Det er for nemt at gå med de klassiske idéer, når man skal lave et underholdningsindslag, og det vil gøre et langt større indtryk med nogle originale optrædener.

Her følger 10 gode forslag til underholdningsindslag til festen.

Quiz med gæsterne

Om du er vært for festen, eller selv deltager, så er en god quiz altid en vinder.

En konfirmationsfest kan eksempelvis indledes med en quiz om konfirmanden, så alle kan få et godt grin. Læs mere om gode indslag til konfirmationsfesten.

Aktivér dit publikum med en stafet

En sjov stafet kan derfor være et passende afbræk fra de øvrige indslag. Få folk op af stolene og start en ølstafet eller lav en forhindringsbane, som gæsterne skal igennem på tid.

Lær folk at kende

En anden god leg, er legen, hvor man lærer hinanden bedre at kende. Her kan du stille spørgsmål såsom ”Alle, der har spist med hovedpersonen”, eller ”Alle, der har skiftet hovedpersonen” og de personer, der har gjort det, skal så rejse sig og gå over i en del bestemt del af rummet. Den slags løsner op for stemningen, og giver folk lidt at snakke om rundt ved bordene.

Kropskonkurrencer løsner stemningen

Det handler ikke om kvantitet, men kvalitet, når man skal lave et godt indslag til en fest. Du kan for eksempel komme langt med en lille leg, hvor gæsterne skal samarbejde om at lave forskellige kropsformationer, såsom kropspyramider eller skrive ting med kroppe.

Læg en seddel under tallerkenen

Den klassiske leg, hvor man lægger en seddel under tallerkenen, hvor der står en bestemt ting man skal gøre i løbet af middagen, er altid en succes. Det kan være, at man skal hoppe, hver gang der bliver skålet, eller at man skal sørge for at sidemanden altid har noget i glasset.

Talen skal være underholdende

Hvis du vælger at holde en tale, skal du sørge for, at den ikke bliver for tør og kedelig. De bedste taler, er dem, der er personlige, underholdende og som også prikker lidt til hovedpersonen.

Sangkonkurrence er et hit

Lav en musikquiz eller sangkonkurrence, hvor du spiller en lille smule af en sang, som gæsterne så skal rejse sig og synge videre på, ligesom i Hit med Sangen fra TV. Det giver en fantastisk energi, når folk blotter deres sangstemmer – gode som dårlige.

Dansekonkurrencer får gang i festen

Hvis man gerne vil have gang i dansegulvet, er det en god idé at slutte den formelle del af festen med en dansekonkurrence. På den måde fyldes dansegulvet fra starten. Det kan være ballondans eller appelsindans, som både er underholdende og udfordrende for alle.

Gæt og grimasser

Endnu et sjovt og anderledes indslag er Gæt og grimasser. Her kan du tilpasse det begivenheden, så de optrædende skal vise situationer fra hovedpersonens liv.

Kend dit publikum

Uanset, hvilket indslag du vælger at gå med, er det vigtigt at du kender dit publikum. Det nytter ikke noget at lave en vild drukleg til en konfirmation med gamle moster Oda, men det vil måske være passende til en 30 års fødselsdagsfest. Så sørg for at tilpasse indslaget til dit publikum.