Skal du på date, og vil du gerne gøre dig umage med at arrangere en god date, så kan du finde ideer til date i dette indlæg. Du kan forvente at finde forslag til dates og gode ideer til aktiviteter der egner sig til en date.

Inden du tager på date

Find gode ideer til date i dette indlæg. Gode forslag til sjove og anderledes dates som huskesInden du får gode ideer til dates, så vil jeg lige give dig nogle råd med på vejen, som du bør tænke over inden du tager på en date. De er især vigtige hvis du ikke kender personen ret godt, og hvis du ikke har mødt personen i virkelighenden.

For selv på de bedste dating sider findes der jo desværre personer der giver sig ud for at være noget HELT andet end de i virkeligheden er og personer som tegner et glansbillede af sig selv, som måske krakelerer når du møder personen for første gang.

Hvor godt kender du personen du skal på date med? Har du mødt ham/hende i virkeligheden eller “kun” via en dating side eller via nettet på anden vis, så kan det være du skal være forsigtig med hvad du går med til på første date. Det er ikke alle der er lige gode mennesker og du skal først og fremmest passe på dig selv.

Derfor kan det være en god ide at du tænker over følgende inden du tager på en date:

 • Mødested: Det kan være en god ide at mødes et offentligt sted, eller et sted hvor du VED at i aldrig kommer til at være alene. Så har du sikkerheden i orden.
 • Godkend planen på forhånd: Det kan måske være lidt en dræber for romantikken, men hvis du sætter dig egen sikkerhed højt, så er det en god ide at kende (og godkende) planen for daten på forhånd, hvis du ikke selv har planlagt hvad der skal ske og hvor i skal hen.
 • Sørg for at du kan forlade daten nemt: Hvis du allerede efter kort tid vurderer at modparten slet ikke er noget for dig, uanset årsag, så sørg altid for at du nemt og hurtigt kan forlade daten. Der er ingen grund til at spilde hinandens tid hvis ikke i begge er interesserede. Så sørg altid for ikke at have for mange penge i klemme eller at sige ja til noget du ikke kan forlade når du vil.
 • Vær ærlig: Med ærlighed kommer du længst – også overfor et menneske du måske slet ikke kender. Så hvis du ønsker at forlade ham/hende før tid og det ikke skal være jer, så sig det ærligt, men så pænt som du kan.

Ideer til date

Der er mange date ideer som er ret klassiske og gennemprøvede, og som altid egner sig godt til at teste om der er kemi mellem 2 personer.

Det er dog mit indtryk at gode og anderledes oplevelser og aktiviteter nemmere skaber rammen om en god date. Endda selvom i efterfølgende går hver til sit. Så jo mere kreative forslag i kan finde på at lave på en date jo større chancer har i for at få en god oplevelse. Og det gælder både for kvinder og mænd.

Ideer til date:

 • Cafe/restaurant: Det er lidt en klassiker, men den giver god mulighed for at tale sammen under ordnede og offentlige forhold – og potentielt også en god madoplevelse. Vil du være sikker på kvalitet, og kommer bor du/i i nærheden af Århus eller København, så prøv en luksus brunch. Læs mere her.
 • Biograf: Det er lidt en klassiker, men som måske ikke giver så god mulighed for at tale sammen. Til gengæld giver det mulighed for potentielt kisse misse og holde i hånd i mørket. Kan med fordel kombineres med cafe/restaurant besøg inden.
 • Skøjtebane: Tag ud på en frossen sø eller ind i en skøjtehal og oplev hinanden på glat is – i bogstaveligste forstand. Det er som regel et hit for de fleste at grine.
 • Massage: Findes der overhovedet mennesker der ikke nyder en god gang massage? Og det er også en fin og anderledes ide til en date. Læs mere her.
 • Madkursus: En sjov date kunne måske også være at tage på madkursus sammen. Hvis daten går i vasken, har i da lært noget og fået noget godt mad på en anderledes måde. Læs mere her.
 • Stand-up: Som tidligere nævnt så er det altid et godt tegn at grine sammen på en date, og i må gerne blive hjulpet på vej af professionelle. Så hvad med en god gang stand-up?
 • Sportsevent: Et sportsevent af den ene eller anden slags kunne måske også give en anderledes og sjov date. Tag f.eks. ud og se en fodboldkamp, håndboldkamp eller noget andet som interesserer jer mere.
 • Naturoplevelser: Der er også masser af naturoplevelser, som er ganske gratis som kan anbefales som ideer til date. Det kan f.eks. være gåture, en tur til stranden, en tur i skoven eller andre ting. Tag evt. noget mad og drikke med for at gøre det ekstra hyggeligt.
 • Bowling: En tur i det lokale bowling center, kan også være en fin ide til en date. Her er også mulighed for spisning, billard og selvfølgelig bowling.
 • Seværdigheder: I kan også overveje at tage ud og se på seværdigheder. Det kan være et slot, et museum, en zoologisk have eller lignende. Find en oversigt over zoologiske haver i Danmark her. Bor du i nærheden af København, kan i også besøge en af de mange seværdigheder i byen.
 • Værtshus: I kan også tage på værtshus hvis i begge er til den slags. Det giver god mulighed for at nyde en øl eller drink sammen, samt lytte til musik. Så mangler i bare at finde ud af om værtshuset skal være snusket eller trendy.
 • Koncert: I kan også tage til en koncert sammen eller tage ud at opleve lidt lokalt live musik. Det giver som regel glade mennesker og en god stemning, som måske kan smitte positivt af på en date.
 • Helikoptertur: En tur i en helikopter  hvor i sammen kan se det hele lidt fra oven kunne måske også være en fin aktivitet på en date. Læs mere her.
 • Donér blod: En anderledes ide til en date ville være hvis i sammen donerede blod eller tilmeldte jer som bloddonere.
 • Hjælp andre: Måske ville en god ide til en date for jer være at hjælpe andre. I kunne f.eks. samle penge ind til Røde Kors, besøge nogle ensomme ældre eller hvad i ellers kan finde på.

Har du flere ideer til date, så skriv gerne en kommentar nederst i dette indlæg. Alle klassiske, spændende, sjove og anderledes date ideer er velkommen.

Fortæl om dine egne gode/dårlige dates

Har du gode ideer til date, eller en historie fra en god eller dårlig date som du gerne vil dele, så skriv gerne en kommentar nederst i indlægget.