Skal du til hovenstaden, et par dage eller mere, så kan du i dette indlæg finde masser af forslag til aktiviteter og oplevelser i københavn som et værd at besøge eller prøve.

Indhold i denne artikel

Ønsker du ikke at læse hele artiklen, kan du bruge nedenstående links til at “springe” direkte til det (eller de) afsnit som interesserer dig mest:

Fakta om København

Find ideer og forslag til seværdigheder og oplevelser i København lige herKøbenhavn er ud over at være Danmark hovedstad og største by, også kendt for at være et populært sted at besøge for udenlandske turister. Købehavn har flere gange figureret højt på lister over Europæiske byer der er værd at besøge.

København har godt 1,2 millioner indbyggere og byen er populær for både Danske og udenlandske turister, på grund af de mange seværdigheder, oplevelser og events der hvert år finder sted i byen. I dette indlæg kan du finde inspiration til oplevelser i København.

Læs mere om byen på WikiPedia.

Oplevelser i København

Trænger du til nogle anderledes oplevelser i København af forskellig karakter, så kan du på oplevelsessitet duglemmerdetaldrig.dk finde flere oplevelser, som du kan komme til at prøve i (eller tæt) på København.

Disse oplevelser kan bestilles på forhånd, sådan så de kan kombineres med et evt. skemalagt besøg i København. Og der er masser af oplevelser af vælge i mellem. Hvad med f.eks.:

  • At prøve at køre i en superbil
  • At prøve en helikoptertur over byen
  • At prøve at flyve i en vindtunnel, og opleve hvordan det føles at være næsten vægtløs
  • At prøve en gennemtestet og superhyggelig luksus brunch
  • At prøve vin-, whisky- eller ølsmagning
  • At prøve at komme på kokkeskole
  • Og mange mange flere.

Find oplevelser i København ved at klikke på knappen herunder.

Se eksempler på oplevelser her

Kendte seværdigheder i København

Der findes et hav af seværdigheder og spændende oplevelser i København. Herunder får du en oversigt over nogle af de mest kendte.

Den lille havfrue
Den lille havfrue er en af de mest kendte oplevelser i KøbenhavnDen lille havfrue er nok Danmarks mest kendte turistattraktion, og dermed også et populært sted for turister at besøge. Selve skulpturen er måske ikke noget særligt, men historien er interessant, da den skal illustrere H. C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue. For mange Danskere er selve skulpturen nok ikke noget særligt, men den er et tilløbsstykke for udenlandske turister. Men det er et stykke Dansk kultur som bør opleves minimum én gang.

Strøget
På Strøget i København er der masser af butikker, hyggelige spisesteder og meget merePå Strøget, som er byens gågade, finder du også masser af oplevelser i København. Her finder du et hav af butikker, caféer, restauranter og meget andet.

Her kan de fleste mennesker nemt få timer til at gå. Det er altid et besøg værd. Især hvis du ikke har prøvet det før. Hvis du som mand er på shoppingtur med kvinderne, kan du nemt finde en hyggelig café eller pub at fordrive tiden på.

Nyhavn
Nyhavn er et hyggeligt sted, med gamle huse, caféer, restauranter og masser af glade menneskerNyhavn er et gammelt havnekvarter i København, som er en helt special bydel i København af flere grunde. For de første på grund af de flotte gamle (og renoverede) huse. For det andet fordi H. C. Andersen har boet i flere husene i Nyhavn da han levede. Og sidst men ikke mindst fordi Nyhavn i dag består af en lang række caféer og restauranter og er dermed et populært sted at spise og opholde sig i hyggeligt selskab.

Om sommeren er Nyhavn især populært, da mange caféer og restauranter giver mulighed for at gæsterne kan nyde mad og drikke udendørs i de hyggelige omgivelser.

Kanalrundfart
Kanalrundfart i København giver dig mulighed for at se flere seværdigheder fra en anden vinkelDu kan også tage på kanalrundfart i København og se nogle af de forskellige seværdigheder fra en lidt anden vinkel. Du kan bl.a. se Den Lille Havfrue, Operahuset og Nyhavn på en havnerundfart i København.

