Illustreret Videnskab er nok bedst kendt som et magasin med spændende videnskabelige artikler om alt mellem himmel og jord.

Som noget forholdsvis nyt, har de dog også udviklet et spil til mobilen, som hedder Illustreret Videnskab Quiz Battle. Spillet er blevet meget populært blandt os danskere, og er ved at sprede sig til Norge og Sverige også.

Hvad er Quiz Battle?

Illustreret Videnskab Quiz Battle logoQuiz Battle er et spil, udviklet af Illustreret Videnskab, hvor du kan dyste med dine venner, eller en tilfældig modstander, i paratviden. Der er 6 kategorier, som du kan modtage spørgsmål i: Geografi, historie, sport og fritid, videnskab og natur, underholdning og kunst og litteratur.

Du downloader en app til din telefon, og inviterer en af dine venner, eller en tilfældig modstander til et spil. Du spiller på et virtuelt bræt, og starter altid fra et bestemt punkt på brættet. Når det er din tur, kan du rykke et felt hver gang du svarer rigtigt. Jo flere du svarer rigtigt i træk, jo flere point får du. Når du selv, eller din modstander har bevæget sig ind i målpunktet er spillet slut, og den med flest point har vundet.

Undervejs på brættet kan du forsøge at ramme nogle bonusfelter, som kan fordoble, eller tredoble dine point på det pågældende spørgsmål. Så med en blanding af paratviden og en smule strategi, kan du vinde over din modstander.

Spillet er blevet populært i Danmark, og har efter sigende allerede over 700.000 danske aktive brugere, samt over 300.000 brugere i Norge og Sverige. Disse tal vil nok kun stige i fremtiden, så det burde være nemt at finde en modstander, hvis du er til den slags spil.

Hvorfor er det fedt?

Efter at have spillet Illustreret Videnskab Quiz Battle i en uges tid, må jeg sige at det fungerer rigtig godt. Jeg tror helt sikkert det er et spil jeg kommer til at spille i ret længe. Herunder kan du se nogle af grundene dertil:

  • Der er over 6.000 spørgsmål, og de er af god kvalitet. Det er hverken for svært eller for let efter min smag. Og så løber du nok næppe tør for spørgsmål de første par uger. Hvis du gør, så tror jeg der er gode chancer for at der kommer nye spørgsmål med så mange aktive brugere.
  • Spillet er ganske gratis. Du kan nemt spille den gratis version af spillet. Du skal godt nok nøjes med ét spillebræt, og trækkes med lidt reklamer, som du måske kender fra den gratis version af Wordfeud. Bliver det for meget for dig, kan du købe spillet.
  • Ingen hastværk. Du kan spille din tur mere eller mindre når du har lyst. I hvert fald har du flere dage til at reagere uden du taber spillet. Imens venter din modstander bare på at det bliver sin tur.
  • Du kan spille med mange på én gang. Du kan nemt spille med flere på én gang, sådan så du hele tiden har muligheden for at komme ind i din app og svare på nogle spørgsmål.

Få Illustreret Videnskab Quiz Battle her

Få din Illustreret Videnskab Quiz Battle app lige her. Klik på et af nedenstående links, alt efter hvilken enhed du ønsker at spille på, eller søg på efter “Quiz Battle” på din telefon.

  • Download Quiz Battle til iPhone eller iPad
  • Download Quiz Battle til Android

Prøv også Quiz Battle som brætspil.

Abonner på Illustreret Videnskab

Bladet, eller magasinet, Illustreret Videnskab kan i høj grad også anbefales. Det er et blad der indeholder utrolig mange gennemarbejdede, videnskabelige og spændende artikler om alt mellem himmel og jord. Det kan virkelig anbefales. Jeg elsker at selv læse Illustreret Videnskab.