Hvad skal vi spise i aften? Hvad skal jeg spise? Stiller du ofte dette spørgsmål til dig selv eller til familien, så kan du måske finde et par tips til nem og hurtig aftensmad i dette indlæg.

Den nemme og hurtige løsning

Du kommer hjem og finder ud af at køleskabet er tomt eller at klokken er blevet så mange at du ikke kan nå at lave mad til dig og din familie. Eller måske orker du bare ikke at lave mad. Hvad gør du så?

Den nemme og hurtige løsning er naturligvis at bestille noget takeaway og få det leveret til døren. Det har faktisk aldrig været nemmere, og det behøver heller ikke tage lang tid. Du bestiller blot maden via internettet, og får det leveret til døren via en af de lokale restauranter i dit nærområde. Der findes nemlig flere smarte sider på nettet hvor du kan bestille nem take away. Det kan du f.eks. via Hungry.dk eller Just-eat.dk.

Indkøb behøver ikke være besværligt

At købe ind til aftensmaden, madpakkerne plus det løse, er nok for de fleste mennesker det største irritationsmoment ved det at skulle lave aftensmad. Men det behøver faktisk ikke være så svært.

Kniber det med tiden til at handle ind, er du træt af evige køer i supermarkeder eller vil du bare hellere bruge tiden på noget andet, så kan du nemt købe dine dagligvarer på nettet og få dem leveret lige til døren. I hvert fald hvis du bor i en af de større byer i Danmark.

På denne måde får du mere tid til rent faktisk at lave aftensmad, og du kan handle når du har lyst til. Det skaber en mindre stresset hverdag.

Køb dagligvarer på nettet hos osuma.dk, hvis du gerne vil have mere tid til familien, til at lave aftensmad eller andre ting.

Hvad skal vi spise i aften?

Hvad skal vi spise til aften? Find nogle svar her.Hvad skal vi spise i aften? Hvis du, eller en anden fra din familie, ofte stiller dette spørgsmål, så kan det være smart at prøve at sætte dine madvaner lidt i system. Hvis du stiller spørgsmålet lige inden i skal spise, så kan det jo være rigtig svært at trylle en masse ideer frem lige med det samme.

Inden i kan lave noget mad, skal i jo have fundet ud af hvad i kunne tænke jer, der skal handles ind og maden skal laves. Så det er ofte noget der skal tænkes på dagen i forvejen.

Derfor kan det være en god idé som familie at uddelegere opgaverne og f.eks. for en hel uge beslutte:

 • Hvad i skal have at spise på hvilken ugedag
 • Hvem der køber ind til det og hvornår
 • Hvem der skal lave maden på den pågældende dag

Hvis i laver en plan over det på den måde, så kan i både slippe for de frustrationer det kan give ikke at have styr på det lige inden spisetid. Det kan også gøre at i sparer en masse penge på indkøb, når i følger en detaljeret plan for hvad i skal bruge til hvilke dage.

–> Få forslag til nemme retter her

Hvad skal jeg spise i aften?

Er du kun dig selv, så kan det være lidt mere besværligt at lave en madplan, da du skal passe på med ikke at komme til at smide en masse gode råvarer ud, fordi du simpelthen ikke kan nå at spise det. Det har jeg tit selv prøvet. Og det irriterer mig altid at smide noget ud der er blevet for gammelt.

Når man bor selv vil man jo samtidig gerne have noget forskelligt pålæg til madpakken, samt slippe for at spise det samme alt for mange dage i træk.

Jeg har lært af erfaring at det er rigtig godt med en kummefryser, sådan så jeg kan lave store portioner af mad, og fryse dem ned i små portionsstørrelser, som er nemme at tage op og varme i en travl hverdag. Så kræves der kun noget tilbehør til maden. F.eks. i form af noget salat eller nogle grøntsager.

–> Få forslag til nemme retter her

Find inspiration i gode kogebøger

Der findes masser af kogebøger, hvori der både er opskrifter og guides til at følge dem på nem, hurtig og sund mad. Du kan finde masser af gode kogebøger hos SAXO.com. Klik på linket herunder:

Find gode kogebøger her.

Ideer til hurtige og nemme retter

Der findes masser af nemme og hurtige retter mad, som alle kan finde ud af at lave, og som også egner sig til nedfrysning. Det er f.eks.:

 • Lasagne
 • Boller i karry
 • Spagetti med kødsovs. Kan du ikke lave det fra bunden, så kan du bare bruge Knorr, Dolmio eller hvad de ellers alle hedder.
 • Svensk pølseret
 • Hjemmelavet pizza
 • Wokretter, f.eks. med nudler, grønt og kylling
 • Biksemad
 • Supper af alle mulige slags. Skal det være meget nemt, så har MOU masser af glimrende supper der bare skal købes og varmes op. Alternativt kan du lave dem selv.

Alternativt kan du gå på jagt hos Knorr, hvor du med noget pulver blot behøver at tilsætte noget kød, samt vand/mælk eller lignende. Det kan ikke være nemmere. Og hvis du så bare supplerer med nogle grøntsager eller noget salat, så er det nok heller ikke noget du dør af i længden. Det er denne form for nem mad jeg i stor stil selv praktiserer.

Endnu hurtigere retter, der dog ikke kan fryses ned kunne være:

 • Pitabrød med tilbehør. Det kan f.eks. være salat, æg, tun, kød svitset i krydderier (oksekød eller kylling), dressing
 • Tacos med tilbehør. Her kan det samme tilbehør anvendes som til pitabrød.
 • Rugbrød med lækkert pålæg og tilbehør (agurker, tomater, peberfrugt eller evt salatblade). Rugbrød kan sagtens laves lækkert. Er brødet købt hos bageren så hjælper det også afsindigt meget på det.
 • Hjemmelavet burger. Dem du laver selv smager tit langt bedre end dem du køber på en grillbar.

Planlæg i morgen i dag

Er du træt af denne situation, så planlæg hvad i skal spise i morgen allerede i dag, sådan så du kan lave de nødvendige indkøb på vej hjem fra arbejde, og så du allerede når du kommer hjem ved hvad der skal laves til aftensmad. Alene det at du og din familie ved hvad der skal laves gør det hele meget lettere at rumme. Og når der er købt ind er det sådan set bare at gå i gang.

Masser af spændende opskrifter på nettet
Mangler du inspiration til hvad du mere specifikt skal lave og/eller en fremgangsmåde til at lave retterne og til hvilke ingredienser du skal købe ind, så findes der et hav af gode hjemmesider med opskrifter. Du finder links til et par af dem herunder.

Hvordan holder du styr på aftensmaden?

Hvordan holder du eller din familie styr på hvad i skal spise til aftensmad de forskellige dage? Er det tilfældigt eller ligger der et større planlægningsarbejde bag? Og hvordan har i evt. sat det i system? Og hvor tit spørger du din familie hvad skal vi spise i aften? Jeg håber at høre fra dig. Skriv gerne en kommentar herunder.