Ølbongen er efterhånden blevet en klassiker. Det er ikke et produkt der ændrer den måde vi drikker øl på, men er beregnet til sjov, spas og druk. En ølbong består af en tragt, en slange, et håndtag med ventil og et mundstykke. Mange kender sikkert til blot at bruge en tom halvanden liter flaske, et stykke haveslange og en masse tape. Løsningen er også hel fin, men ønsker man sig lidt mere lir, giver vi herunder, 4 gode bud på din næste ølbong.

Premium Ølbong med et rigtigt VVS håndtag

Denne ølbong er for en rigtig entusiast. Tragten er skiftet ud med et aflangt rør, i en længde på mellem 67 cm og 100 cm. Alt afhængig om man vælger den ene eller den anden længde, vil man kunne fylde tragten op med 2-3 dåseøl. Røret er desuden gennemsigtigt, således at man kan se øllen glide igennem, og tjekke for unødigt skum. Men det stopper ikke her. Det velkendte håndtag i plastik er udskiftet med et rigtigt VVS håndtag, som man kender fra vandrør. Det sikrer en 100% pakning – ikke en eneste dråbe øl gå til spilde. Mundstykket er heller ikke en del af ventilen, men er et stykke af en slange, der kan udskiftes.

Bongzilla – til dig der går all in

Bongzilla har fået navnet, da den minder om dragen med de mange slanger. Dette er en ølbong på næsten 2 meter, og med 8 slanger. Det betyder at man kan være op til 8 der drikker af gangen af ølbongen. En rigtig fed gadget under en festival, til at drikke med alle vennerne fra teltlejren.

Da man kan være flere om den, skal der også være plads til en vis mængde øl. Dette løses med en kæmpe stor tragt, der kan have hele 10 dåsebajere af gangen. Bongzilla, så fed som den lyder, er den også den dyreste af alle ølbongs på markedet. Man finder sjældent det store monster af en ølbong for under femhundredekroner.

Beerstick verdens hurtigste ølbong

Beerstick har verdensrekorden, i hvor hurtigt man kan tømme en øl på kun 1,2 sekunder. Det lyder helt umuligt, men denne ølbong er ej heller helt normal. Ølbongen er designet som en stor sprøjte, hvor man decideret trykker alt øllen ud og ind i munden. Ubehageligt? Måske. Men ikke desto mindre er det er sjovt at prøve, og se på andre der får en hel øl sprøjtet ind i munden. Hvis man tør, er der endda plads til to dåseøl i sprøjten.

Den klassiske ølbong

Sidst men ikke mindst, finder man den klassiske ølbong. Dette er også det mest budgetvenlige, da den blot består af en tragt, en slange og en ventil af plastik. Den vil helt sikkert være et større hit på festivalen, end en hjemmelavet ølbong. Desuden findes den til blot halvtredskroner. Kvaliteten er dog svingende, da ventilen er af plastik og derved ikke kan modstå for meget øl af gangen. Typisk vil den kun holde en uge på en festival, men sjov er den.