Dette indlæg er skrevet af Ida, som i øjeblikket er i praktik hos os. Ida er vokset om med campingferier og har også selv valgt denne ferieform sammen med hendes egen familie, som består af mand, barn og hund.

Jeg overlader ordet til Ida, som vil give dig campingtips og inspiration i nedenstående indlæg.

Mange af os sidder hvert år og tænker over hvor og hvordan ferien skal nydes. Det gør jeg også selv sammen med min mand. Vi kommer fra hver vores måde at holde ferie på. Derfor skulle vi finde en måde at holde ferie på sammen.

Vi har valgt campingferie, fordi vi begge to godt kan lide uddendørslivet og den afslappende atmosfære det giver. Derudover har vi også en hund og en datter, så det er vigtig at der er plads og frihed.

Du behøver ikke at være en naturelsker for at elske camping. Campingferie kan opleves på mange forskellige måder. Jeg vil fortælle lidt om de forskellige måder du kan campere på, samt dele nogle links til campingudstyr til forskellige formål.

Campingferie giver f.eks. mulighed for unikke naturoplevelser

Tag på camping i telt

Skal du købe et telt til campingferie, så finder du et godt udvalg her

Ønsker du at købe et helt nyt telt, så find et godt udvalg ved at klikke på billedet.

Måske har du som så mange andre som barn prøvet at sove i telt i haven, på en spejderlejr eller noget helt andet. Så du har nok allerede en forestilling om det er noget du kan lide eller ej. Forskellen fra din barndom og til nu kan dog udstyret, som der er sket meget med i de seneste årtier.

I dag kan du købe telte i rigtig mange forskellige designs og størrelser. Og køber du et telt i en god kvalitet, så skal det nok holde dig varm og tør, samt være stabilt og nemt at sætte op.

Når du skal købe et telt er det vigtig at finde ud af hvor mange sovepladser du har brug for.

Hvis du gerne vil give campingferie en chance så er en ferie i telt en god og billig måde at teste det af på. For at øve dig på det kan du prøve at slå teltet i haven først. Så er du ikke helt fortabt, når du kommer frem til campingpladsen og skal slå teltet op. Når du slår teltet op hjemme først, så kan du også få styr på om alle tingene til teltet er intakt eller om du får brug for at købe ekstra udstyr til den endelige ferie.

Har du f.eks. købt et brugt telt kan det godt betale sig at tjekke om der er huller og revner i teltdugen, mangler teltpløkker eller andre væsentlige ting.

Når du er på ferie i telt, så skal du huske at vante dagligdagsting er mere primitive. Det gælder f.eks. madlavning. Derfor er det en god ide selv at have gasblus så du kan lave varmt vand og mad. Til det formål får du også brug for gryder og køkkenredskaber, samt nem opbevaring af disse. Store kasser kan anbefales, da du så også nemme kan holde dine madvarer og køkkenudstyr fri for dyr.

Et telt indbyder til mange former for ferie. Det kan både være:

 • Til udendørsferie i naturskønne omgivelser langt væk fra civilisationen.
 • Til besøg og oplevelser på festival pladser i Danmark og udlandet.
 • Til besøg på campingpladser, hvis i ønsker gode toiletforhold og de øvrige muligheder dette giver.

Camp-let eller teltvogn

Hvis du har fået smag for camping livet, men ønsker en anelse mere luksus så kan du gå efter en Camp-let eller en teltvogn. Med sådan en løsning opnår du stadig en masse friheder, men du får et bedre køkken og en fast seng at sove i.

En af de store fordele ved en Camp-let er også at den er nemmere at køre med i forhold til en stor og klodset campingvogn. Og så er den naturligvis en del billigere.

Det er ikke raketvidenskab at sætte en camp-let op, men det kræver øvelse. Du kan dog på samme måde som med et telt øve dig i haven eller et andet sted hvor du har pladsen til det. Du kan se i videoen herunder hvor nemt og hurtigt det er.

En teltvogn er næsten det samme som en camp-let, men alligevel ikke helt. Det tager længere tid at sætte en teltvogn op, da der også skal sættes et fortelt på. Til gengæld får du mere plads og en god overdækning til dit køkken og til siddepladser og opbevaring af baggage.

Her er der en video, som viser hvordan den sættes op.

Campingvogn til ekstra luksus

Hvis du elsker camping og allerede har fået nok af primitive telt- og Camp-let ture, så skal du måske anskaffe dig en campingvogn. Det er uden tvivl luksusmodellen til campingfolket.

Der findes campingvogne i mange størrelser og prisklasser. Nyere campingvogne er ofte godt indrettet og hver eneste kvadratmeter er udnyttet godt. Der er meget plads og rigtig gode opbevaringsmuligheder.

En familie på 5 kan sagtens tage på ferie i en campingvogn. Udover selve campingvognen, så er der et fortelt hvor der er masser af plads til bord og stole.

