At finde en malebog og en håndfuld smukke farver frem er ofte noget, vi forbinder med barndommen. Sådan behøver det dog ikke at være – der findes nemlig masser af inspirerende malebøger til voksne

Malebøger til voksne som mindfullness

I en travl hverdag, med elektronik der forstyrrer og praktiske opgaver der hober sig op, kan det være svært at fordybe sig 100% i noget. Det er dog vigtigt for både hjernen og sindet, at kroppen og psyken får mulighed for at komme ned i gear.

Ellers risikerer man at kroppen konstant er i beredskab og hjernen ikke bliver trænet i at fokusere på én given opgave. Det kan resultere i stress, men også på længere sigt være problematisk for særligt hukommelsen.

Her er malebøger til voksne et både hyggeligt og inspirerende redskab til fordybelse og koncentration. Lidt ligesom kryds og tværs eller andre hjernevrideropgaver – men for de kreative og andre voksne som måske har besvær med dén type opgaver, er malebøger en kærkommen aktivitet ved stuebordet eller på terrassen i haven.

Du kan se et fint udvalg af malebøger til voksne hos Novia.dk

Flere forskellige voksenmalebøger på markedet

Efterspørgslen efter malebøger til voksne er steget de sidste år. Det skyldes både deres afstressende virkning, men også at de ikke er specielt dyre. Derudover er det en hobby, der er nem at komme igang med. Den kræver ingen forudgående evner og så længe man kan tegne indenfor stregerne, er alle i stand til at frembringe smukke malerier.

Malebøger til voksne er også en populær gave og bruges ofte i stedet for en buket blomster i værtindegave eller til kvinden, der intet mangler.

Husk også tegneredskaberne

Når du skal til at tegne i din voksenmalebog, er det vigtigt du har de rigtige tegneredskaber. På den måde bliver resultatet flottest og selve tegnearbejdet nemmest.

Du kan enten vælge at bruge farveblyanter eller tuscher. Det er dog vigtigt, at begge dele er af den tynde slags, som giver mulighed for at male med høj præcision. Mange af tegningerne i malebøger til voksne har nemlig et højt detaljeniveau og farvefelterne derfor ofte er relativt små

Vælger du at bruge tuscher, bør du vælge den vandbaserede type. Ellers risikerer du, at farven trænger igennem siderne og ødelægger motiverne på bagsiden.

Du kan finde både tuscher og malebøger til voksne her