Har du ikke prøvet det før, kan det godt anbefales. Især hvis vejret er godt. Læs mere her.

Fristaden Christiania
Fristaden Christiania er et populært sted for både Danske og udenlandske turisterFristaden Christiania er et lille “lukket” samfund i en bydel af København.

På den ene side er det en stor turistatteraktion, men også et sted for hashhandel og anden kriminalitet.

Det er dog bestemt et sted som er en oplevelse værd og som også besøges af mange udenlandske turister. Læs mere her.

Tivoli
Tivoli i København er altid et besøg værdTivoli i København er den mest besøgte turistattraktion i Danmark, da denne forlystelsespark er yderst populær for både Danskere og udenlandske turister, samt voksne og børn. Tivoli har også flere årligt tilbagevendende events, som gør det interessant at komme der igen og igen. De har f.eks. hvert år et juletema, hvor der bl.a. er flot pyntet i hele parken. De har ligeledes flere koncerter i løbet af året.

Har du aldrig været i Tivoli, så er det absolut et must. Læs mere her.

Dyrehavsbakken (Bakken)
Dyrehavsbakken i København er en yderst populær attraktion i KøbenhavnBakken er verdens ældste forlystelsespark. Tivoli er i øvrigt den næstældste. Bakken har en række forlystelser, og er desuden også kendt for at huse Cirkusrevyen.

Bakken er et helt unikt sted, og ligger i dyrehaven som er en stor naturskov som også “huser” begivenhederne: Eremitageløbet og Hubertusjagten.

Dyrehavsbakken, eller Bakken, er bestemt et besøg værd. Læs mere her.

København Zoo
I København Zoo kan du bl.a. se på elefanterKøbenhavn Zoo er en af Europas ældste Zoologiske haver, og er altid et besøg værd hvis du, eller familien, eller at se på dyr som i ikke møder hver dag. Du kan bl.a. se flodheste, giraffer, elefanter og mange andre dyr. Børnene kan også komme i børnezoo hvor de kan komme helt tæt på en række mere almindelige dyr, som f.eks. geder.

Læs mere om København Zoo lige her – eller se også vores oversigt med zoologisker haver i Danmark.

Rundetårn
Fra Rundetårn kan du opnå en flot udsigt, og opleve den specielle spiralgang der fører dig næsten helt til toppen i tårnet.Rundetårn i København er også en kendt turistattraktion. Det er populært at komme op i tårnet og kunne kigge ud over byen, og tårnet er derudover kendt for den lange spiralgang der fører dig næsten helt til tops i tårnet.

Rundetårn i København er dog mere end det. Her afholdes nemlig også forskellige arrangementer, så som udstillinger og koncerter. Læs mere her.

Experimentarium City
Experimentarium City er et sted for hele familien, hvor i nemt kan tilbringe mange timerExperimentarium City er et sted dem der interesserer sig for naturvidenskab og teknik, og hvor du kan få lov til at prøve kræfter med med en række forskellige sjove ting.

Bestemt også en af de sjove oplevelser i København, som kan give en sjov oplevelse for hele familien – både unge og ældre. Læs mere her.

Visit Carlsberg
Visit Carlsberg giver dig mulighed for at se et stort bryggeri, samt få nogle smagsprøver naturligvis.Visit Carlsberg er en seværdighed der giver dig mulighed for at besøge et stort bryggeri og få et indblik i hvordan alle Carlsbergs produkter bliver til, få en masse spændende oplevelser, og ikke mindst muligheden for at smage på varerne.

Carlsberg er måske ikke et sted for børn, men voksne som er interesseret i at se et stort bryggeri, kan få en god oplevelse her. Læs mere her.

Tycho Brahe Planetarium
I Tycho Brahe Planetarium kan du bl.a. se spændende film på et stort kuppelformet lærredTycho Brahe Planetarium er en bygning i København hvor du både kan se udstillinger, og “Rumfilm” i Rumteatret.

