Går du ikke af vejen for en god komedie film, så kan du finde inspiration til nogle af de bedste her på denne liste. Vi vil liste de bedste danske og udenlandske komedie film efter vores mening. Vi vil også liste film som andre synes godt om, samt de film vi får anbefalet i kommentarerne til dette indlæg.

Hvad kan du finde her?

Komedie film - her symboliseret ved Jim CarreyHvad er en komedie film? I min verden er komedie film bare en film du kan grine af. Der findes mange af den slags film. Heldigvis.

De findes dog også i forskellige genre. 2 af de mest kendte genre er romantiske komedier og action komedier. Men der findes også komedie film der er parodier på andre, eller flere, andre film. De er ofte meget platte, men det gør dem ikke nødvendigvis dårlige.

Så i dette indlæg kan du forvente at finde sjove film, som jeg enten selv har set (og synes er sjove) eller som jeg ved er populære inden for genren komedie film.

Komedier er for alle

Både med og kvinder kan som regel lokkes til at se en komedie. De fleste kan jo godt lide at grine. Så hvis du skal til at se en film med din bedre halvdel, og i ikke helt kan blive enige, så er en komedie efter min erfaring noget der falder i god jord hos begge køn hos de fleste.

Hvis i har en film aften, hvor manden f.eks. har valgt en god action film og kvinden har valgt en kærlighedsfilm, så kan i hvis i skal se 3 film, jo altid gå efter en komediefilm som den sidste. 🙂

Og ellers er der jo også mulighed for at vælge en western film eller en uhyggelig gyserfilm.

Danske komedie film

De Danske filmskabere har virkelig lavet mange gode og ikke mindst sjove film i de seneste årtier. Hovedårsagerne til det er nok at der er masser af dygtige og sjove skuespillere, stand-up komikere, skæve manuskripter, skæve karakterer og masser af super gode “one-liners”. Og så selvfølgelig nogle talentfulde filmfolk i Danmark generelt.

Her får du nogle eksempler på sjove Danske komedie film:

Udenlandske komedie film

De udenlandske filmskabere er nu heller ikke uden evner. De kan også lave gode komediefilm. Der er også masser af sjove og skæve skuespillere, så som Jim Carrey, Will Ferrel, Eddie Murphy, Jack Black og mange mange flere.

Herunder kan du se eksempler på en række gode komediefilm fra udlandet:

Mine egne favoritter

Jeg elsker komediefilm. Både Danske, udenlandske, romantiske komedier, action komedier og hvad der ellers findes. Herunder kan du se nogle af mine favoritter inden for komedie film:

  • Blinkende Lygter: Jeg elsker bare denne film for alle dens skæve og mærkelige figurer og ikke mindst alle de gode og skøre dialoger i filmen. Der er masser af gode “one liners” som bare aldrig bliver glemt.
  • Adams Æbler: Jeg elsker denne film af samme årsager som med Blinkende Lygter. Den er bare sjov.
  • De Grønne Slagtere: Denne film falder i samme kategori som de 2 foregående, og disse 3 film er mine absolutte favoritter når det kommer til komediefilm fra Danmark.
  • Notting Hill: En af de bedste romantiske komedier der er lavet efter min mening. Er især vild med “Spike” i filmen, men i det hele taget indeholder den mange sjove elementer.
  • Ace Ventura: Det er nok de komediefilm jeg har set mest, og helt klart min favorit film med Jim Carrey. De film har jeg set igen og igen og får mine varmeste anbefalinger.

Mangler der noget på listen?

Mangler der nogle sjove komedie film på listen, så skriv endelig en kommentar herunder, så vi kan få det hele med. På forhånd tak. 🙂