Sommerferien står for døren, og hvis du som mange andre skal rejse til udlandet og gå på opdagelse i spændende, nye rammer – så er mulighederne noget nær uendelige. Er du en af dem, der har ligget en smule for meget på sofaen under coronapandemiens lockdown, og gerne vil ud og forbrænde nogle kalorier, så kunne hiking sikkert være noget for dig og dine nærmeste.

Der er et hav af oprettede ruter specielt til formålet i stort set alle lande. Det inkluderer ruter i flot skov, fjelde, bjerge mm., der gør oplevelsen nem og tilgængelig at begive sig i kast med. Det er både sjovt og underholdende at samle en rejsemakker eller en håndfuld venner, der har samme passion for at fordybe sig i natur og skønne omgivelser. Så hvis det lyder som noget for dig, så læs endelig videre!

Pak rygsækken med de mest nødvendige grej

En rygsæk med for meget last kan være det, der gør en lang hikingtur til en rigtig, rigtig lang hikingtur. Det er bogstaveligt talt op ad bakke, at være sløset med forberedelsen af turen i det fri, så et godt råd herfra ville være, at tænke sig en ekstra gang før der medbringes personlige accessories i form af vielsesringe og øreringe, en proppet toilettaske med unødvendige ting mm. i den vilde natur. En god, slidstærk rygsæk er en førsteprioritet, der som udgangspunkt ikke burde veje mere end 20 kg.

Hvis du er afsted med andre hikere, så prøv at koordinér med deres grej, så i ikke tager flere af de samme ting med, hvor I kun har behov for én. En god tommelfingerregel er også, at pakke til både varmt og koldt vejr. Du kommer med garanti til at svede, men husk at nætterne sagtens kan blive kolde, og at en langvarig underafkøling nemt kan sætte en stopper for en god hikingferie.

Som et minimum, så husk i hvert fald:

  • Solbriller, der blokerer mod UV-stråler
  • Svedtransporterende undertøj
  • Vandrestøvler m. vandresokker
  • Stor vandflaske
  • Toiletsager m. solcreme og neglesaks
  • Sovepose m. liggeunderlag

Det skal du være opmærksom på, når du/I vandrer

Der er rigeligt med tid på turen, men hvis man finder en god rytme og snakken går, så kan en dag med hiking gå hurtigere, end man forventer. Det kan godt være svært at vurdere, hvor mange kalorier, der bruges i løbet at dagen, men sørg for jævnligt at drikke vand og snacks, der kan holde blodsukkeret oppe. Hvis én af jer medbringer en telefon eller et smartwatch, kan det give jer en indsigt i hvor meget energi i bruger og samtidig virke som en indikator til hvornår pauserne bør ligge, så I ikke slider unødvendigt på kræfterne. Husk selvfølgelig også at tage større pauser, hvor I får spist større måltider og fyldt depoterne op. Brug evt. pauserne konstruktivt og nyd øjeblikkene med dine bekendte – tag rigeligt med billeder, så I kan se tilbage på en fed og underholdende tur.

Det er også en fed gave at give dine bekendte, at tilbyde en flot, redigeret fotografi, der samler turens gode stemning i et snapshot. Hvis du går meget op i at dokumentere din ferie i form af billeder, så medbring et spejlreflekskamera af god kvalitet. Det kan opfange mange flere detaljer i et foto, end vores smartphones, selv om den sidste løsning naturligvis er den, der vejer og fylder mindst.

En hikingtur med sine venner eller nærmeste kan være den helt perfekte getaway i en ellers travl hverdag. Det kan skabe en ideel mental ro at fjerne de sysler og opgaver, vi normalt bruger meget tid på derhjemme – selv når vi er på ferie. Så husk også at pak telefonen og arbejdsmails væk og nyd øjeblikket imens I kan. I er på ferie, og det er vigtigt at kunne afkoble og give plads til øjeblikket.