DiscokugleDanmark har produceret noget godt musik og en masse gode gamle klassikere gennem årene. Hvilket årti der har været det bedste for dansk musik, det kan altid diskuteres. Det kan dog ikke benægtes, at 80’erne var noget helt specielt.

Dette indlæg bliver en liste over 10 af de bedste 80’er bands, ifølge min mening. Alle har selvfølgelig forskellig musiksmag, så måske er disse bands ikke din kop te. Jeg håber dog alligevel at ramme plet hos de fleste.

Hvis du ikke finder dit yndlings 80’er band på denne liste, skal du være mere end velkommen til at skrive en kommentar nederst i indlægget.

Da det er sagt, så vil jeg uden videre præsentere min version af de bedste danske 80’er bands.

Rocazino
Man kan ikke snakke om de bedste 80’er bands uden at nævne Rocazino. Det danske popband hittede i 80’erne med frontfigurerne Ulla Cold som sangerinde og Jesper Winge Leisner som komponist, tekstforfatter og keyboardspiller.

Ulla Cold begyndte godt nok i bandet som baggrundvokalist, men da bandet fik pladekontrakt hos Polygram, fik Ulla rollen som forsanger.
Du kender nok Rocazino for bl.a. ”Elsk mig i nat”, der udkom i 1982. Singlen solgte 20.000 eksemplarer på et halvt år. Du burde også have hørt ”Rider lykke”, medmindre du har levet som huleboer.

Ved hjælp af tv’s Eldorado kom Rocazino hurtigt i gang på alle landets scener, og til dags dato har Rocazino solgt over 80.000 albums.
Rocazino er efter min mening et af de bedste danske 80’er bands, som du kan finde i den danske musikhistorie.

TV-2
TV-2 er et af de gamle danske bands, som du absolut ikke kan undgå at vide noget om. Med hits såsom ”Be bab a lu la” og ”Bag duggede ruder” har dette pop/rockband sat sit mærke på Danmarkskortet.

Bandet stammer fra Århus og blev dannet i 1981. Lige siden har de været et af mest populære bands i Danmark. TV-2 er kendt for deres ironiske undertone og siden begyndelsen, har deres sange kombineret kommentarer til samfundet med kærlighedssange og tanker om menneskelivet.

Med deres store popularitet, både dengang og i dag, så kan vi ikke komme i gennem denne liste uden at nævne dem. De er helt klart et godt gammelt klassikerband.

Sneakers
Sneakers var et dansk rockorkester, der var super populære på både plademarkedet samt koncertscenerne i 80’erne. De var influerede lidt af amerikansk vestkystrock. Forsangeren var Sanne Salomonsen, som har en meget kendt og kraftig vokal, hvilket gav Sneakers en mere rocket lyd.

De blev kendt for sange såsom ”Sui-sui” og ”Bellevue”. Bandet gik hver til sit i 1985 og har siden da lavet andet inden for musik. Sneakers hører dog stadig til på listen over bedste danske 80’er bands.

News
Det danske band News blev dannet af Aske Jacoby. Bandet har haft mange udskiftninger gennem 80’erne.
I 1983 forlod Aske Jacoby og forsangeren, Gitte Naur, bandet. Hun blev afløst af Søs Fenger, som senere også blev erstattet af Nadia Stein.

Det er stadigvæk et godt dansk 80’er bands. De har lavet nogle rigtig gode sange såsom ”Jeg elsker dig” og ”Du er…”. Derfor får de også en plads på denne liste.

One Two
Den danske popgruppe One Two nåede at udgive tre studiealbums fra 1985 til 1994. Gruppen bestod af Cæcilie Norby og Nina Forsberg som sangerinder og Søren Bentzen som musiker.

One Two har rekorden for det bedste sælgende debutalbum i 80’erne. Albummet solgte 130.000 eksemplarer og indeholdt bl.a. de populære hits ”Billy Boy” og ”Midt i en drøm”. Efter min mening, er det nogle af deres bedste sange.

Tøsedrengene
Tøsedrengene er endnu en dansk musikgruppe, som du uden tvivl har hørt om. Med deres mange hits såsom ”Indianer”, ”Sig du ka’ li’ mig”, ”Vi var engang så tæt” og ”Drop dine løgne” er Tøsedrengene let et af de bedst kendte 80’er bands.

De var det første danske band, der rigtigt hev fat i reggaemusikgenren og kombinerede det med danske tekster. De nåede at udgive seks albums, som i alt har et samlet salg på over 1 million eksemplarer.
Tøsedrengenes musik er specielt kendt for deres smittende, enkle omkvæd med deres reggae rytmer og kærlighedstekster. De skilte sig ud for deres tid og fortjener en plads på listen over bedste 80’er bands.

Dodo and the Dodos
Dodo and the Dodos hittede i 80’erne som et godt dansk popband. Du kender sikkert også deres sange ”Vågner i natten” og ”Lev livet nu”. Forsangerinden er Dodo Gad, hvilket har navngivet bandet.

De har udgivet i alt seks albums og er den dag i dag stadig et populært live-band. Bl.a. spiller de ofte til festivals. Deres mange velkendte hits er også en grund til, at de har fået en plads på denne liste.

Ray Dee Ohh
Det danske popband Ray Dee Ohh eksisterede fra 1988 til 1991. Bandet bestod af Maria Bremsen og Caroline Henderson som sangerinder, Michael Bruun og Poul Halberg som guitarister, Jan Sivertsen på trommer, Simon West på keyboard og Christian Dietl som bassist. Alt i alt meget velkendte personer.

De har nogle fantastiske hits såsom ”Mandagsstævnemøde” og ”Elskes af dig”. Deres første album solgte 110.000 eksemplarer. De var et rigtig godt 80’er band og passer godt ind på listen.

Back to Back
Denne danske popduo blev dannet i 1986 og bestod af Morten Remar og Nis Bøgvad. I 1989 slog duoen virkelig igennem med hittet ”Jonathan”, der hurtigt blev spredt med lynild over Danmark. De er bl.a. også kendt for sangen ”Som de andre gør”.

Sangen ”Jonathan” blev så hurtig populær og er stadig ikonisk for 80’erne i dag, så derfor får Back to Back også en plads på 80’er listen.

Gnags
Sidst men ikke mindst bliver jeg nødt til at nævne Gnags. Man kan ikke lave en ”bedste 80’er bands” liste uden at nævne rockgruppen, der gav os hits såsom ”Under bøgen”, ”Vilde kaniner”, ”Danmark” og ”Mr. Swing King”. Disse er blot nogle af deres mest velkendte sange.

Gnags har været gennem en del stilskift i deres musik. De har slingret lidt mellem musikgenrerne. Rockgruppe blev dannet helt tilbage i 60’erne, men hittede stadig for fuldt sving i 80’erne, hvilket er derfor de også befinder sig på denne liste.

Så har jeg været grundigt gennem en masse gode, danske 80’er bands.

Der findes selvfølgelig mange andre danske 80’er bands. Som tidligere nævnt, skal du være mere end velkommen til at efterlade en kommentar, hvis du synes nogen mangler.

Hvis du spørger mig, så er Rocazino en klar vinder. Deres poppede lyd er omfanget af 80’erne for mig, og skulle du have lyst til at genopleve dem live, så kan de i øvrigt bookes hos Bookinghuset på https://bookinghuset.dk/booking/rocazino.