Leder du efter puslespil til børn, så kan du kan du finde et par tips om emnet her, samt et link til en god webshop hvor du kan købe dem.

Puslespil til børn i alle aldre

Lille barnPuslespil kan fås til børn i alle aldre. Du kan nemt finde puslespil til helt små børn på omkring 1 år. Disse puslespil indeholder ganske få brikker og er typisk lavet af træ. Brikkerne er ofte udstyret med “knopper” så de er nemmere at håndtere for de små børnefingre. Disse puslespil egner sig til HELT små børn fordi der er ganske få brikker og fordi hver brik passer i sit eget hul.

Der findes også træpuslespil til de lidt større børn, med flere brikker og hvor sværhedsgraden er forhøjet. Til disse spil hører der ikke nødvendigvis så mange brikker. F.eks. 10-20 brikker, som dog skal sættes sammen på en måde så de danner et helt billede i en ramme. Det vil sige at hver brik ikke længere har sit eget hul.

Hvis sværhedsgraden skal skrues endnu en tand op skal du typisk over i nogle puslespil lavet af kraftig pap.

Puslespil er godt for indlæringen

Helt fra omkring 1 års alderen siges det at det er rigtig godt for barnet at lege med puslespil, da det styrker indlæringen. Så snart barnet kan gribe eller tage fat om ting, kan puslespil f.eks. være med til at udvikle barnets finmotorik og lede til en bedre koncentrationsevne.

Brikkerne i træpuslespillene til de helt små børn indeholder ofte sjove motiver, som f.eks. dyr, madvarer og lignende. Så disse brikker egner sig også til at lære barnet om hvordan en hest, en hund, en kat ser ud – eller måske endda hvad dyrene siger. Du kan også selv være kreativ og bruge dyrene (eller andre motiver) til at fortælle din egen historie ud fra brikkerne.

Her kan du købe puslespil til børn

Ønsker du at købe puslespil til børn på internettet har vi et forslag til dig. Netgiraffen.dk er en rigtig godt webshop for førn i det hele taget. Du kan købe mange andre ting til ungerne end blot puslespil. De har dog et stort udvalg i puslespil. Ønsker du at kigge nærmere på sagerne, så klik på den grønne knap herunder.

Har du gode oplevelser med puslespil til børn?

Hvad er dine egne oplevelser med puslespil til børn? Har dine egne, eller nogle børn du kender, haft gode oplevelser med puslespil, må du meget gerne dele din historie med os i kommentarerne herunder hvis du har lyst.