7-11 er ikke blot navnet på en serie døgnkiosker. Det er også navnet på et af de sjoveste drukspil, der findes. Et spil, der evigt og altid kan sætte ild til festen.

Spillet har den store fordel, at det kan spilles af enhver. Reglerne er nemlig meget simple, og alle spillere er på sin vis konstant med i spillet – også når det ikke er dem, der sidder med terningerne. Dermed er der ingen, der keder sig.

Hvad kræver det?

  • Minimum to terninger
  • Et glas
  • En masse alkohol

Hvordan spiller man 7/11?

Der er lidt forskellige variationer af spillet. Dem kommer jeg ind på undervejs, når reglerne gennemgås.

Alle spillere sidder rundt om et bord, og på midten af bordet er der et glas. Som udgangspunkt skal 1/5 af glasset være fyldt fra spillets begyndelse. Den, der får lov at starte, skal kaste med to terninger. Viser terningerne sammenlagt syv, 11 eller to ens, må vedkommende vælge en af de andre, der skal drikke indholdet af glasset i midten.

Når den udvalgte rører ved glasset i midten, må vedkommende, der slog syv, 11 eller to ens, begynde at slå igen, og hvis det lykkes for vedkommende at slå syv, 11 eller to ens igen, skal den udvalgte drikke atter et glas. En af de neutrale ved bordet får til opgave at fylde glasset. Vær fair, for det vil indhente dig, hvis du er en skiderik og fylder glasset til kanten. Sædvanligvis er ⅕ af et glas ganske fair.

Turen fortsætter, indtil det lykkes for den udvalgte at drikke ud, før vedkommende, der har turen, atter en gang lykkes med at slå syv, 11 eller to ens. Bemærk, at det ikke er alle, der spiller med reglen om, at to ens også er et vinderslag.

Når turen er overstået, gives terningerne videre til personen ved siden af vedkommende, der netop har slået. Bare kør med uret. Vedkommende, der får terningerne, slår, og hvis øjnene ikke viser syv, 11 eller to ens, gives terningerne atter videre. Sådan fortsætter det, indtil der igen er bid.

Man må altid hjælpe en kammerat i nød, hvilket vil sige, at hvis man forbarmer sig over ham/hende, der skal drikke, er det tilladt at gribe glasset og forsøge at drikke ud, før vedkommende, der sidder med terningerne atter slår syv, 11 eller to ens.

Det kan dog være risikabelt at hjælpe en ven i nød, for hvis personen med terningerne slår syv, 11 eller to ens, sidder man i saksen, og man kommer først ud af kattepinen, hvis man formår at bunde glasset, før personen med terningerne slår syv, 11 eller to ens, eller hvis en af de andre ved bordet forbarmer sig over en og overtager ens plads i skærsilden.

Hvis personen, der har slået syv, 11 eller to ens, rører ved terningerne, før den udvalgte har rørt ved glasset, byttes rollerne, og det er i stedet personen, der skulle have drukket, som får lov at slå, mens vedkommende, der havde slået syv, 11 eller to ens, skal drikke.

Der er nogle, der spiller med en regel om, at man ikke må tage imod terningerne med hånden. Det vil sige, at hvis din sidemand lægger terningerne i din hånd, når det er din tur, så sidder du i saksen.

Det er lidt forskelligt, hvad straffen er. Nogle spiller med, at ham/hende, der tog imod bare drikker indholdet af glasset på bordet, mens andre sidestiller det med en tabt tur. I givet fald vil det være personen, der har overleveret terningerne, som skal slå, mens vedkommende, der tog imod, drikker.

Hvad skal der i glasset?

Der er ingen faste regler for, hvad man skal komme i glasset. I bør dog vælge noget, som I kan drikke meget af, for 7/11 plejer at være et spil, hvor man drikker meget.

Derfor anbefaler jeg også, at I vælger noget, der ikke er for stærkt. Det bliver hverken nogen lang eller god nat, hvis I spiller med shots for eksempel. Personligt plejer jeg at spille med øl eller balladekande, altså vodka, saftevand og vand.

God fornøjelse

Jeg tror aldrig, at et drukspil lyder særligt sjovt over skrift, og det er nok også tilfældet med 7/11. Jeg kan dog garantere, at 7/11 giver anledning til megen morskab, og at promillen bliver skyhøj efter en times tid i selskab med dette spil.

Tempoet er højt, og det er intenst. God fornøjelse.

Afslutningsvist vil jeg gerne takke Danishskincare.dk, som har støttet dette indlæg. Danishskincare.dk er en webshop, der sælger hudplejeprodukter mod bumser og deslige.