Hvis ikke du har prøvet det før, skal du unde dig selv denne oplevelse.

Det er specielt og ret fantastisk at se de fantastiske film på det kæmpe store kuppelformede lærred. Læs mere her.

Den Blå Planet – Danmarks Akvarium
Den Blå Planet (Danmarks Akvarium) kan du opleve dyr som lever under eller i vand. Det er en god oplevelse for hele familien.
Den Blå Planet er et fantastisk sted hvis du er bare en smule interesseret i dyr – og især dem under vand.

Danmarks Akvarium er et must, hvis du er i København.

Du kan se et hav af fisk, men også andre dyr som f.eks. krokodiller, skildpadder og søløver. Læs mere her.

Festivaller i København og omegn

Elsker du festivaler i og omkring hovedstaden, så har jeg herunder samlet en række oplevelser i København (og omegn) hvor musik er det altoverskyggende element.

Roskilde Festival
Roskilde Festival er den største festival i Danmark, og evner hvert år at tiltrække nogle af de største navne fra den internationale musikscene, samt et hav af glade gæster naturligvis.

Hvis du ikke orker at besøge en festival på alle spilledage, kan du kombinere et besøg på denne festival, med dit besøg i København, og f.eks. nøjes med én enkelt dag på festivalen. Læs mere her.

Grøn Koncert
Grøn Koncert er en folkefest, hvor kendte danske bands spiller skiftevis i løbet af en hel koncertdag. Det er et arrangement der ikke forpligter ret meget, da du som regel kan købe billet på selve koncertdagen. Er du i København under afviklingen af årets Grøn Koncert, så kan du overveje om du skal lægge vejen forbi. Læs mere her.

Copenhagen Jazz Festival
Er jazz din favorit musikgenre, så bør du overveje at besøge Copenhagen Jazz Festival, hvis det passer med dit besøg i København. Læs mere her.

CopenHell
CopenHell er navnet på den festival i København der koncentrer sig om den hårde musikgenre, nemlig metal. Er det noget for dig, så besøg København når CopenHell finder sted. Læs mere her.

Flere festivaler?
Vil du gerne besøge nogle nye festivaler, som du måske ikke før har besøgt, så kan du finde inspiration i artiklen om festivaler i Danmark.

Besøg et slot i eller omkring København

Rosenborg Slot
Rosenborg Slot er en attraktion for hele familien
Rosenborg Slot er en historisk og spændende seværdighed i Købehavn, hvor du bl.a. kan blive klogere på de kongeliges historie gennem mere end 300 år, samt se de danske krongallerier og kronjuveler.

En spændende oplevelse i København for hele familien, eller dem der er historisk interesserede eller godt kan lide de kongelige. Du kan også besøge Amalienborgmuseet. Læs mere her.

Christiansborg Slot
Christiansborg Slot er også et flot og historisk sted du kan besøge i KøbenhavnPå Christiansborg Slot kan du se en række seværdigheder, så som De Kongelige RepræsentationslokalerRuinerne under Christiansborg og De Kongelige Stalde, og er dermed et sted hvor du finder masser af historie om de kongelige og generelt.

Der er virkelig meget at opleve her, og en oplevelse for hele familien. Lyder det interessant, kan du læse mere her.

Kronborg Slot
Kronborg Slot er et flot og tidligere betydningsfuldt renæssanceslot, som har været brugt til mange forskellige tingKronborg Slot er et betydningsfuldt renæssanceslot og har gennem tiden både huset de kongelige, militær og været brugt som en fæstning for at kontrollere indsejlingen til Østersøen.

Bestemt et besøg værd, både for unge og ældre, så du kan roligt tage hele familien med på tur hertil.

Du kan læse mere her.

Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot er også en spændende seværdighed i Købehavn, eller nærmere bestemt HillerødFrederiksborg Slot er også en flot og historisk seværdighed som ligger i Hillerød, og som bl.a. huser Det Nationalhistoriske Museum.

