Den nuværende situation har gjort, at det formentlig heller ikke bliver i år, danskerne pakker rejsekufferten og sætter kurs mod fjerne himmelstrøg. I stedet bliver ferien afholdt i Danmark, men selvom det kan være svært at finde ledige hoteller og sommerhuse, er der ingen grund til at fortvivle.

Hvis du endnu ikke har booket et hotel eller sommerhus i sommerferien, er det formentlig for sent at gøre det. Den nuværende situation har gjort, at alt allerede er booket, medmindre du er meget heldig, men det betyder ikke, at I skal droppe alle ferieplaner.

Der er dog ingen grund til at fortvivle, for der er stadig mulighed for en spontan ferie i Danmark. I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du arrangerer en spontan ferie i Danmark, hvis eventyrlysten alligevel skulle melde sig.

Tag på sheltertur

Selvom det er muligt at booke sheltere, betyder det ikke, at alt er optaget. Mange har booket flere måneder i forvejen, og det er de færreste, der husker at afmelde deres booking, hvis der skulle komme noget i vejen.

Det betyder, at I rent faktisk har mulighed for at finde et ledigt shelter, selvom det er booket i forvejen. Det er dog ikke til at vide på forhånd, men man kan altid forsøge – og det er altid forsøget værd, hvis det viser sig, at shelteren er ledig.

Dog er det en god idé at vælge en shelter, som er placeret i nærheden af jeres bopæl, så I ikke skal drøne land og rige rundt for at tage slukørede hjem. Vælger I at tage på sheltertur, kan det være en god idé at besøge en outdoor shop, så I har det rette udstyr med.

Byt hus med venner eller familie

Hvis der ikke er nogen mulighed for at finde en ledig shelterplads, sommerhus eller endda et spot på en campingplads, er der heldigvis flere muligheder. Hvis I har nogle gode venner eller familie, som også trænger til at komme lidt væk fra de vante omgivelser, kan I bytte hus.

Det giver jer mulighed for at komme gratis på ferie – og endda få lidt luftforandring, mens I holder sommerferie. Det er en praktisk mulighed, som især er velegnet, hvis I har venner eller familie i andre dele af landet.

Det kan også være en mulighed at bruge Airbnb, hvor der ofte er mulighed for at finde noget at leje, selvom alt andet er lejet ud. Det koster dog væsentligt mere end at bytte lejlighed eller hus med gode venner eller familie.