Er der noget som en god gammel klassisk western film? Personligt elsker jeg en westernfilm af den gode gamle slags.

I nyere tid er der også lavet mange gode westerns. Her vil du kunne finde inspiration til gode western film og hvad du kan kige efter når du leder efter western film.

Hvad er en western film?

Western film genren har fået sit navn fordi historien i mange film i genren tager udgangspunkt i vesten i det 19 århundrede. Det er derfor du ofte i disse film ser barsk natur, små og primitive byer, måske endda spøgelsesbyer. Mændene er ofte det dominerende køn, og “taler” tit med en seksløber, drikker whiskey og spiller poker på en saloon.

Ting du også ofte oplever i western film er f.eks.: Cowboy hatte, Heste, indianere, vildnis, ranches, saloons, skuddueller, slåskampe, de gode mod de onde, bander, røverier og meget meget mere.

Ovenstående er nogle af de elementer der tit præger en western film. Hvis du zapper i dit TV og kommer forbi en western film, kan du tit lokalisere genren på ganske få sekunder på grund af alle disse elementer.

Legendariske western stjerner

Cleat Eastwood - billede fra den populærewestern film: Den gode, den onde og den grusommeDer findes et hav af kendte skuespillere der også har haft succes i én eller flere western film. De fleste tænker nok på John Wayne som en af de første når genren hedder western film. Han var stjernen i en hav af western film i en hel menneskealder og er for mange nok indbegrebet af western genren.

I nyere tid er skuespillere som Clint Eastwood, Kevin Costner, Morgan Freeman, Kurt Russel, Gene Hackman med flere lykkes med mange gode western film.

Find gode western film her

Er du på jagt efter gode gamle klassiske western film eller nyere westernfilm, så klik på en af nedenstående knapper. Så vil du blive ledt til steder på internettet hvor du kan finde gode westernfilm:

Hvilken westernfilm er din favorit?

Jeg elsker fortællinger om Wyatt Earp, Robin Hood ogBilly The Kid. Derfor er filmatiseingerne af disse karakterer blandt mine favoritter. Min favorit western film er helt klart Tombstone, da den indeholder mange gode western elementer. Der er også god action. Og så elsker jeg Val Kilmer i rollen som Doc Holliday. Der er en venlig fyr der har uploaded min favorit scene med Doc Holliday her:

[youtube youtubeurl=”GGNdnlCbfMs” ][/youtube]

Hvilken western film er din favorit? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.