Her kan du få en god oversigt over nogle af de mange fantastiske forlystelsesparker i Danmark, Tyskland, Sverige og Norge. Så hvor end du bor i Danmark, så burde det være muligt for dig og familien at få en sjov dag i en af de mange forlystelsesparker der findes.

Indhold i denne artikel

Dette indlæg er ret langt, så hvis du søger efter et bestemt afsnit og er ligeglad med de andre, så kan du se en oversigt over de enkelte afsnit herunder. Klik på ét af dem for at hoppe direkte ned til dette afsnit.

Underholdning for store og små

Forlystelsesparker i DanmarkForlystelsesparker er ikke kun for børn og unge. I langt de fleste forlystelsesparker er der masser af ting der er værd at prøve for voksne også. Hvis du aldrig har prøvet det før som voksen, så gør dig selv den tjeneste og tag til en af de forlystelsesparker der er mest “voksenvenlige”. Her kan du ofte både få gode adrenalin kicks, få din indre fartdjævel stillet tilfreds. Er du en vandhund kan du i flere forlystelsesparker finde et vandland.

Jeg har prøvet et par stykker af dem både som barn og som voksen, og det er virkelig god underholdning at tilbringe en dag i en forlystelsespark.

Har du børn, så behøver jeg ikke fortælle dig, at de vil elske dig for en hel dag i en forlystelsespark. 🙂

Planlæg en sjov eller romantisk udflugt

Trænger du til en romantisk oplevelse med din kæreste, hvorfor så ikke planlægge en tur til en nærliggende forlystelsespark? Forlystelsesparker egner sig godt til kæresteture eller endda til dates. Så overrask du bare kæresten med en udflugt med sjov, action og måske endda romantik.

Du kan også få en hylende morsom dag sammen med en flok venner i en forlystelsespark. Det er bare med at komme af sted. I vil garanteret opleve at være sammen på en helt ny måde hvor i går helt i barndom eller hvor jeres konkurrencegen bliver testet til det yderste. Det kan med stor sandsynlighed blive en kanon dag, sammen med en flok venner og veninder i en forlystelsespark.

Tips til at undgå kø i en forlystelsespark

Hvis du først er ankommet til en forlystelsespark, og det ikke er til at sparke sig frem for mennesker, så er det svært at gøre så meget for at undgå kø ved forlystelserne. Der er dog nogle ting du kan prøve og efterleve og det vil måske hjælpe en smule.

 • Gå på restaurant udenfor normale spisetider, så du kommer i mindst mulig kø når du skal spise, og har adgang til forlystelserne mens andre spiser. Medbring evt. din mad hjemmefra så du ikke skal bruge tid på en restaurant.
 • Stil dig kun i kø hvis vente tiden er forholdsvis kort, så du ikke bliver fanget i en flere timers lang kø, som du ikke kan komme ud af.
 • Stil dig i kø ved indgangen til forlystelsesparken en halv time før de åbner, så du kan komme først til de bedste forlystelser. På den måde får du en halv time til en time i parken inden den er fyldt hel op med mennesker.
 • Bor du tæt på kan du også tage ungerne med til forlystelsesparker et par timer inden de lukker. På dette tidspunkt er det oftest ved at tynde ud i de besøgende. Især hvis det er en forlystelsespark der har åben til ud på aftenen.

Det bedste er dog at planlægge din tur i rigtig god tid – og gerne i forhold til vejret. Forlystelsesparkerne har naturligt nok højsæson om sommeren og naturligvis især hvor de fleste mennesker har ferie. Med det i tankerne kan du:

 • Tænke på og besøge forlystelsesparkerne uden for højsæson. I starten eller slutningen af sommeren. På den måde skulle du kunne undgå de helt tæt pakkede forlystelsesparker.
 • Overveje om du skal tage af sted til en forlystelsespark en dag hvor vejret er dårligt. Måske en dag hvor der er byger, eller regner en smule hele tiden. Eller måske bare en dag hvor det er koldt. Med den rette påklædning og evt. et regnslag, kan du meget nemt få en fantastisk dag alligevel.
 • Du kan også forsøge at undgå forlystelsesparkerne på de dage hvor de har ekstra events, så som koncerter eller andre shows, som helt sikkert vil tiltrække en masse mennesker.
 • Forsøg at undgå at tage til forlystelsesparker på tidspunkter hvor de er overrendte af udenlandske turister. Det kan være umuligt, eller meget svært. Men hvis det kan lade sig gøre, så kan du bruge mere tid på forlystelser frem for at stå i kø. 🙂

