Mange forbinder en hyggelig dansk sommer med en strandtur – og af god grund. Strandture kan nydes med både familie og venner, og er en fantastisk mulighed for at komme ud og røre sig og have det sjovt.

Det er både vandleg for de vilde, og solbadning for dem der bare har brug for at slappe af. Der er altså til alle typer sommerferienydere. Den trælse del ved strandture vil dog altid være pakningen. Hvad skal man have med? Hvad er vigtigst? Det finder du heldigvis svar på her.

1. Aldrig tag på stranden uden solcreme

Du havde nok allerede regnet ud den ville være her. Solcreme er selvfølgelig vigtigt for at beskytte din hud mod solens radioaktive stråler, og mindske risikoen for både hudkræft og solskoldelse – hvoraf den sidste selvfølgelig er den mest hyppige.

Så inden du overhovedet pakker noget som helst andet, så vær sikker på at du har en kæmpe dunk solcreme med dig, med en tilstrækkelig høj SPF. Om det er nødvendigt med høj eller lav SPF er selvfølgelig forskelligt fra person til person, men hellere være for beskyttet, end ikke beskyttet nok.

Har du brug for mere beskyttelse mod solen end blot solcremen, kunne du overveje at smide en parasol og en stor solhat ind bag bilen også.

2. Giv armene en pause og husk trækvognen

Man kan blive træt nok i benene af at forsøge at løbe rundt i havet, så hvorfor ikke give dine arme en pause, og huske en trækvogn næste gang du skal på stranden?

Ofte er det også tilfældet at strandens parkeringsplads befinder sig et godt stykke fra stranden, da terrænet mellem parkeringspladsen og havet ikke er egnet til biler. Så har du ikke en trækvogn med er det meget sandsynligt at dine arme allerede er trætte, inden du overhovedet når frem til stranden.

Der findes en masse forskellige former for trækvogne derude, så ligegyldigt dine behov, kan du være sikker på at der findes en derude for dig. Har du børn der skal med på stranden, bør du kigge efter en trækvogn med plads til ungerne, når de engang bliver udmattede.

Har du en lille bil med et endnu mindre bagagerum, tænker du nok at der slet ikke er plads til en trækvogn omme bagi. Så er det heldigt at der findes en smart klapsammen trækvogn, som du kan pakke ind i din bil uden problemer.

3. Ha’ badetøjet parat i tilfælde af en vandkamp

Selv hvis du fra starten af ved du ikke har planer om at svømme, kan det være en god ide at huske badetøjet alligevel. Der er trodsalt altid en chance for at du ombestemmer dig. Mange har hårdnakket nægtet at ville i vandet, men så snart de ser deres venner fjolle rundt ude i bølgerne, bliver de fristede alligevel.

Badetøj hverken fylder eller vejer noget, så det gør alligevel ikke den store forskel om du tager det med eller ej. Så hellere huske det, end at fortryde at du ikke kunne kaste dig ud i det store blå hav.