Hvis du overvejer at investere i en campingvogn, kan det være en rigtig god idé at kigge på de brugte vogne. Mange af vognene er ofte ikke brugt ret meget, så du kan være heldig at lave en rigtig god handel og spare mange tusind kroner i forhold til at købe en helt ny.

Som førstegangskøber kan det godt virke som en dyr fornøjelse, når du skal købe nyt. Derfor er det en god ide at sondere markedet og lede efter gode brugte campingvogne også.

Mange af de brugte campingvogne fejler intet, og hvis der evt. skal laves noget ved den, så findes der en del værksteder der kan hjælpe dig.

Der findes rigtig mange mærker af campingvogn. De har hvert sit design og indretning. Når du kigger på campingvogn, skal du først og fremmest tænke på hvad du godt kan lide, dit budget og især hvad dit behov er.

Jeg har lavet en liste over de mærker jeg kender hvis du vil søge inspiration:

En fortælling om campinglivet

Jeg har spurgt mine forældre, som har været campister i det meste af deres liv, om de har nogle gode råd til nye campister. Jeg har fået en hel livs fortælling. Derfor vil jeg nu give ordet til mine forældre Nina og Søren.

Camping baggrund

 • Vi købte vores første fælles telt i sommeren 1982.
 • Det var et 3 personers spidstelt fra Daells Varehus.
 • Vi tog på sommerferie i Hamborg første gang med dette telt.
 • Nina havde camperet med hendes forældre. Søren havde ikke camperet før.
 • Vi camperede med spidsteltet et par somre, så lejede vi en Camp-let ved Vonsild camping i 2 somre for at prøve en Camp-let i forhold til et telt. Det var en rigtig god oplevelse og fornemmelse at sove hævet over jorden og at det var nemt at få slået op.
 • Vi købte mindre villatelt i 1994. Brugte kun dette telt en sommer.
 • I 1997 købte vi en brugt Camp-let.
 • Vi kørte i 1997 (for første gang) på sommerferie til syd Frankrig med 2 børn i alderen 7 og 1½ år.
 • Vi solgte vores første Camp-let i 2000 for at købe en større model. Vi købte en brugt royale camplet + gæstekabine. Årsagen til skift af camplet var behovet for plads til en familie på 5.
 • Vi camperede i denne camplet fra 2000 til og med sommeren 2008.
 • I 2009 købte vi en brugt Dethleffs campingvogn med 2 køjer. Vi var nu klar til at kunne køre på ferie med en campingvogn.
 • I 2014 blev campingvognen med 2 køjer skiftet ud med en helt ny campingvogn af mærket Dethleffs.

Hvorfor elsker vi camping?

Vi har følgende grunde for at vælge camping som ferieform:

 • Frihed
 • Uafhængighed
 • Komme ned i gear – afstressende
 • Uforpligtende
 • Være sammen som familie
 • Komme ud i det fri
 • Oplevelser
 • Vores eget hjem

Er det kun camping?

De første år som campister, var det en blanding af camping, sommerhus og charterferier.

Så blev det en blanding af camping, sommerhus og storby ferier med bus og fly.

Rejsen fra telt til campingvogn

Vi valgte som unge, at bruge spidstelt. Det var en billig og nem måde at tage på ferie og de samme pejlepunkter for vores ferie var gældende dengang.

Overgangen fra telt til Camp-let var ønsket om at kunne være mere tørre i dårligt vejr i forhold til telt, samt en nemmere måde at kunne slå op på. Det gav os også mere plads både under selve opholdet og ved transporten. Vi kunne pludselig tillade os at have dyner med – lidt lige som vores eget hjem.

Campletten var nem at komme af sted med og vi endnu ikke helt klar til at have en campingvogn på slæb.

Efter at have brugt Camp-let i mange år og haft mange gode oplevelser med denne, var vi klar til at bytte den ud med en campingvogn.

Valget af en campingvogn betyder, at der skal bruges længere tid på at komme frem til bestemmelsesstedet.

Det har betydet, at vi er helt klar på, at ferien / weekenden / turen begynder allerede, når vi kører hjemmefra. Her skal vi begynde at finde stemningen frem, så vi får udnyttet hver eneste minut.

Forskellen på at campere med telt, Camp-let og campingvogn er muligheden for at kunne være af sted på forskellige årstider.

Telt og camplet gav os kun mulighed for at være afsted, når det var varmere i vejret. Vi ved godt, at andre kan være af sted på andre årstider, men det er ikke os. Campingvognen giver os mulighed for at være af sted i det spæde forår og det sene efterår.

Når vi kommer frem til campingpladsen, tager det ikke så lang tid, at stille op med en campingvogn. Det tager længere tid med telt og Camp-let. Det er en fornøjelse at kunne rulle benene ud på campingvognen, hvorefter du er klar til en kold øl eller et glas vin.

Campingvognen giver også mulighed for at tage en overnatning på en rasteplads eller et andet uautoriseret sted uden de store problemer.

Camp-let og campingvogn har mulighed for et fast køkken. Campingvognen giver også mulighed for at tøj, kan placeres i skabe.