Danmark er vi lidt bagefter, når det kommer til samme setup som i Tyskland. Men vi er stærkt på vej. Tivoli gør det godt, de gør det magisk i juletiden. Og så har vi også en masse smukke slotte rundt omkring i landet, som virkelig er begyndt, at tage juletraditionerne til sig, og kan se en stor forretning i det. Der er ikke noget mere magisk og ”juleagtigt” end et slot med sne omkring og små juleboder med masser af pynt, gran og julebag.

Der er så mange julemarkeder i Danmark nu, at man skal holde godt øje på de sociale medier for, at kunne følge med. Men en håndfuld er meget populære. Som allerede nævnt er det Tivoli i København, det er Jul på Christiania, Jul på Kronborg, Jul i den Gamle By i Aarhus og på Gisselfeldt Kloster.

Underholdning for voksne i julen

Hvis du er på jagt efter lidt underholdning til de voksne. Det kunne være til julefrokosten for eksempel, så kan jeg varmt anbefale beer pong. Beer pong er topunderholdende, da det kombinerer både et konkurrencemæssigt aspekt, så vel som et vådt og alkoholbaseret element. Det havde du nok regnet ud, men det er øl. Til dem som ikke kan lide øl, kan man bare brug vin, sodavand eller noget helt tredje.

Tjek reglerne for Beer Pong her.

Til Beer pong bruger man de klassiske røde og blå kopper, som du sikkert kender dem fra de amerikanske ungdomsfilm. Udover det, så bruger man en bordtennisbold og et bord eller en træplade.

Beer Pong er faktisk blevet meget populær i Danmark efterhånden. Ikke bare på de forskellige skoler, men der er også lavet tæt på professionelle turneringer. De turneringer spilles ikke bare for sjov mere. De er blevet store og man spiller for mere end for hyggens skyld.

Nu var det ment som et tip til underholdingen for voksne i julen, men man kan selvfølgelig også spille det med ungerne. Måske ikke lige med øl i kopperne. Bare tomme kopper giver det samme. Det handler jo i bund og grund bare om, at få bolden i koppen – og vinde selvfølgelig.