Den bedste oplevelse får du helt sikkert hvis der ikke er for lange ventetider ved forlystelserne. Jeg har personligt haft stor succes med at tage af sted på dage med dårligt vejr. Jeg har på den konto flere gange oplevet at vi kunne gå lige til forlystelserne uden mærkbare ventetider. Så er det dælme sjovt at være i en forlystelsespark. Så gør det altså ikke så meget at det regner. Et regnslag tager det værste, og eller dør du ikke af at blive lidt våd. 🙂

Gode ting du kan tage med på udflugt

For at gøre udflugten  til forlystelsesparker så god som mulig, er det en god idé at have nogle bestemte ting med. Der er en række praktiske ting der kan være gode at have med. Og så kan det være en super god idé at du har lidt proviant med og enkelte remedier så du kan være effektiv inde i selve parken.

 • Ønsker du at gøre turen billigere, kan du sørge for en god madpakke og nogle gode drikkevarer til hele turen. De fleste forlystelsesparker tillader medbragt mad og drikkevarer. Medbringer du din egen mad kan du også være mere effektiv i parken, da du undgår restaurantbesøg, hvor der kan være kø.
 • Medbring gerne en cykeltrailer, en trækvogn, en kuffert med hjul eller en lille rygsæk til hver, så kan have alle jeres ting med fra bilen hele tiden. Det kan tage LANG tid at gå frem og tilbage til bilen hele tiden. Det kan måske endda være svært at finde hinanden igen. Trækvogne eller lignende kan også typisk lejes i de fleste forlystelsesparker.
 • Sørg for at have regnslag med til alle mand. Gerne hjemmefra, men eller kan de også købes i de fleste forlystelsesparker. Hvis der bare kommer en enkelt byge, så er det trist at være våd de næste par timer på grund af det. Især på en kold dag.
 • Ved du at du skal bruge penge i parken. F.eks. på spisesteder, i boder og lignende, så kan det være en god idé at have hævet penge på forhånd. De tager med stor sikkerhed imod kreditkort i parken, men det er ikke sikkert de gør det i alle boder og spisesteder. Derfor kan du nemt komme til at stå i kø for at hæve penge. Der er trods alt sjovere ting at stå i kø for ikke? 🙂
 • Undgå tyveri og tricktyve. Især i perioder med udenlandske turister og folk i feriestemning findes der masser af tricktyve. Også i forlystelsesparker. Derfor kan du også sikre dig imod disse tyve så godt som du kan på forhånd. F.eks. ved at sørge for at der ikke er én person der har ALLE jeres kontanter på sig. Derudover er det en god ide at have pengene opbevaret i dine forlommer i dit tøj. Og helst ikke i jakkelommer eller baglommer på bukser. Og helst heller ikke i alt for løse lommer eller i en rygsæk. Selvom du måske kommer til at ligne en tysk turisk, så er det mest sikre sted nok en bæltetaske eller i en minitaske eller punk du har hængende om halsen i en snor.

Forlystelsesparker i Danmark

I Danmark har vi ret mange forlystelsesparker af god kvalitet. Mange af dem egner sig både til børn og voksne. I dette afsnit vil jeg nævne alle dem jeg kender til.

Skulle der være flere gode forlystelsesparker i Danmark som ikke er på listen herunder, så må du meget gerne gøre mig opmærksom på det i en kommentar nederst i denne artikel.

