Jeg har den holdning at cover sange sjældent er ret gode. Ofte er de en direkte voldtægt af originalen, men der findes dog også nogle få gode cover sange, og dem skal vi kigge nærmere på i dette indlæg.

Hvad er cover sange?

Her finder du en liste med mine bud på gode cover sangeEn cover sang er en ny indspilning eller optagelse af en tidligere udgivet sang, typisk udgivet af på ny af en ny kunstner. Der findes et hav af dem, og sikkert også rigtig mange som jeg slet ikke kender, eller måske endda ikke vidste var en cover sang.

I dette indlæg vil jeg nævne nogle cover sange som jeg synes er ret vellykkede, selvom originalen ofte er klart den bedste.

Gode Danske cover sange

Findes der nogle gode danske cover sange? Jeg har haft rigtigt svært ved at finde nogen, så hvis du har et godt bud så kom endelig med en kommentar nederst i dette indlæg.

Det er dog lykkes mig at finde et par stykker. Bl.a. et par sange fra TV programmet X Factor. De kommer herunder:

Tine – This is my life (Gasolin cover) fra X Factor 2010. Denne sang klarer hun bestemt rigtig flot, og det er en af de bedre præstationer i den Danske version af X Factor efter min mening.

http://www.youtube.com/watch?v=VhhPypOXh2w

Anne-Louise – Splittet til atomer (Kashmir cover). En rigtig fed sang af Kashmir, som Anne-Louise klarer på fornemste vis i X Factor i 2001 udgaven.

Gode udenlandske cover sange

Det er noget nemmere at finde nogle gode cover sange i udlandet. Der er sikkert rigtig mange, men du kan se et par af mine favoritter herunder:

The Corrs – Little wing (Jimi Hendrix cover). En af de få cover sange som jeg synes er langt bedre end originalen. Det er måske heller ikke fair at sammenligne, da The Corrs version er markant anderledes end originalen. Bedøm selv herunder:

Mike Masse and Jeff Hall – Africa (Toto cover). En duo der gør det super godt med en cover version af Toto’s kæmpehit “Africa”. Sangen er optaget på en Pizza restaurant og er blevet ret populær på YouTube.

Walk off the Earth – Somebody That I Used to Know (Gotye – Cover). Faktisk har originalen af denne sang drevet mig til vanvid flere gange fordi dens pludselige popularitet gjorde at dem blev spillet konstant overalt i en meget lang periode. Dog synes jeg at denne cover version er bedre end originalen, og det her setup med 5 personer om én guitar er ret cool synes jeg.

Noah – Sexy and I Know It (LMFAO cover). Originalen stinker, men denne cover er ret god synes jeg, men det er også næsten en helt anden sang.

Hvad mener du?

Der er sikkert tonsvis af andre rigtig gode cover sange, som ikke er på listen, men så håber jeg du vil byde ind med forslag i kommentarfeltet nedenfor. Hvilke cover sange synes du er rigtig gode? Du må også gerne nævne nogle dårlige cover sange til skræk og advarsel – eller bare til diskussion. Skriv gerne en kommentar nedenfor.