En tur i zoologisk have er som regel et hit for børn og voksne i alle aldre. Derfor egner en zoo sig til alt lige fra familieudflugter til børnehaveudflugter.

Zoologisk have er for alle

Zoologisk have - en tiger ligger og soler sigEn besøg i en zoologisk have er interessant for de fleste. De eneste krav er sådan set bare at du skal kunne lide dyr, eller synes de er fascinerende. Er der nogle af dyrene du er lidt bange for, så kan du enten gå langt uden om dem eller tilnærme dig dem med forsigtighed. De er jo alle forsvarligt spæret inde, så der sker ikke noget. Du kan nyde synes og læse om dyrene i ro og mag, når du bevæger dig rundt i haven.

Zoologisk have egner sig derfor godt til både børn, unge og voksne i alle aldre. Det er f.eks. et oplagt sted at tage på udflugt med familien, men det kunne også sagtens være et sjovt sted at tage hen med vennerne eller kæresten. Måske kunne det endda være en sjov idé til en date, hvis i gerne vil opleve noget anderledes.

zoologiske haver i Danmark

Herunder kan du se en oversigt over zoologiske haver i Danmark i tilfældig rækkefølge. Først på listen står navnet på den zoologiske have, derefter postnummer og by i parentes, og til sidst en lille beskrivelse med et link til hjemmesiden.

 • Knuthenborg Safaripark (4930 Maribo): Kæmpe stor safaripark på Lolland. Helt klart et besøg værd. Læs mere her.
 • København Zoo (2000 Frederiksberg): En af de ældste haver i hele Europa. De har over 1 million besøgende om året. Læs mere her.
 • Givskud Zoo (7323 Give): Safaripark i Give. Det specielle ved denne Zoo er at du kan køre i gennem parken i bil og opleve dyrene gå frit sammen. Helt klart en oplevelse værd. Læs mere her.
 • AQUA Akvarium & Dyrepark (8600 Silkeborg): Primært et stort ferskvandsakvarium, men også en tilhørende park med masser af dyr og spændende oplevelser. Læs mere her.
 • Kattegatcentret (8500 Grenaa): Kattegatcentret er et saltvandsakvarium, med primært fisk og hajer. Læs mere her.
 • Blåvand Zoo (6857 Blåvand): Hyggelig og børnevenlig Zoo ved Vesterhavet ved Blåvand. Det er en oplagt Zoo at besøge hvis du er i sommerhus ved Vesterhavet og en dag ikke kan holde til at ligge ved stranden mere. Læs mere her.
 • Zoopark (4700 Næstved): Børnevenlig zoo på Sydsjælland. Læs mere her.
 • Odsherred Zoo (4550 Asnæs): Zoo for hele familien på Sjælland. Læs mere her.
 • Odense Zoo (5000 Odense C): Zoo i Odense, som ligger på begge sider af Odense Å. Læs mere her.
 • Randers Regnskov (8900 Randers): Indendørs kunstigt tropisk klima, hvor mange spændende dyr kam opleves. Der er også klappedyr for børn som kan opleves udendørs. Læs mere her.
 • Ree Park (8400 Ebeltoft): Safari park på Djursland for hele familien. Direktøren for parken er også kendt fra DR programmet “Tæt på dyrene”. Læs mere her.
 • Skandinavisk Dyrepark (8560 Kolind): Dyrepark udelukkende med skandinaviske dyrearter. Læs mere her.

Mine oplevelser med Zoo i Danmark

Jeg har været i zoologisk have lige så længe jeg kan huske. Jeg har altid godt kunne lide dyr. Både de almindelige husdyr og kæledyr, som kan klappes og leges med, men jeg har også altid haft en fascination af de mere eksotiske og mere sjældne dyr efter danske forhold. Derfor har jeg altid elsket at se dyreprogrammer på TV, hvor de filmer fra savannen, regnskoven eller under havets overflade.

En zoologisk have er dog et fantastisk alternativ til at opleve alverdens dyr helt tæt på. Der er måske ikke så meget action på dyr der har levet i fangeskab det meste af deres liv, men det er nu alligevel hyggeligt at gå rundt og kigge på dyrene – også fordi det bliver en oplevelse man deler med dem du er af sted med.

Jeg har været i zoologisk have sammen med mine forældre og min bror mange gange da vi var mindre. Vi har også været af sted på familieture, hvor vi har slået vejen forbi en zoo i Danmark. Jeg har også flere gange besøgt en zoologisk have sammen med nogle gode venner. Lige meget hvad, så er en zoologisk have altid et sikkert hit.

Hvad mener du?

Er du også vild med zoologiske haver i Danmark, så fortæl gerne hvad du synes om én eller flere af de zoologiske haver på listen. Mangler der en zoologisk have på listen, så skriv også endelig en kommentar om det herunder.