Her kommer en liste med forlystelsesparker i Danmark i tilfældig rækkefølge (postnummer og by står i parentes):

 • Fårup Sommerland (9492 Blokhus) – Helt klart en af Danmarks bedste forlystelsesparker. Ikke mindst på grund af de mange muligheder der er for både børn og voksne. Her kan langt de fleste nemt holde ud at tilbringe en hel dag. Læs mere her.
 • Legoland (7190 Billund) – De verdenskendte LEGO klodser er selvfølgelig hovedtemaet i denne forlystelsespark. Personligt synes jeg ikke den er så god til voksne, men den er helt sikkert et hit for ungerne. Læs mere her.
 • Djurs Sommerland (8581 Nimtofte) – Stort sommerland på Djurs for både store og små legebørn. Læs mere her.
 • Tivoli (København centrum) – En af de ældste i Danmark – og den mest besøgte forlystelsespark. De har både åbent i sommerperioden, i efterårsferien med halloween tema, samt ved juletid med jul som tema. Læs mere her.
 • Tivoli Friheden (8000 Århus C) – Tivoli i Aarhus for hele familien. Masser af forlystelser og events. Læs mere her.
 • Bakken (2930 Klampenborg) – Verdens ældste forlystelsespark. Her kan du opleve forlystelser, cirkusrevy, tema dage og meget meget mere. Et godt sted for hele familien. Læs mere her.
 • Sommerland Sjælland (4572 Nr. Asminderup) – Forlystelsespark på Nordvestsjælland. God for familier med mindre børn. Læs mere her.
 • Jesperhus Blomsterpark (7900 Nykøbing Mors) – Feriecenter og park, som er specielt velegnet til børnefamilier. Mulighed for masser af sjove aktiviteter. Læs mere her.
 • BonBon-Land (4684 Holmegaard) – Forlystelsesparken der blev til på grund af slikposerne med de sjove navne. Rigtig god park til børnefamilier. Læs mere her.
 • Danfoss Universe (6430 Nordborg) – Forlystelses- og science park der åbnede i 2005 på Als i Sønderjylland. Både for voksne og børn. Læs mere her.
 • Joboland (3740 Svaneke) – Oplev Dyr, Vandland, Action og leg, samt skøn natur på Bornholm i dette legeland. Skønt sted for børn og voksne. Læs mere her.

Forlystelsesparker i Tyskland

Der er også en lang række forlystelsesparker i Tyskland, som du kan besøge med vennerne, din kæreste eller hele familien for den sags skyld.

Tyskland er jo ofte noget vi Danskere kører igennem på vej længere syd på til varmere himmelstrøg. Men vejen igennem Tyskland er jo ret lang, så måske kan et stop i en forlystelsespark på vejen være en god idé. Ikke mindst for ungerne.

Se et overblik over forlystelsesparker i Tyskland på denne hjemmeside.

Forlystelsesparker i Sverige

Er du i Sverige på ferie, på besøg hos familie eller venner. Eller bor du i Sverige, så kan du også finde forlystelsesparker i Sverige.

Du kan se en oversigt på denne hjemmeside.

Forlystelsesparker i Norge

Er du på gennemrejse i Norge for at opleve den skønne natur, på almindelig ferie, på besøg hos vennner eller familie, så kan du også fornøje dig i flere forlystelsesparker i Norgen.

Du kan se en oversigt på denne hjemmeside.

Mine egne oplevelser fra Danske forlystelsesparker

Jeg har prøvet en masse forlystelsesparker da jeg var dreng. Dengang var det normalt at hele familien i kæmpe flok tog af sted til en af Danmarks mange forlystelsesparker. Vi var vel 30-40 personer fordelt på en del familier. Så der var både mange af voksne og masser af børn i alle aldre.

For en bette knægt som mig var det nogle fantastiske dage. Og det på trods af at de fleste parker slet ikke var så udviklede og indeholdte så mange muligheder som i dag. Det var bare ren hygge at være af sted med familien og kunne lege dagen lang.

Som voksen har jeg prøvet både Legoland, Fårup Sommerland, Danfoss Universe og Tivoli. Og her er min absolutte favorit uden sammenligning Fårup Sommerland. Det er et fantastisk sted, med masser af muligheder for voksne legebørn. Også hvis du er til action, fart og spænding. De har nogle forlystelser der godt kan trække nogle G. Det kan anbefales!

Har du en kommentar til artiklen?

Har du en kommentar til artiklen eller en god oplevelse fra en af de mange forlystelsesparker du gerne vil dele med os, så skriv endelig en kommentar. Har du været i en eller flere forlystelsesparker som vi ikke har med på listen, vil jeg også meget gerne høre fra dig.