Når du søger på ”strikkekursus” på verdens største søgemaskine, så får du over 10.000 resultater. Der er især mange som søger efter et strikkekursus for begyndere, hvilket tyder på at antallet af danske strikke entusiaster stiger og stiger.

Vi giver dig nedenfor et indblik i hvorfor så mange bliver bidt af den kreative aktivitet.

Lær at strikke på et kursus

Gør netop dine kreative ideer til virkelighed

Det er nemt at komme i gang og skabe nærmest hvad som helst ved at strikke. Du starter blot med noget garn og kan ende op med alt fra tæpper til legetøj. Fine karklude, tykke hjemmesokker, varme tørklæder, moderne huer – det er kun fantasien som sætter grænser, men du bør vælge noget simpelt, hvis du skal i gang med et strikkekursus for begyndere.

Hvis du ligesom mange andre finder glæde i at bruge dine hænder til at skabe noget fra ingenting, så kan det være at strik er noget for dig.

Der er ingen tvivl om at du har mulighed for at slippe alle de kreative ideer løs ved at deltage i et strikkekursus. Det behøver dog ikke være på et klassisk kursus hos FOF, at du lærer at stikke, du kan også sagtens lære det online ved f.eks. at gennemføre et videokursus. Se f.eks. her, hvor du kan lære at strikke online i præcis det tempo, der passer dig.

Man bliver glad af at strikke

Grunden til at strik er blevet så populært er at mange søger en hobby, som kan få dem til at slappe af. Undersøgelser viser at ved at få en hobby som strik, så forbedrer du din mentale tilstand.

Folk plejer at blive gladere og roligere når de strikker. Derudover er det også medvirkende til at give mere energi. Det kan i flere tilfælde hjælpe mere end de normale øvelser i hjerne gymnastik og det hjælper mange som døjer med for eksempel angst og/eller stress.

Find glæde i at lære andre at strikke

Når du er blevet en haj til at strikke, så kan du også finde glæde i at lære dine venner, veninder og familie selvsamme hobby. Det er i hvert fald en af de fordele som ofte bliver nævnt i sammenhæng med at have strik som hobby.

I kan også vælge at kaste jer ud i strikkeverden sammen fra dag et og tage på et kursus sammen, hvor i kan hjælp hinanden med de udfordrende områder. Du kan måske starte en lille hyggelig strikkeklub for både nybegyndere og øvede. På den vis kan du invitere til hyggelige kreative stunder indenfor trygge rammer. Det må man sige er interessant underholdning til hjemmet, som altså også er sundt for helbredet.