På slottet kan du få et indblik i slottets historie, kigge på de flotte kunsthåndværk, samt tage på en imponerende vandring i den flotte have.

Du kan læse mere her.

Museer i København og omegn

Post og Tele Museum
Post og Tele Museum er et museum der har til formål at formidle den danske historie inden for post- og telekommunikation, og råder bl.a. over Danmark største frimækesamling. Synes du at det lyder spændende, så kan du læse mere her.

Louisiana Museum of Modern Art
Louisiana Museum of Modern Art, er et velbesøgt og populært kunstmuseum beliggende i Humlebæk. Er du til moderne kunst, arkitektur og landskab så er dette sted noget for dig. Læs mere her.

Nationalmuseet
Nationalmuseet i København er en samling af flere forskellige museer, der blandt andet indeholder info om Dansk og andre kulturers historie. Men her finder du også andre museer, så som Frihedsmuseet og Musikmuseet. Læs mere her.

Statens Museum for Kunst
Statens Museum for Kunst er stedet du går hen hvis du er til billedkunst og flotte malerier, da det er hovedmuseum i Danmark for billedkunst. Læs mere her.

Ny Carlsberg Glyptotek
Ny Carlsberg Glyptotek indeholder en store samlinger af moderne og klassisk kunst, fra nogle af de største kunstnere verden har set. Læs mere her.

Statens Naturhistoriske Museum
Statens Naturhistoriske Museum er hovedmuseum for Botanisk Have, Geologisk Museum og Zoologisk Museum. Det er planen at disse 3 samles under en hat, og også på den samme lokation omkring den Botaniske Have i København i 2018.

Indtil da, kan de 3 forskellige ting stadig opleves og udforskes. Især Botanisk Have er et besøg værd, men hvis du elsker museer, historie og natur, så skal du helt sikkert også besøge både Goelogisk- og Zoologisk Museum. Læs mere her.

ARKEN (Museum for moderne kunst)
ARKEN ligger i Ishøj er er et museum for moderne kunst. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse mere her.

Vikingeskibsmuseet
Vikingeskibsmuseet ligger i Roskilde og er noget for dig hvis du interesserer dig for skibe, søfart og bådbyggeri fra vikingetiden. Så er dette stedet du bør besøge. Læs mere her.

Steder der også er et besøg værd

Der findes også et hav af steder i København som måske ikke er turistattraktioner i sig selv, men hvor der af og til afholdes et event som er så spændende at disse steder er værd at holde øje med. Måske er der spændende oplevelser i København på nogle af disse steder netop når du besøger byen.

Parken
Parken i København er ikke alene det Danske fodboldlandsholds hjemmebane, men her spiller FC København også sine hjemmekampe. Derudover er det ofte i Parken de største udenlandske bands spiller når de besøger Danmark. Så det er bestemt værd at holde øje med hvornår der sker noget stort i Parken. Læs mere her.

Forum
Forum i København er et sted hvor der også tit er forskellige events. Her kommer der f.eks. ofte spændende musikalske gæster, som kan være værd at opleve. Der er både mindre og helt store navne i blandt gæsterne. Tjek om der kommer noget for dig lige her.

Comedy Zoo
Kan du godt lide stand-up, eller vil du bare gerne have en aften med masser af gode grin, så bør du tjekke om der sker noget spændende på Comedy Zoo. Og det gør der tit. Her optræder der ofte både kendte og mindre kendte komikkere. Læs mere her.

Det Kongelige Teater (Operahuset)
Er du til ballet, opera eller andre events, så bør du undersøge om der sker noget spændende i Operahuset i København under dit ophold i byen. Her kan du også få en god oplevelse. Især hvis du aldrig har prøvet det før. Læs mere her.

Har jeg glemt noget?

Kender du til nogle unikke og rigtig gode oplevelser eller seværdigheder i København som IKKE er med på listen, så kom endelig med dine forslag i kommentarfeltet. Jeg håber at høre fra dig, så denne artikel med tiden kan blive en rigtig god resurse for alle mennesker der skal til København.