Har du allerede overtræk på dit MasterCard, og skal du holde julefrokost med vennerne? Så drop den dyre underholdning og brug i stedet disse sjove julelege. Disse julelege får helt sikkert jeres humør i top på rekordtid.

Julelege til julefrokost

Pakkeleg

Pakkeleg er en rigtig juleklassiker, som du aldrig går galt i byen med. Hver deltager medbringer en pakke for et fastsat mindre beløb. Udfordringen for deltagerne består  i at finde sjove gaver for små penge. Værten/værtinden introducerer legen og fastsætter den tid som legen varer. Deltagerne skal ikke vide præcis hvor lang tid der er tilbage, men får at vide når der for eksempel er 1, 2, 5 minutter tilbage. Reglerne er simple, hver deltager slår på skift en terning i et raflebæger. Slår deltageren en 6’er må han tage en gave fra bordet. Når bordet er tomt for gaver må man tage gaver fra hinanden. Legen slutter når tiden løber ud.

Quiz

Quizzen er en anden populær klassiker til julefrokosten. Der er rigtig mange måder at quizze på, men det er sjovest når deltagerne er aktivt involveret. Det kan for eksempel være ved, at hver deltager skriver et spørgsmål til de andre hold. Emnerne bestemmer i selv, men det kan være rigtig sjovt at quizze om deltagerne selv. Det kan der komme mange gode grin ud af. Det er også en god mulighed for at skabe sammenhold på en arbejdsplads og lære hinanden bedre at kende.

Gæt en julesang

Den har de fleste nok prøvet. Værtinden sætter et kort udsnit af en julesang (eller noget andet musik) på og det gælder så om at gætte sangen så hurtig som muligt. Lav en twist og få deltagerne til at skulle synge sangen, i stedet for at sige navnet. Der er muligheder for flere variationer her, for eksempel ved kun at spille en instrumental version af sangen eller spille den i dobbelt hastighed! Du kan finde playlists lavet til formålet på Spotify og Youtube.

Awardshow

Prisuddeling får altid humøret op, uanset om I har julefrokost i fodboldklubben eller på arbejde. Det kræver lidt forarbejde at få sat op. Du kan uddele hjemmelavede sjove prisstatuetter eller ”drillegaver”. I kan uddele både mere og mindre seriøse priser undervejs. Årets Spiller kan afløse Årets Brandert, kun fantasien sætter grænser. Husk at have humor med hele vejen og glem ikke nogen. Det er sjovest når der er en pris til alle deltagere.

Borddame og Bordherre

I stedet for bare at lede efter sit navn på bordet, kan det være sjovt at gøre en leg ud af det. Det er en super god ide, hvis gæsterne ikke kender hinanden så godt i forvejen. Det kan for eksempel være at hver gæst får en lille oplysning om sin borddame/bordherre. ”Han er i familie med Michael Laudrup” eller ”hun har boet 5 år i Afrika” og så gælder det om at finde sin partner. Det fungerer rigtig godt som en icebreaker før I sætter jer til bords.

Der kan være rigtig mange gode grunde til have nogle sjove lege til julefrokosten. Det kan være kedeligt bare at sidde og snakke, spise og drikke i mange timer. Især hvis det er en gruppe der ikke kender hinanden så godt. Sjove lege giver adspredelse undervejs og fungerer rigtig godt til at ryste nye kollegaer sammen. Gamle venner og klubkammerater kan få mange gode grin når man mindes fælles oplevelser. Vi håber du har fået inspiration til din julefrokost!