Skab tid og overskud til at planlægge underholdningen

Planlæg festen i god tid

Planlæg festen i god tid, og glem ikke underholdningen.

Underholdning skal være godt, sjovt og stimulerende. Og så er det selvfølgelig et must til de fleste fester og festlige begivenheder. Hvis du snart skal til at planlægge og forberede en større fest eller arrangement, hvor der også skal være underholdning, så er der imidlertid også en lang række andre ting, du skal tage stilling til og sørge for.

Så hvis du ikke passer lidt på med hensyn til planlægningen, og hvis du ikke sørger for at skabe tid og overskud til den del af planlægningen, som omhandler underholdningen til festen, så kan du lynhurtigt komme til at gabe over for meget. Næsten alle har prøvet at være til en fest, hvor der ikke var styr på planlægningen. Nogen gange gør det blot festen endnu sjovere, men andre gange kan det også ødelægge den ellers gode oplevelse.

Når du gaber over for meget kan du risikere, at du enten slet ikke får tid til at planlægge og udtænke en sjov underholdning, og dels at du måske kommer til at planlægge noget småkedeligt.

Du kan dermed med fordel vælge at uddelegere visse dele af festforberedelserne til andre personer eller firmaer, som har langt mere styr på de enkelte områder, end du selv har. Dette skaber meget mere plads, tid, overskud og energi til dig selv, som du så kan vælge at bruge på for eksempel planlægningen af underholdningen.

Som festarrangører  kan man vælge enten at holde et sammenskudsgilde, hvor gæsterne tager maden med, lave maden helt selv fra bunden eller bestille catering til deres fest. Et sammenskudsgilde kan være en god idé, hvis man holder en fest, hvor budgettet til madlavningen er meget lav eller ikke eksisterende, men det kan også have den effekt at gæsterne synes man er nærig. Derfor vælger mange enten at lave maden selv eller bestille den udefra.

Lad et cateringfirma stå for madlavningen

En af de største, mest omfattende og tidskrævende opgaver i forbindelse med planlægningen af enhver festlig begivenhed er madlavningen. Der skal både planlægges menuer og retter, handles ind til det hele, forberedes råvarer og tilberedes mad. Alt dette kan lynhurtigt gå hen og blive en rigtig stor opgave, og det kan være svært at finde ud af det hele selv.

Heldigvis findes der faktisk rigtig mange dygtige cateringfirmaer rundt omkring i landet, som er klar til at hjælpe dig og levere maden til din fest. Uanset om du bor i København, Skagen eller Sønderborg, så findes der også en cateringleverandør, som leverer festmåltider nær dig.

To iværksættere fra Aarhus har lavet en cateringportal, hvor man kan få 3 tilbud på catering til bryllup, konfirmation eller en helt tredje fest fra køkkenerne i ens by. Ved at benytte denne service sparer man tid, fordi man ikke skal ringe rundt til en masse catering-virksomheder, men blot indsende en formular-besked. Den anden fordel er at man ofte sparer penge, fordi de ved at de er i konkurrence med hinanden. Når de ved det, vil de give et ekstra godt tilbud, som i sidste ende er en kæmpe fordel for dig, som kunde, når du skal bestille mad ud af huset.

Hvad med underholdningen til festen?

Som tidligere nævnt kan man selvfølgelig også spare tid på planlægningen af festen ved at booke underholdning. Det kunne være en komiker, tryllekunstner eller live band. Det er alle tre ret dyre aktiviteter, og hvis man vil spare lidt på budgettet kan man med fordel lave aktiviteterne selv. Der findes en række populære festlege. Alt efter hvilken aldersgruppe dine gæster er kan I vælge at lave ølbowling, stoledans, gaveleg eller en helt fjerde mulighed. Det er typisk selskabslege, som egner sig mest til et lidt yngre publikum.

To meget populære selskabslege er stolelegen og gæt og grimasser.

Stolelegen er en klassiker, som alle kender. Den egner sig især hvis man er 20-30 personer til festen. Den går i alt sin enkelhed ud på at man skal stille to rækker stole op med ryggen mod hinanden. Derefter tænder arrangøren for musikken og man skal rejse sig op. Derefter bliver en stol fjernet og når musikken bliver slukket skal man sætte sig. Der vil altså være en person i overskud hver gang. Til sidst står man med vinderen af stolelegen!

Gæt og grimasser går ud på at vælge en gamemaster, som finder på sjove sætninger, som man skal efterligne og så skal ens hold gætte hvilken sætning man har fået. Det er især blevet populært efter klipfiskerne på tv 2 har haft et segment med dette, som har kørt i vinter 2014. På dr.dk kan du se eksempler på sætninger til gæt og grimasser.