Sidder du til en forfest hvor en eller flere personer hænger i bremsen, eller trænger i bare alle til et alkohol boost, så kan Pyramide være et spil for jer.

Inden jeg beskriver spillet, vil jeg lige skynde mig at sige at drikke kortspil kun bør benyttes til at komme i en god stemning med. Drik nu med måde – uanset om du taber eller vinder.

Det skal i bruge

 1. Et spil kort. Køb det evt. her.
 2. Mindst 2 spillere, og gerne flere.
 3. Noget alkohol, som taberne kan drikke af.

Det var det. Nemt ikke. 🙂

Pyramide fremgangsmåde

Pyramide kortspilFremgangsmåden i et spil pyramide som jeg kender det er følgende:

 1. Læg 15 spillekort på bordet, formet som en pyramide, så ingen kan se kortene. Altså 5 rækker med kort. 5 kort i nederste række. 4 i den næste, 3 i den næste, 2 i den næste, og til sidst 1 kort i toppen. Så har du en kort pyramide.
 2. Del 3 kort ud til hver af deltagerne, som de kun selv må se én gang. Derefter skal de ligge på bordet så ingen kan se dem ud for hver spiller.

Sådan spiller i Pyramide

 • Alle spillere starter med at kigge på deres 3 kort én gang. Derefter skal hver spiller kunne huske deres egne kort og må ikke se dem igen. Det koster en stor slurk alkohol at se sine kort igen.
 • Spillet starter når første kort i pyramiden vendes. Der startes fra den nederste række med 5 kort i.
 • Nu starter “budrunden” for det pågældende kort der er blevet vendt. Hvis en spiller har det kort på hånden der er blevet vendt i pyramiden, så må han hun i nederste række i pyramiden dele en slurk alkohol ud til en anden spiller (eller sig selv). Har du 2 eller 3 af de samme kort som passer med det der er blevet vendt, må du dele dobbelt eller tredobbelt ud. Du må både dele den ud til flere eller give det hele til én person.
 • Det er også tilladt at bluffe, og dermed dele slurke ud selvom du ikke har det kort der er vendt. Modtageren af din slurk(e) har dog chancen for at kalde dit bluf. Han/hun kan vælge bare at drikke. Så “vandt” du – bluff eller ej. Men vedkomne kan også vælge ikke at tro på dig, hvorefter du skal være i stand at bevise at du ikke bluffer. Er du ikke det, skal du drikke dobbelt. Er du i stand til at bevise det, skal modtageren drikke dobbelt.
 • Skal du vise et kort, så må du efterfølgende få et nyt. Men du må kun kigge på dette ene kort, og ikke de andre du har liggende.
 • I række 5 spilles der om 1 slurk pr. kort. I række 4 om 2 slurke. I række 3 om 3 slurke. I række 2 om 4 slurke. I øverste række (række 1) spilles må der gives 5 slurke ud, hvis du er heldig at ramme det ene kort (Eller hvis du kan bluffe dig frem).
 • Til sidst skal hver spiller kunne sige hvilke kort han/hun har liggende. I den korrekte rækkefølge. Klares det ikke, koster det 3 slurke.
 • Spillet er slut og kan nu starte forfra.

Skal det være vildere: Så kan i blot tilføje en række kort mere.

Eller endnu vildere: I kan vende pyramiden om, sådan så der i den række med 1 kort i kun kan uddeles 1 kort, og så der kan uddeles 5 slurke i den nederste række med 5 kort. Så er der pludselig MANGE flere slurke at dele ud af. 🙂

Hjælp hinanden: Hvis nogen ikke har lyst til at drikke det de har fået tildelt, så tving dem ikke. Og lad det være okay hvis nogen ønsker at træde ud af spillet. Drik med måde og pas på hinanden.

Dette spil har jeg selv spillet et utal af gange sammen med en masse forskellige mennesker. Det er da heller ikke umuligt at der findes mange måder at spille det på. Men ovenstående fremgangsmåde er altså hvad min omgangskreds har udviklet det til. Og det virker fremragende, hvis der er nogen der hænger lidt i bremsen eller hvis der er nogen der lige skal på omgangshøjde med de andre sådan rent alkoholmæssigt inden en bytur eller en tur på festival.

Har du prøvet spillet?

Har du prøvet at spille pyramide hører jeg meget gerne om dine oplevelser med spillet. Skriv en kommentar herunder.